En Sıcak Konular

EGEMEN BAĞIŞ TÜRKİYE'DE DAHA ÇOK GAYRİ MÜSLİM İSTİYOR

17 Kasım 2010 10:54 tsi
EGEMEN BAĞIŞ TÜRKİYE'DE DAHA ÇOK GAYRİ MÜSLİM İSTİYOR Dini Özgürlükler Ödülü'ne layık görülen Bakan Bağış Türkiye'de yaşayan gayri Müslimler'den de 3 çocuk yapmalarını istedi.

Egemen Bağış'a dini özgürlükler ödülü!

Dini Özgürlükler Ödülü'ne layık görülen Bakan Bağış Türkiye'de yaşayan gayri Müslimler'den de 3 çocuk yapmalarını istedi

Brüksel’de dini özgürlükler ödülü alan Başmüzakereci Bağış ödül törenindeki konuşmasında Yunanistan’a sitem etti: “Dün bir Avrupa başkentindeydim, bu AB üyesinin cami izni vermemesi nedeniyle bayram namazı için gece geç saatte Brüksel’e uçmak zorunda kaldım”

Fener Rum Patrikhanesi’ne bağlı Amerika ve Avrupa Ortodoks kiliseleri, Avrupa Parlamentosu’nda düzenledikleri “Dini Özgürlükler: Türkiye’nin AB’ye Köprüsü” konferansında, Türkiye’deki dini azınlıklar için çalışmaları ve farklı kültürler ve medeniyetler arasında karşılıklı anlayış köprüsü kurması nedeniyle, Başmüzakereci Egemen Bağış’ı ödüllendirdi. Ödülü, Amerika Ortodoks Kilisesi lideri Anthony Limberakis’in elinden alan Bağış, burada yaptığı konuşmada, Atina’da camiye izin vermeyen Yunanistan’a göndermede bulundu. Temaslarda bulunduğu Atina’dan Brüksel’e gelen Bağış, şöyle konuştu:

İslamafobi yükselişte

“Dün (önceki gece) bir Avrupa başkentindeydim. Bu AB üyesinin cami izni vermemesi nedeniyle bayram namazı için gece geç saatte Brüksel’e uçmak zorunda kaldım. Çok açık ki bazı Avrupa ülkelerinin atması gereken adımlar var.” Bağış, Kuran-ı Kerim’in Ali-İmran suresinin 84. ayeti ve Kafirun suresinin 6. ayetini okuyarak, İslam’ın farklı inançlara sahip olanlara müdahalede bulunmadığını ve ayrımcılık gözetmediğini anlattı. “İslam’ın kelime manası barış olmasına rağmen ne yazık ki günümüzde İslam algısı çok farklıdır” tespitinde bulunan Bağış, Avrupa’da İslamafobi’nin yükselişte olduğuna dikkat çekti. Bağış, “Bugün büyük çoğunluğu AB vatandaşı olan 20 milyondan fazla Müslüman bu kıtada yaşıyor. 2025 yılında AB vatandaşlarının yüzde 10’unun Müslüman olacağı tahmin ediliyor. Avrupa’da Müslümanlara karşı istikrarlı bir şekilde artan düşmanlığı endişeyle takip ediyoruz. İslamafobi’nin güçlendiğini gözlemliyoruz. İslamafobi’nin Avrupa’nın tam göbeğindeki ülkelerde yükselmesi oldukça hazin” dedi. Gazetecilerin soruları da cevaplandıran Bağış, Heybeliada ruhban okulunun yeniden açılabilmesi için Yunanistan’dan bazı beklentileri olduğunu söyledi.

Herkes 3 çocuk yapsın

Bağış, AB’de Müslümanların oranı yüzde 10’a çıkarken Türkiye’deki gayri Müslimlerin oranının da aynı şekilde artıp artmayacağının sorulması üzerine, Türkiye’yi daha önce terkeden Ortodoks Rumların geri dönmeleri için Başbakan Erdoğan’ın çağrısını hatırlattı. Bağış, bu kapsamda Erdoğan’ın “en az üç çocuk” tavsiyesinin gayri Müslimlerce de benimsenmesini istedi.

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/egemen-bagisa-dini-ozgurlukler-odulu/341030/1/Gundem}



Bu haber 895 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,303 µs