En Sıcak Konular

EROĞLU: ''KÖTÜ KOMŞU BİZİ DEVLET SAHİBİ YAPTI''

15 Kasım 2010 10:28 tsi
EROĞLU: ''KÖTÜ KOMŞU BİZİ DEVLET SAHİBİ YAPTI'' Kıbrıs'ta bir anlaşma için müzakere masasında bulunduğunu ifade eden KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, ''Ama biz 1960 anlaşmasındaki gibi 3 yıl içerisinde bozulacak bir anlaşmayı düşünmüyoruz '' dedi.

Eroğlu Kötü komşu bizi devlet sahibi yaptı

Kıbrıs'ta bir anlaşma için müzakere masasında bulunduğunu ifade eden KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, ''Ama biz 1960 anlaşmasındaki gibi 3 yıl içerisinde bozulacak bir anlaşmayı düşünmüyoruz '' dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC'nin 27. kuruluş yıldönümünü kutladıklarına işaret ederek, ''(Kötü komşu insanı ev sahibi yapar) derler bizi de devlet sahibi yaptı'' dedi. Kıbrıs'ta bir anlaşma için müzakere masasında bulunduğunu ifade eden Eroğlu, ''Ama biz 1960 anlaşmasındaki gibi 3 yıl içerisinde bozulacak bir anlaşmayı düşünmüyoruz. Bu nedenle sütten ağzımız yandı, yoğurdu üfleyerek yemek mecburiyetindeyiz ve müzakerelerde de o denli dikkatli hareket etmek mecburiyetindeyiz'' diye konuştu. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC'nin 27. kuruluş yıldönümü kutlamalarına TBMM'yi temsilen katılmak üzere KKTC'ye gelen TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut'u kabul ederek, bir süre görüştü.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun başladığı görüşme sürecinde attığı iyi niyetli adımların dünyada ve Birleşmiş Milletler;de taktirle karşılandığına işaret eden TBMM Başkan Vekili Yakut, ''Türk tarafının bu sürece olumlu katkılarının devam edeceği düşüncesindeyiz. Tabii ki sürecin sonucunda bir olumsuzluk olursa tüm dünya Kıbrıs Türk halkının ne kadar samimi olduğunu, Rum kesiminin ise ne kadar samimiyetsiz olduğunu görecektir'' dedi.

TBMM'nin aldığı kararla 1974 Barış Harekatı'nın yapıldığını ve bugünlere gelindiğini anımsatan Eroğlu, ''Çok şükür bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti;nin 27. kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. 'Kötü komşu insanı ev sahibi yapar; derler bizi de devlet sahibi yaptı'' diye konuştu. Devem eden müzakere sürecine de değinen Cumhurbaşkanı Eroğlu, görüşme masasında hâlâ daha uzlaşmama düşüncesinde olanların çeşitli senaryoları ile karşı karşıya gelmekte olduklarını vurguladı.

Müzakere masasında KKTC;yi temsilen anlaşma amacıyla bulunduğunu kaydeden Eroğlu şöyle konuştu: ''Tabii ki anlaşma kalıcı ve yaşayabilir olursa bir anlamı olabilir. 1960 anlaşmasındaki gibi 3 yıl içerisinde bozulacak bir anlaşmayı düşünmüyoruz. Bu nedenle sütten ağzımız yandı, yoğurdu üfleyerek yemek mecburiyetindeyiz ve müzakerelerde de o denli dikkatli hareket etmek mecburiyetindeyiz. Bu görüşmeleri sürdürürken ve masada haklılığımızı savunurken her zaman olduğu gibi en büyük güvencemiz Anavatan Türkiye ve tabii ki Türkiye Büyük Millet Meclisi;dir. Bugün bu iradenin temsilcileri olarak sizler aramızdasınız, bizleri onurlandırmış bulunuyorsunuz. Meclis adına düşüncelerinizi ortaya koydunuz. Kıbrıs Türk halkı adına sizlere hoş geldiniz diyorum ve teşekkür ediyorum.''

Küçük: KKTC halkı, nasıl olursa olsun çözümünü kabul etmez

KKTC Başbakanı İrsen Küçük, adada kalıcı bir çözüm bulunması amacıyla devam eden müzakerelerde, siyasi eşitlik, iki bölgelilik, Türkiye'nin etkin ve fiili garantisiyle yeni bir ortaklık kurulması yönündeki yapıcı çabaların sürdürüldüğünü belirterek, Türk halkının ''nasıl olursa olsun'' gibi bir çözümü kabul etmeyeceğini vurguladı. KKTC Başbakanı Küçük, 15 Kasım 1983'de kurulan KKTC'nin 27. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, ''Kalıcı bir çözüm bulunması amacıyla Ada'da yarım asır önce başlatılan ve halen devam eden müzakerelerde, siyasi eşitlik, iki bölgelilik ve Türkiye'nin etkin ve fiili garantisiyle yeni bir ortaklık kurulması yönündeki yapıcı çabalar sürdürülmektedir. Bu yolda karşılaşılan tüm güçlük ve haksızlıklara karşın haklarımızın teminat altına alınacağı adil ve kalıcı bir çözüm için ortaya konan iradenin muhafaza edilmesi için gayret gösterilmektedir. Ancak bilinmelidir ki, Kıbrıs Türk halkı nasıl olursa olsun bir çözümü kabul etmez" ifadelerine yer verdi.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/eroglu-kotu-komsu-bizi-devlet-sahibi-yapti-182256.htm}

 



Bu haber 710 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    14,564 µs