En Sıcak Konular

SEMİH YALÇIN:''TÜRK MİLLİYETÇİLERİ ÜLKENİN GELECEĞİ İÇİN HAREKETE GEÇTİ''

12 Kasım 2010 01:36 tsi
SEMİH YALÇIN:''TÜRK MİLLİYETÇİLERİ ÜLKENİN GELECEĞİ İÇİN HAREKETE GEÇTİ'' MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. E. Semih Yalçın "Türk milliyetçilerinin; ülkenin geleceğini yeniden inşa etme adına harekete geçtiğini" söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. E. Semih Yalçın, “Millet ve Devlet Bekası İçin Güç Birliği”  çalışmalarıyla ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.

İşte o açıklama 

2023’E DAVET BİZİM: GELECEĞİNİ HAZIRLADIĞIMIZ BU ÜLKE HEPİMİZİN

31 Ekim 2010 tarihinde, Ankara Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen “Millet ve Devlet Bekası İçin Güç Birliği” toplantısı, Türk milliyetçilerinin; ülkenin geleceğini yeniden inşa etme adına harekete geçtiği gündür.

İzdiham derecesinde çok büyük bir katılımla gerçekleştirilen “Güç Birliği” toplantısında “geleceğini dün temeli üzerine kuracakların” bütünleşmesi ortaya çıkmıştır. Büyük çatı altında gerçekleşen bu buluşma, millî kimliğini korumayı başaran ve kimlik sapması rüzgârına karşı duran Türk milliyetçilerinin varlığının ifadesi olmuştur.

Ülkenin içinde bulunduğu durumu ve kurtuluş çarelerini sıralarken Sayın Devlet Bahçeli’nin duruşu ve kararlılığı, gayrimillî çevrelere korku salmıştır. MHP lideri, yabancı ve yabancılaşmış mahfillere korku verirken, Türk milletinin kendi geleceğine sahip çıkma azmini artırmış, Türk varlığının devamı adına umut olmuştur. Bu hâliyle 31 Ekim 2010, milletimizin var olma umudunu besleyen, hizmet heyecanı ile sırasını bekleyenlerin “Ben de varım!” diyebildiği, kimliksizleşenlere inat, geçmişin şerefiyle kimliğini netleştirdiği tarihtir.

31 Ekim’deki dikiliş, Türk milletiyle asırlık hesabı olan bütün çevrelere bir mesajdır. AKP zihniyetinin kirli emellerine karşı çıkıştır. Bu çıkışımız; geleceğimizin şekillenmesinde hayati rol oynayacak kararlılığımızın ifadesidir.

Bu çıkış; “Bu davet bizim; geleceğini hazırladığımız bu ülke hepimizin” diyen Türk milliyetçilerinin 2023 yılına yaptığı atıftır.

Bu çıkış; AKP iktidarının yaptığı tahribatın onarımına, sonra ülkemizin tahkimine, daha sonra ise “lider ülke” olmasına inancın görüntüsüdür. Daha da önemlisi, Türk milliyetçilerinin karar verdiği ve iktidar yürüyüşünü başlattığı gündür.

31 Ekimde, “hayali gerçek kılacak güç: Ülkücü güç” harekete geçmiştir. Yaşadığı acı tecrübelerle kader birliği yapanlara “Sen olmazsan, tam değiliz.” diyerek, vatan hizmetinde güç birliği sağlayanlara, milletin ve devletin bekası için “tam yol ileri” denilmiştir.

31 Ekim bütünleşmesi, yıllardır öz güven duygusuna saldırılan Ülkücülerin şölenine dönüşmüştür. Birlik çağrısı yapan Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, “Millete hizmet; şahsi menfaatlerden, şahsi zevklerden feragattir. Vazgeçmektir.” sözünün gereği olarak inanan insanlarımızı göreve davet etmiştir. Böylece Türk milletinin zor günlerden çıkışının ancak ve ancak Ülkücülerle mümkün olacağına işaret etmiştir.

Ülkemizin sürüklendiği karanlık tuzakların farkında olan vatanseverlerin, heyecanla yer aldığı ya da takip ettiği buluşma, MHP ve Ülkücülerin bugünkü kimliği ve duruşuna yönelik fitne tohumlarını da kurutmuştur. Bu güzide çıkışın en önemli tarafı, yapılan ulvi davetin muhataplarından karşılık bulmasıdır.

Türk milletinin hayat kaynağı olan, geçmişten gelen değerlerimizin geleceğe taşınması sorumluluğunun Türk milliyetçilerinin omuzlarında olduğu duygusu, Sayın Bahçeli’nin dünyaya verdiği mesajlarla yeniden hayat bulmuştur.

31 Ekim haykırışında; toplumsal ayrışma ihanetine karşı, millî kimliğin güçlülüğü,  ülkemiz ve coğrafyamız üzerinde oynanan oyunlara ve teslimiyetçi zihniyetlere karşı, tarihten gelen başarılarımızın yarattığı öz güven duygusunun eşsizliği, günübirlik güdümlü emir erliğine karşı, milli hedeflerin gerekliliği ifade edilmiştir. 

Milliyetçi Hareket Partisi mutlaka iktidara ulaşacaktır. Partimizin yarım yüzyıla yaklaşan şerefli mazisinden gelen sorumluluk ruhuyla, yüce milletimizin ve zenginlikler diyarı ülkemizin getirildiği vahim durum, bunu mecbur kılmaktadır. Tevhitten yana değil bölünüp parçalanmaktan yana olanlara karşı, inanç ve azmimizle başlayan 2023 yolculuğu, tüm milliyetperverleri bu uğurda birleştirmiştir. Bu birleşme, milletimizin zulüm, yalan ve talandan arınma, milletçe bir olma, AKP’nin ikiyüzlü köleliğinden kurtuluş müjdesidir.

31 Ekim duruşu, Recep Tayyip Erdoğan’ı telaşa düşürmüş, dili peltekleşmiş ve hezeyana kapılarak, MHP’ye saldırılarını yeniden başlatmasına yol açmıştır. Duruşumuz, Türk milleti üzerinde hesap yapanların oyunlarını bozacak kuvvetin işaretidir. MHP ve lideri; ülkemizde büyük tahribata yol açan mevcut iktidarı, artık oturduğu koltuktan uzaklaştırmanın hesabını yapmaktadır. Dünya âlem bilmelidir ki, “Bu hesaptan kaçış yoktur!”.

 

Not: Açıklamanın tam metni ''mhp.org.tr'' sitesinden iktibas edilmiştir. {http://www.mhp.org.tr/haber.php?id=2932}



Bu haber 740 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,174 µs