En Sıcak Konular

İSRAİL BATI ŞERİA'DA YAHUDİ YERLEŞİMCİLER İÇİN 1.126 TEMEL DAHA ATTI

14 Kasım 2010 20:18 tsi
İSRAİL BATI ŞERİA'DA YAHUDİ YERLEŞİMCİLER İÇİN 1.126 TEMEL DAHA ATTI İsrail, ABD'nin sözde baskıları doğrultusunda Batı Şeria'da yeni bir inşaat yasağının uygulanmasını tartışırken,son 45 günde Yahudi yerleşimlerinde 1.126 temel atıldı...

Cılız tepkiler İsrail'i iyice cesaretlendirdi

İsrail, ABD'nin sözde baskıları doğrultusunda Batı Şeria'da yeni bir inşaat yasağının uygulanmasını tartışırken, İsrail'deki barış yanlısı örgütlerden Şimdi Barış (Şalom Ahşav), Yahudi yerleşimcilerin inşaatları hızlandırdıklarını ve son 45 günde Yahudi yerleşimlerinde bin 126 yeni temel atıldığını duyurdu.

Şimdi Barış örgütünce yayımlanan verilere göre, Batı Şeria'da 63 yerleşimde temeller atılırken, 523 adet yeni konutun yeri de hazırlandı, ancak henüz bu inşaatlarda temel atılmadı. Örgütün verileri, 26 Eylül'de, Batı Şeria'daki Yahudi yerleşimlerinde inşaat yasağının kalkmasının hemen ardından, yerleşimlerde inşaat çalışmalarına hızla başlandığını gösteriyor.

Şimdi Barış, İsrail İstatistik Kurumu verilerine göre Batı Şeria'da 2009 yılı boyunca ise bin 888 yeni inşaata başlandığını bildirdi. Örgüt, açıklamasında "Eğer inşaat yasağı olmasaydı ve inşaat çalışmaları aynı hızla devam etseydi, 10 aylık yasak döneminde bin 574 yeni ünitenin inşaatına başlanmış olacaktı" denildi.  Şimdi Barış örgütü, İsrail hükümetinin, Filistinlilerle sınırlar ve yerleşimlerin geleceğini de kapsayacak bir nihai barış anlaşmasına varılıncaya dek, geçen haftalarda açıklanan inşaat projeleri dahil, yerleşimlerdeki tüm faaliyetlerin durdurulmasını sağlayacak inşaat yasağının uygulanmasını da istedi. Şimdi Barış, büyük yerleşimlerde inşaatların genellikle hükümetin inisiyatifinde olduğunu ve inşaat projelerinin başlamadan önce hükümetin onayından geçtiğini hatırlattı.

ABD'den görüşmeler için yeni girişim

ABD, İsrail ile Filistin arasında tıkanan sözde barış görüşmelerinin yeniden canlandırılması için İsrail'e Batı Şeria'da Yahudi yerleşim birimi inşasının dondurulmasıyla ilgili Doğu Kudüs hariç, 90 günlük bir moratoryum daha ilan etmesi önerisinde bulunduğu kaydedildi. İsrail'deki diplomatik kaynaklar, ABD'nin planının 90 günlük moratoryumun ardından bir daha moratoryumun uzatılmasının istenmeyeceği taahhüdünü ve barış anlaşmasının sağlanmasından sonra çeşitli güvenlik garantileri içerdiğini belirtti. Aynı kaynaklar, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun 5 maddelik ABD planını bakanlara da gösterdiğini söyledi.

Gazzeliler fakirlikle soğuk arasına sıkışmış durumda

Yıkılmak üzere olan çadırının kapısına oturan ve çadırını yağmurdan korumak için elindeki birkaç parça naylonu dikmeye çalışan Ummu Subhi, çadırını koruyacak naylonu dikmeyi başarsa da çocuklarını soğuktan koruyacak elbiseler dikemeyecek. Siyonist işgal güçleri tarafından evi yıkılan Ummu Subhi, yıkılan evinin yakınlarında kurulan bir çadırda yaşamaya başlamış ve hayır kurumlarından birinin çıkıp evini yeniden inşa etmesini ümit ediyor.

Hacı Ummu Subhi, Gazze Savaşı'nda evi yıkılan ve çadırdan başka başını sokacak bir yer bulamayan onlarca Gazzeliden sadece biri. Sığındıkları derme çatma çadırlar ise onları ne yazın sıcağından koruyabiliyor, ne de kışın soğuğundan.. "Yağmurlarla birlikte suya boğulduk. Çinko levhalar bile sorunumuza çare olmadı. Çadırımızın yıkılması halinde içine girebileceğimiz başka bir çadırımız dahi yok. UNRWA'dan kaç kez başka bir çadır vermelerini istedik. Fakat eşimin çalıştığını öne sürerek vermediler" diyor Ummu Subhi...

Buzdolabının tamamen boşaldığını bildiren Filistinli kadın, çocuklarına da okul araç gereçleri alamadıklarını dile getirerek, "Pazardaki en ucuz soğandan evimizde tek bir tane dahi yok" diyor.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/ciliz-tepkiler-israil-i-iyice-cesaretlendirdi-182259.htm}

 



Bu haber 646 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,994 µs