En Sıcak Konular

PAKİSTAN'DA ''MUHSİN YAZICIOĞLU KÖYÜ''NÜN ANAHTARLARI TESLİM EDİLDİ

19 Kasım 2010 22:09 tsi
PAKİSTAN'DA ''MUHSİN YAZICIOĞLU KÖYÜ''NÜN ANAHTARLARI TESLİM EDİLDİ Pakistan'da sel felaketinin vurduğu Nowsehra kentinde BBP ve İHH ortak yardım kampanyasıyla BBP'nin Kurucusu ve merhum lideri "Muhsin Yazıcıoğlu Köyü" adı altında yapılan evler evler sahiplerine teslim edildi.

PAKİSTAN'DA MUHSİN YAZICIOĞLU KÖYÜ ANAHTARLARI HAK SAHİPLERİNE VERİLEREK TESLİM EDİLDİ

Kardeşin kardeşe birlikte yardım kampanyası ile başlatılan Pakistan'a Muhsin Yazıcıoğlu Köyü açılışını yapmak üzere BBP Lideri heyetiyle birlikte Pakistana'a gitti.

BBP'nin Merhum Lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun adını taşıyacak olan köyü açmak için Pakistan'a giden BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ahmet Şanverdi, İstanbul İl Sekreteri Tolga Aral İstanbul İl Başkan Yardımcısı Muhittin Açıcı, İstanbul İl Başkan Yardımcısı Menderes Ofluoğlu, ,  Avrupa Türk Birliği Genel Başkan Vekili Erol Yazıcıoğlu, Avrupa Türk Birliği Genel Başkan yardımcısı Binat Doğan ve Dursun Baylan’dan oluşan heyetiyle beraber bayram namazını İslamabad’da kıldı.

İslamabad'a gidişinde büyükelçilik görevlileri ile Kızılay ve IHH yetkilileri tarafından karşılanan BBP lideri Topçu, burada Türk okullarını ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Topçu, Türk okullarına yaptığı ziyarette okul yöneticileri birlikte kahvaltı yaptı. Topçu, eğitimcilere yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Kurban Kesim yerine geçen Yalçın Topçu burada kendi kurbanını da kesti. Topçu daha sonra kesim noktasından ayrılarak Kalabat'ta bulunan Mevlana Celalettin Rumi Okulu'nu ziyaret etti.735 öğrencinin bulunduğu okulda incelemelerde bulunan Yalçın Topçu öğrencilere bayram harçlığı ve et dağıtımı yaptı. Öğrencilerin harçlık sonrası sevinçleri gözlerinden okunuyordu. Uzun kuyrukların oluştuğu dağıtım Pakistanlıların yüzünü güldürdü. Topçu okula irişinde öğrencilerin başına çiçek atmalarıyla karşılandı. Merhum lider Muhsin Yazıcıoğlu ve Türk bayraklarını sallayan Pakistanlı öğrenciler hep bir ağızdan Yaşasın Türkiye sloganı attı.Yardıma muhtaç 50 aileye de para dağıtımı yapıldı.

Yoğun programa Türkmen ailelerin bulunduğu Afgan mülteci kampıyla devam eden topçu burada bir mülteci ailesini evinde ziyaret ederek, çocuklara hediye ve para dağıtımı yapıldı.

Akşam İslamabad’a dönüş yapılarak Uluslar arası İslami Üniversitede düzenlenen iki adet konferansa katılım yapıldı.

Günün son programında Pakistan Türk Kızılayı genel mekezi ziyaret edildi.Bu ziyarette Delegasyon Başkanı Mustafa Yılmaz tarafından BBP lideri Yalçın Topçu’ya sel felaketi ile ilgili brifing verildi.

MUHSİN YAZICIOĞLU KÖYÜ ANAHTARLARI HAK SAHİPLERİNE TESLİM EDİLDİ

Pakistan ziyaretinin ikinci gününde Faysal Camii de incelemeler bulunan BBP Heyeti burada bulunan Pakistan’ın altıncı devlet başkanı olan Ziya ül Hak’ın mezarını ziyaret etti.Mezar yerindeki bakımsızlık ve özensizlik Yalçın Topçu’nun dikkatine çekti. Türkiye’ye dönünce Pakistan Başkonsolosluğuna yapılacak ziyaretle bu konuya dikkat çekileceği belirtildi.

Pakistan'da sel felaketinin vurduğu Nowsehra kentinde BBP ve İHH ortak yardım kampanyasıyla BBP'nin Kurucusu ve merhum lideri "Muhsin Yazıcıoğlu Köyü" adı altında yapılan evler evleri sel felaketinde yıkılan Pakistanlılara teslim edildi.

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu ve beraberindeki heyet önce sel baskınına uğramış devlet hastanesini ziyaret etti. Sel sularının komple yuttuğu hastanedeki tüm cihazların bozuk olduğu ve hastanenin adeta bir harabeye döndüğü gözlendi. Duygusal anların yaşandığı hastane çıkışında partililer buraya 100 yataklı bir hastane yaptırılması için de öncülük etmek istediklerini ifade ederek, vatandaşların, yapacakları yardımlarla buna katkı sağlayacaklarına inandığını sözlerine ekledi.

Hastane ziyaretinin ardından Kızılay Mevlana evlerinin bulunduğu alanı ziyaret ederek burada yaşayan ailelere para yardımında bulundular.

Daha sonra Muhsin Yazıcıoğlu köyüne gelen partilileri kapıda çocuklar Türkiye bayrağı sallayarak ve çiçekler atarak karşıladı. Pakistanlıların yoğun ilgi gösterdiği açılıştan bir konuşma yapan Topçu, "Pakistan'a tuğladan yapılan evleri ilk biz yaptık ve teslim ettik. Fakat bununla yetinmeyerek Mehmet Akif Ersoy, Şeyh Şamil, İzzet Begoviç ve Ahmet Yesevi köylerini de Pakistanlı Müslüman kardeşlerimiz için yapacağız" dedi.
Hastane ziyaretine değinen Topçu, orada gördüğü manzaranın savaşta bile olmayacağını belirterek, buraya 100 yataklı bir hastane yaptıracaklarını söyledi. Türk insanını yardıma davet eden Topçu, Kurtuluş Savaşı'nda Pakistanlıların yaptığı büyük yardıma da değindi.

Bölgede evlerin yanı sıra cami ve çocuklar için park da yapıldı. Pakistanlı çocukların yoğun ilgi gösterdiği parkta çocuklar, "Zındebar Türkiye Zındebar Pakistan" sloganları attı.

Daha sonra hak sahiplerine sırasıyla anahtarları teslim edildi.Anahtar teslim programına Enformasyon Bakanı, Çevre bakanı, İHH Genel Başkan Vekili Hüseyin Oruç,  Khube Foundation Başkanı Nedim bey ve il meclis üyeleri de katıldılar.Ev sahiplerine nakit para yardımıda yapıldı.

BBP LİDERİ VE HEYETİ PAKİSTANDAN DÖNDÜ

Pakistan Havayolları'nın tarifeli uçağıyla İstanbul Atatürk Havalimanı'na gelen Topçu, VIP Salonu'nda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, sel felaketinin yaşandığı Pakistan'da kurmayı planladıkları 5 köyden yapımı tamamlanan 20 konuttan oluşan ''Muhsin Yazıcıoğlu Köyü'nü'' selzedelere teslim ettiklerini kaydetti.

Bölgedeki çalışmalarda kendilerine yardımcı olan Pakistan hükümet yetkilileri ve yerel yöneticiler ile Türk Kızılayı, İHH ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür eden Topçu, amaçlarının, bir hayali gerçekleştirmek olduğunu belirtti.

Topçu, Pakistan'da felaketin çok derin yaşandığı bölgeleri karış karış dolaştıklarını, 30 yıllık mülteci kamplarını gezdiklerini de dile getirerek, ''Orada esas mesele konut ihtiyacı. 2 milyona yakın acil konut ihtiyacı var. İkinci sorun eğitimsizlik. Nüfusun yüzde 70'i okur-yazar değil. Gelir adaletsizliği ise çok büyük. Anadolu tabiriyle, Pakistan yerle yeksan olmuş. Çamurdan adamlar ve çamurdan evler gördük. Yaşam düzeyi çok düşük insanlar gördük. 9 milyona yakın insanın başını sokacağı bir konuta ihtiyaçları var. Eğitim ve sağlık da diğer önemli çözülmesi gereken konular'' diye konuştu.

Pakistan'a bugüne kadar çok yardım yapıldığını belirten Yalçın Topçu, ''Pakistan'da ilk kalıcı işi yapan biz olduk. Muhsin Yazıcıoğlu Köyü'nü çok kısa sürede yaptırdık. Yardıma muhtaç 7'si kadın 20 hak sahibine bu konutları dağıttık. Bundan sonra 20'şer konutluk 4 köy daha yapacağız. Aliya İzzetbegovic Köyü'nün de ilk kazmasını vurduk, tuğlalarını koyduk. Köyün yüzde 80'inin finansmanını sağladık. Burası Nisan ayında teslim edilecek. Ondan sonra da Mehmet Akif Ersoy, Şeyh Şamil, Hoca Ahmet Yesevi'nin adının yaşatılacağı köylerin yapımını da gerçekleştireceğiz'' dedi.

Topçu, Pakistan'da 1.000.000 Pakistan Rupisi nakit para yardımı da yaptıklarını belirterek, ''Türk insanı çok vefakar. Orada sahada hep Türk insanı var. Bizim BBP olarak her doğru işte referans olmak gibi bir çabamız var. Pakistan'da da referans olduk kanaatindeyim. Ben diğer partilerimize de bunu tavsiye ediyorum. Onların imkanları çok fazla. BBP, 100 ev yapıyorsa onlar da kat kat fazlasını yapabilir. Gerçekten buna ihtiyaç var. Pakistan'a bizim tarihi bir sorumluluğumuz var. Biz rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun dediği gibi bir hayalimizi gerçekleştiriyoruz; Adriyatik'ten Çin seddine kaynaşmış ve birleşmiş, dilde, fikirde, işte bir olmuş Türkistan birliği hayal ediyoruz. Bu noktada da hayalimizin gereğini yapıyoruz'' şeklinde konuştu.

Topçu, Pakistan'da 100 yataklı bir hastane yaptırılması için de öncülük etmek istediklerini ifade ederek, vatandaşların, yapacakları yardımlarla buna katkı sağlayacaklarına inandığını sözlerine ekledi.

 

Kaynak: bbp.org.tr  {http://www.bbp.org.tr/haber_detail.php?haberid=794}



Bu haber 754 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,915 µs