En Sıcak Konular

TÜRK OCAKLARI BÖLGE TOPLANTILARININ 4. KONYA'DA YAPILDI

14 Kasım 2010 20:08 tsi
TÜRK OCAKLARI BÖLGE TOPLANTILARININ 4. KONYA'DA YAPILDI Türk Ocakları 2010 yılı bölge toplantılarından dördüncüsü Konya Şubesi’nin ev sahipliğinde yapıldı.

Türk Ocakları 2010 yılı bölge toplantılarından dördüncüsü  13 Kasım’da Konya’da Yapıldı

Türk Ocakları 2010 yılı bölge toplantılarından dördüncüsü Konya Şubesi’nin ev sahipliğinde yapıldı. Konya, Ereğli ve Aksaray şubelerinin katıldığı toplantıya Genel Başkanımız Nuri Gürgür başkanlık etti. Genel Merkez adına Genel Sekreter Orhan Kavuncu ve Genel Sekreter Yardımcısı Osman Oktay da toplantıda hazır bulundular.

Konya Şubesi Başkanı Vedat Erden, Başkan Yardımcısı Yılmaz Koç, Şube Sekreteri Recai Şentürk, Muhasip Cemil Sungur’la üyeler Ümit Gürbüz ve Erdal Kalkan, Konya Ereğli Şubesi Başkanı Neşet Peker, Muhasip İsmail Savran, Üye Salih Kaymaz, Aksaray Şubesi’nden de Başkan H. Kazım Somuncuoğlu,  Başkan Yardımcısı Ahmet Yaşar Duru, Sekreter Hayrullah Öztürk ve üye Nihat Şahin toplantıya katılanlar arasındaydılar.

Konya Şuba Başkanı Dr. Vedat Erden’in açış konuşmasından sonra Türk Ocakları Genel Başkanı Nuri Gürgür, bölge toplantılarına verilen önemi anlatarak genel bir değerlendirmede bulundu. Türk Ocaklarının “100 yıl önce ulvi gayelerle kurulan çok önemli bir dernek olduğuna” işaret eden Gürgür daha sonra özetle şunları söyledi:

“Genel Merkez ve şubeler olarak bu ocağı yaşatmamız gerekiyor. Türk Ocakları hiçbir güç ve kuruluşa bağlı değildir ve kimsenin vesayeti altında değildir. Onun için görüş ve düşüncelerimizi rahatça ifade etmek durumundayız. Burada özeleştirilerde de bulunacak ve çalışmalarımıza yön vereceğiz. Türk Milliyetçilerinin ve tabii ki Türk Ocakları’nın sesini duyurabilmek için elimizde fazla imkânımız yok. Gazete ve televizyonlarda maalesef bir tek seslilik hâkim.  Demeçlerimize, bildirilerimize ya hiç yer vermiyorlar ya da çarpıtarak kullanıyorlar. Bu sebepledir ki, bölge toplantılarımız çok önem taşıyor. Birbirimize olan saygı ve güveni kaybetmemeliyiz. Türk Ocakları bir okuldur. Türk milliyetçiliğini benimseyen kişiler Genel Merkezimizde ve şubelerimizde kendilerini ifade etme imkânına sahiptirler.  Türk Ocakları, Türk milliyetçiliği fikir ve düşüncesini yaymak ve yerleştirmekle görevlidir. 2011 yılında Türk Yurdu Dergisinin, 2012 yılında da Türk Ocakları’nın 100. yıllarını kutlayacağız. Bu konuda hepimiz üzerimize düşeni yapmak zorundayız. Türk Yurdu Dergisi’nin okunmasını ve her aydının kütüphanesine girmesini sağlamalıyız. Bunun en kolay ve sağlıklı yolu abone olmak ve abone bulmaktır. Keza, reklam alınması için de gayret göstermeliyiz.

Devlet herhangi bir siyasi partinin ya da iktidarın değil, Türk Milleti’nindir. Ciddi projeler üreterek devletten destek alabiliriz.  1912 yılında tanzim edilen Türk Ocakları Nizamnamesi’ne şöyle bir madde konulmuştur: “Bu Ocak, zinhar siyasetle uğraşmaz!”  Biz bu düstura uyarak kendimizi siyasetin dışında ve üstünde tutuyoruz. Dedikodu ve tezviratla vakit geçiremeyiz. Birbirimizi sevmek ve saygılı olmak zorundayız…”

Nuri Gürgür daha sonra toplantıya katılan şube başkanlarına söz verdi. İlk sözü alan Aksaray Şubesi Başkanı, Türk Ocakları’nın Aksaray’da 1989 yılından itibaren faaliyet gösterdiğini, şubeyi hemen her gün açık tuttuklarını ve gündeme dair konuları konuşup tartıştıklarını” belirttikten sonra şunları söyledi:

“Siyasi görüşleri farklı olsa da, milli düşünceye sahip kişiler şubemize rahatça gelip faaliyetlerimize katılmaktadırlar. Cumartesi sohbetlerimiz düzenli olarak sürdürülmektedir. Şehit aileleri ve dernekleri ile yakından ilgileniyoruz. Gençlik Kolları ve Hanımlar Kurulumuzu oluşturmak üzereyiz.  Türk Yurdu’na abone sayımız 95’e ulaşmış durumda.”

Ereğli Şubesi Başkanı Neşet Peker, esprilerle süslediği konuşmasında özetle şunları söyledi:  “Biz Türk Ocağı mensuplarıyız ve bundan kıvanç duyuyoruz. Çevreden, Ankara ve İstanbul’dan konuşmacılar getirterek insanları aydınlatmaya çalışıyoruz. Konuşma dinlemeye gelen fazla olmuyorsa da Ramazan ayında verdiğimiz iftara katılıp oldukça fazla idi. Bundan sonraki toplantılarımızı yemekli yapmayı düşünüyoruz. Türk Yurdu aboneliği konusunda maalesef 25, 30’u geçemedik. Dergi 5 bin, 5 bin 500 adet basılıyormuş. “Türküm” demenin adeta suç olduğu ülkede bu dergi bu kadar satılıyorsa başarıdır ama biz abone sayısını arttırmaya çalışacağız.”

Son olarak Konya Şubesi Başkanı Dr. Vedat Erden faaliyetlerini anlattı.

“2010 yılında 30’a yakın konferans düzenlediklerini” ve “her defasında da salonlarının dolduğunu” ifade eden Erden, “Hanımlar Kurulu’nun itici güçleri” olduğunu, “Türk Yurdu aboneliklerinin 475’e ulaştığını” belirttikten sonra, “fotoğrafçılık, diksiyon, Osmanlıca, Fotosop kursu” gibi eğitim faaliyetleri yaptıklarını, üyeleri arasında kaynaşmayı sağlamak için geziler düzenlediklerini ve bu manada Suriye gezisi düzenlediklerini anlattıktan sonra bir teklifte bulundu: “Türk Yurdu Dergisi mutlaka bir çocuk eki vermel!”

Daha sonra, salonda bulunanlardan söz isteyenler oldu. Genel Başkan’ın söz vermesinden sonra, katılımcılardan biri şöyle bir teklifte bulundu: “Güneydoğu deyince  hep terör akla geliyor. Bu bölge ile ilgili olarak Türk Milliyetçilerinin bir projeleri olmalı.”

Konuşmalar yapıldı, notlar alındı ve toplantının birinci bölümü sona erdi. Verilen aranın ardından Genel başkan Nuri Gürgür bu defa konuşmacı olarak yer aldı. “PKK’nın Yol Haritası ve Etnik Fitne” konulu konferansı ilgi ile takip edilen Nuri Gürgür sözlerini şöyle bitirdi: “Türkiye’nin en büyük aşmazı, terör konusunda hala milli bir politika oluşturulamamış olmasıdır.”

 

Kaynak: turkocagi.org.tr {http://www.turkocagi.org.tr/modules.php?name=News&file=article&sid=3403}



Bu haber 994 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,609 µs