En Sıcak Konular

MEHMET AĞAR İÇİN 1 YIL HAPİS İSTEMİ

12 Kasım 2010 15:51 tsi
MEHMET AĞAR İÇİN 1 YIL HAPİS İSTEMİ Mehmet Ağar’ın, “Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek” iddiasıyla 6 aydan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Ağar’a 1 yıl hapis talebi

Mehmet Ağar’ın 1 yıl hapsi istendi

Eski Emniyet Müdürü Mehmet Ağar suç örgütüne yardımla suçlanıyor.
Susurluk davası kapsamında, Emniyet Genel Müdürü olduğu dönemle ilgili, “Cürüm işlemek için silahlı teşekkül oluşturduğu” gerekçesiyle yargılanan Mehmet Ağar’ın, “Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek” iddiasıyla 6 aydan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve tutuksuz sanık Ağar’ın hazır bulunmadığı duruşmaya avukatları Abdulkadir Toluç ile Abdullah Egeli katıldı. Bir grup Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi avukat, kardeşleri öldürülen Fatma Bahçeci ve Şeyhmus Bahçeci adına müdahillik talebinde bulundu. Ancak mahkeme, müdahillik talebini reddetti. Mahkemede, esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı Kubilay Taştan, sanık Ağar’ın üzerine atılı suç için öngörülen 765 sayılı Türk Ceza Kanununun (TCK) 102/4 ve 104/2. maddelerinde belirtilen 7 yıl 6 aylık zaman aşımı süresinin dolmadığını belirtti.

Yetkisini suistimal etti
Savcı, esas hakkındaki görüşünde, Mehmet Ağar’ın bulunduğu konum itibariyle görev ve yetkisini suistimal ederek Yaşar Öz’ün de aralarında bulunduğ bazı kişiliren takibattan ve yakalamadan kurtulmalarını sağlamak için silah taşıma izin belgelerini düzenleyip verdiği, yurt dışına giriş ve çıkışları için yeşil pasaport almalarını sağladığı, silah taşıma ruhsatı alınmasında kolaylık göstererek birtakım soruşturmalara tabi kılındıkları halde işlem yapan emniyet güçleri üzerinde etkisini kullanıp takibattan kurtulmalarını sağladığını kaydetti. Ağar’ın, “örgütün hiyerarşik yapısına dahil olmamakla birlikte bulunduğu konum itibariyle mevcudiyetini bilmemesi mümkün olmayan ve haksız ekonomik çıkar amacıyla faaliyet gösterdiği anlaşılan mahkemece varlığı tespit olunan silahlı örgüte bilerek ve isteyerek yardım ettiği” savunuldu. Savcı Taştan, Mehmet Ağar’ın 765 sayılı TCK’nın 314/1. maddesi uyarınca “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Duruşma, avukatların  talebi üzerine ileri bir tarihe ertelendi.

 

Kaynak:


 



Bu haber 800 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,645 µs