En Sıcak Konular

GÜL, TÜRK DERNEKLERİ TEMSİLCİLERİNİ KABUL ETTİ

11 Ocak 2008 07:40 tsi
GÜL, TÜRK DERNEKLERİ TEMSİLCİLERİNİ KABUL ETTİ Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD'ye gerçekleştirdiği resmi ziyaret çerçevesinde Türk dernekleri temsilcileri ve Ahıska Türkleri heyetini ayrı ayrı kabul etti.

NEW YORK - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD'ye gerçekleştirdiği resmi ziyaret çerçevesinde Türk dernekleri temsilcileri ve Ahıska Türkleri heyetini ayrı ayrı kabul etti.
     New York'taki Türkevi'nde basına kapalı gerçekleşen kabullerin başlangıcında gazetecilerin görüntü almalarına izin verildi. Kabullerde, Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan ve Devlet Bakanı Mehmet Şimşek de hazır bulundu.
     Gül, Ahıska Türkleri'ni kabulünden önce yaptığı konuşmada, ''Buraya her gelişimde, sizinle mutlaka biraraya geliyordum. Şimdi de sizinle buluşmayı istedim'' dedi.
     Ahıska Türkleri'nin, ABD'de her geçen yıl deneyim kazandıklarını ve sayılarının 12 bini bulduğunu ifade eden Gül, ''Artık burada tecrübelisiniz, Amerikalı oldunuz. Burada sağlam bir Türk topluluğu oluşuyor'' diye konuştu.
     Ahıska Türkleri Derneği Başkanı Tianşan Muradoğlu da yaptığı konuşmada, cumhurbaşkanı seçilmesinden dolayı Ahıska Türkleri adına Abdullah Gül'ü kutladı.
     Gül'ün desteğini her zaman yakından hissettiklerini dile getiren Muradoğlu, ''Allah'a şükür, Türkiye'nin başında sizin gibi bir adam var. Cumhurbaşkanı olmanızda buradaki 12 bin Ahıskalı'nın duası vardır'' dedi.
     Muradoğlu, konuşmasının ardından Gül'e Özgürlük Anıtı'nın heykelciğini hediye etti. Gül de hediyesini alırken, Ahıska Türkleri'nin ABD'ye gelene dek birçok yerde zorluklar içinde yaşadıklarını, günümüzde ise ABD'de özgürce yaşadıklarını bildirdi.

Bu haber 262 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,954 µs