En Sıcak Konular

GÜL İSVİÇRE'YE ''SOYKIRIM YOKTUR'' DİYEMEDİ ''TEŞEKKÜR'' ETTİ

27 Kasım 2010 21:41 tsi
GÜL İSVİÇRE'YE ''SOYKIRIM YOKTUR'' DİYEMEDİ ''TEŞEKKÜR'' ETTİ Ermeni yalanlarını inkar etmeyi suç sayan İsviçre’ye resmi ziyarette bulunan ilk Türk Cumhurbaşkanı olan Abdullah Gül, “soykırım yoktur” sözünü söyleyemedi.Üstelik,“Türk-Ermeni ilişkilerindeki çabaları”ndan ötürü bir de teşek

Ve diyemedi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün İsviçre ziyaretinde YENİÇAĞ’ın dediği oldu; “Soykırım yok” diyeni hapse gönderen bu ülkeye hiçbir resmi tepki gösterilmedi. Üstelik Gül, “Türk-Ermeni ilişkilerindeki çabaları”ndan ötürü bir de İsviçre’ye teşekkür etti. Gül’ün soykırım yalanına sessiz kalması muhalefeti kızdırdı. CHP, MHP ve DSP’den Gül’e sert tepki geldi.

‘Yoktur’ diyemedi teşekkür etti
Ermeni yalanlarını inkar etmeyi suç sayan İsviçre’ye resmi ziyarette bulunan ilk Türk Cumhurbaşkanı olan Abdullah Gül, “soykırım yoktur” sözünü söyleyemedi. Bunu diyemeyen Gül, Karabağ için destek istediği İsviçre’ye bir de teşekkür etti! Gül, parlamento ziyaretinin ardından İsviçre Cumhurbaşkanı Doris Leuthard ile birlikte baş başa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından Bern’deki basın merkezinde ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin ’normalleştirilmesine’ yönelik protokollerin İsviçre’de imzalandığını söyleyen Gül, İsviçreli bir gazetecinin, “Dağlık Karabağ konusunda İsviçre’nin arabuluculuğunu nereye kadar istiyorsunuz?” sorusu üzerine, İsviçre’nin kolaylaştırıcı çabalarına teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Gül’e İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, AKP’li Fazilet Dağcı Çığlık, CHP’li Hüseyin Pazarcı, MHP’li Osman Çakır ile BDP’li Ayla Akat Ata ile bazı akademisyenler de eşlik ediyor.

Tepkisini dile getirmeliydi
İsviçre yasalarında ’Ermeni soykırımı yoktur’ demek yasak olmasına rağmen bu ülkeye ziyareti sırasında konuyu gündeme getirip eleştirmeyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e eleştiri geldi. CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün düşünce özgürlüğü konusunda söylediklerini hatırlatarak, İsviçre gibi çağdaş demokrasi ile yönetildiği iddiasında olan bir ülkede ’Ermeni soykırımı yoktur’ demenin yasak olmasının Abdullah Gül tarafından bu noktada eleştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Yaptık denirse şaşırmam
Arıtman, İsviçre’nin böyle bir yasal düzenleme yapmasının düşünce özgürlüğüne aykırı olduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanımız düşünce özgürlüğü konusundaki hassasiyetini keşke bu noktada gösterseydi. İsviçre gibi bir ülkede bu tür bir yasal düzenleme olması her şeyden önce düşünce özgürlüğüne aykırıdır. Ermenilerden özür dileme konusunda hassasiyet gösterenlerin bu noktada düşünce özgürlüğünün olmadığını söylememeleri düşündürücüdür” dedi.
DSP İstanbul Milletvekili Hasan Macit de, Gül’ün İsviçre gezisinde ’Ermeni soykırımı yoktur’ şeklindeki düzenlemeye tepki göstermemesini AKP zihniyetiyle doğru orantılı olarak yorumladı. AKP’nin iktidara geldiği günden beri önce kamuoyu oluşturduğunu ardından da nihai hedefe varmak için adım attığını dile getiren Macit, şunları ifade etti: “Bu tipik bir durum gibi algılanıyor artık. AKP iktidarda olduğu günden beri her hangi bir konu hakkında nihai hedefe varmak için önce kamuoyu oluşturuyor ardından aldığı tepkiler doğrultusunda adım atıyor. Terör konusunda, Kıbrıs sorununda da bunların benzerini yaşadık. AKP yönetimindeki Türkiye’de Ermeni soykırımı yaptık denirse artık şaşırmam.”
 
Siyasi zihniyetin devamı
MHP Milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu, soykırım konusunda gerekli hassasiyetin ve tepkinin gösterilmemesinin siyasal zihniyetten kaynaklandığını ifade etti. Yunusoğlu, ABD Başkanı Obama’nın TBMM’de talimat verircesine konuştuğunu hatırlatarak, “Bu konuşma AKP’liler tarafından ayakta alkışlandı. Daha sonra Obama’nın talimat verircesine yaptığı bu konuşmanın sanki gerekleri yerine getiriliyormuşçasına hareket edildi. Açılım konusu, Ermenistan ziyaretleri, Kıbrıs’ta yapılan görüşmeler ve tüm bunların sonunda ortaya çıkan sonuçları hatırlamamız gerekir. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün İsviçre ziyareti sırasında Ermeni Soykırımı sözünün yasaklanmasına tepki göstermemesi bu zihniyetin devamı gibi görünmektedir. Cumhurbaşkanından sessiz kalmasını değil, Türk milletinin gönlünde yatanları dile getirmesini isterdik. Milli bilincin ortaya konmadığı yerde Türk milletinin yenik ve ezik görülmesine neden olmaktadır” dedi.

Kaynak:

 



Bu haber 820 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,372 µs