En Sıcak Konular

SEMİH YALÇIN: ''MHP’NİN 'EĞİTİM POLİTİKALARI' TAKLİT EDİLİYOR''

24 Kasım 2010 18:24 tsi
SEMİH YALÇIN: ''MHP’NİN 'EĞİTİM POLİTİKALARI' TAKLİT EDİLİYOR'' MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih YALÇIN;"Sayın Başbakan,Türk Millî Eğitim sistemi ile ilgili olarak MHP’nin ortaya koyduğu projeleri hayal dahi edemeyecek bir zihniyetin mümessilidir" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sayın Prof. Dr. E. Semih YALÇIN; Başbakan Erdoğan'ın, ''MHP’nin Eğitim konusunda hiçbir politikalarının bulunmadığını'' iddia etmesine, yapmış olduğu yazılı basın açıklaması ile cevap verdi.

Yalçın'ın açıklamaları şöyle:

MHP’NİN TAKLİT EDİLEN “EĞİTİM POLİTİKALARI”

"Sayın Başbakan Erdoğan 23 Kasım 2010 tarihli grup konuşmasında, iktidarları döneminde eğitim alanında yapılanları anlatırken muhalefete çatma adına MHP’nin daha önce iktidar ortağı olduğunu ifade ederek, ''Eğitim konusunda hiçbir politikalarının bulunmadığını'' söyleme gafletinde bulunmuştur. “Kara tahtaya veda etmeyi” eğitimde büyük hamle yapmak zanneden Sayın Erdoğan daha da ileri giderek “Bize projelerini anlatsınlar yeter; hatta daha ileri gidiyorum, varsa hayallerini anlatsınlar.” demektedir.

Sayın Başbakan; her şeyden önce göz boyama ve popülizm peşinde koşmaktan vazgeçilmelidir. Ardına dönüp baktığında sekiz yıllık iktidarları dönemindeki Türk Millî Eğitimi adına çok kötü bir tablo sergilediklerini görecektir. Bu karanlık dönemde; eğitim yönetimi, planlaması, müfredat, öğretmen yetiştirme, ders kitapları, dünya standartlarında bilimsel denetime açık bir süreç içerisinde yeniden yapılandırılamamıştır. Ucuz kömür mantığı ile hazırlanan kalitesiz kâğıtlara çok kötü biçimde basılan ders kitapları ile yapılacak eğitimden "irfanı ve vicdanı hür nesiller çıkmayacağını" açıktır. Mevcut iktidarda bunu gerçekleştirebilecek birikim ve feraset yoktur. Eğitime dair tek söyleyebilecekleri şey derslik sayısıdır. Sayın Başbakanın ve Bakan Hanımefendinin eğitimle ilgisi "vaktiyle okula gitmiş olmakla" sınırlıdır.

Mevcut iktidar biriken sorunları çözme noktasında bir gayret içerisinde de değildir. Bu nedenle Türkiye’nin ve Türk milletinin geleceğini inşa edecek projelerin millî bir ruhla hazırlanmasını bu iktidardan beklemek saflık olur. Çünkü bugün eğitimde yaşanan sistem bozukluğunun, uygulama yanlışlıklarının tek sebebi, beceriksiz AKP zihniyetinin nakilci ve taklitçi anlayışıdır.

Sayın Başbakan, Türk Millî Eğitim sistemi ile ilgili olarak MHP’nin ortaya koyduğu projeleri hayal dahi edemeyecek bir zihniyetin mümessilidir. MHP, 1999 yılında gelecek yüzyıl için bir eğitim vizyonu ortaya koymuş ve bu alanda çalışmalar yürütmüştür. MHP tarafından 1999 yılında “Yükseköğretim Raporu” hazırlanmış, yine aynı yıl kamuoyu ile paylaşılan “Diyanet İşleri ve Diyanet Hizmetleri Politikası” konulu çalışmalar yürütülmüştür.  Yine “21.Yüzyılda Türk Millî Eğitim Sistemi” ve 2007 yılında da “Türk Millî Eğitiminde Yeni Vizyon” adlı çalışmalarını Türk kamuoyu ile paylaşmıştır. MHP, eğitim sistemi ortaya koyan tek siyasi parti olmuştur. Çünkü MHP bir okul ve bir ekoldür.

Türk Millî Eğitiminin sistemli olarak yeniden yapılanması ve planlanması için akademisyenler, öğretmenler, sendikacılar ve öğrenci velilerinden oluşan 200 kişilik bir heyetle çalışma yürüten MHP, bu çalışmalar sonunda Türkiye’nin önünü açacak bir eğitim sistemi önermiştir. MHP’nin yaptığı bu çalışma, siyasi partiler tarafından resmî yazı ile MHP’den talep edilmiştir. MHP’nin ortaya koyduğu 21.yüzyıl eğitim vizyonu, siyasi partilerin eğitim politikalarında temel kaynak olmuştur.

Ancak; “Müellifle mukallit aynı olmaz…” sözünün doğal sonucu olarak yazanla taklit edenin farkı, bugünkü uygulamalarla da kendisini göstermiştir. Yazan ve önerenlerin neyi düşündüğünü ve ortaya koydukları vizyonu besleyen ruh ve değerleri kavrayamayan taklitçilerin sonu, bugün AKP’nin de yaşadığı gibi yüzüne gözüne bulaştırmak olacaktır.

Görüldüğü gibi MHP’nin eğitimle ilgili politikalarında taklitçilik yoktur. 21.yüzyıla atfen eğitim vizyonuna sahip tek siyasi parti MHP’dir.

MHP, toplumun ihtiyacı olan her alanda ortaya koyduğu politikaları ile millî düşünen ve millî duruş gösteren tek siyasi parti olmasının bir gereği olarak; “Türk adından, İstiklal Marşı’ndan, öğrenci andından” rahatsız olan arızalı zihniyetlere inat, millî bir eğitimin mimarı olacaktır.

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle, tüm eğitim çalışanlarına huzurlu, başarılı ve mutlu bir gelecek dileriz."

 

Not: Açıklamanın tam metni ''mhp.org.tr'' sitesinden iktibas edilmiştir.{http://www.mhp.org.tr/haber.php?id=2938}



Bu haber 667 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,616 µs