En Sıcak Konular

ÜNİVERSİTEDE KATLEDİLEN ÜLKÜCÜ ŞEHİT TOPRAĞA VERİLDİ

11 Kasım 2010 16:47 tsi
ÜNİVERSİTEDE KATLEDİLEN ÜLKÜCÜ ŞEHİT TOPRAĞA VERİLDİ Kütahya’da bölücü öğrenciler tarafından bıçaklanarak katledilen Dumlupınar Üniversitesi öğrencisi Hasan Şimşek, son yolculuğuna dualarla uğurlandı.

Katledilen ülkücü toprağa verildi

Baba ayakta zor durdu
MESLEK Yüksek Okulu 2. sınıf öğrencisi Şimşek için Kütahya Altıntaş’a bağlı Sevdiğin köyündeki cenaze töreninde acılı baba Mehmet Şimşek ayakta durmakta zorlandı.

Bölücülere lanet yağdırdı
ANNE Hatice Şimşek de oğlunun tabutu başında bölücü katillere lanet yağdırdı. Namazın ardından Şimşek’in cenazesi, aile mezarlığına defnedildi. Olayla ilgili 10 kişi gözaltında.

Ülkücü genç uğurlandı
Kütahya’da bölücü öğrenciler tarafından bıçaklanarak katledilen Dumlupınar Üniversitesi öğrencisi Hasan Şimşek, son yolculuğuna dualarla uğurlandı. Törende terör örgütü PKK’ya lanetler yağdı

Ülkücü öğrencilerin okula girmesini engelleyen PKK’lı öğrencilerin saldırısı sonucu hayatını kaybeden Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Meslek Yüksek Okulu 2. sınıf öğrencisi Hasan Şimşek (21), dua ve gözyaşları arasında toprağa verildi. Hastane morgundan alınan Şimşek’in üzerine Türk bayrağı örtülen naaşı, önce evinin önüne getirildi. Ailesi ve yakınlarından helallik alınmasının ardından cenaze Sevdiğin köyündeki caminin bahçesine getirildi.

Ablası baygınlık geçirdi
Taziyeleri kabul eden baba Mehmet Şimşek’in güçlükle ayakta durduğu gözlendi. Anne Hatice Şimşek ise “Oğlumun katillerini bulun, cezalandırın onları” diye feryat etti. Yakınlarınca güçlükle sakinleştirilen acılı annenin feryadı, herkesi gözyaşına boğdu. Bu arada, Ülkücü gencin ablası Fadime Şimşek de cami bahçesinde beklerken baygınlık geçirdi. Abla Şimşek’e 112 Acil Servis ekiplerimüdahale etti. Şimşek’in cenazesi, öğleyi müteakip Altıntaş Müftüsü Ahmet Baltacı’nın kıldırdığı cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi. Törende terör örgütü PKK’ya lanet yağdı.

Olağanüstü önlem alındı
Törene, Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Daire Başkanı İsmail Baş, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Bektaş Arslan, Altıntaş Kaymakamı Yaşar Aksanyar, Altıntaş Belediye Başkanı Sıtkı Yüzüak, DPÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Torun, MHP İl Başkanı Kamil Konya, Merkez İlçe Başkanı Metin Belek, Eskişehir ve Kütahya Ülkü Ocakları mensupları ve Şimşek ailesinin yakınları katıldı. Kütahya Ülkü Ocakları Başkanı Selçuk Alıç, Hasan Şimşek’in (21) Ülkü Ocakları mensubu olduğunu belirterek, “Bizi bu olayların içerisine kimse çekemez, hiçbir provokatif olayın içerisinde olmayacağız” dedi.

Cinayetle ilgili 10 kişi gözaltına alındı
Bursa, Balıkesir, Eskişehir, Afyonkarahisar ve Uşak’tan çok sayıda Çevik Kuvvet ekibi Kütahya’ya sevk edildi. Zanlılar M.T. (20) ile olaya karıştıkları ileri sürülen S.A, S.T, A.E.A, Ö.Ö, S.B, M.A, E.G, V.İ. ve M.S.G, emniyette sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Acılı anne ‘katilleri bulun’ diye feryat etti
‘Ülkücüler bu okulda okuyamaz’ diyen PKK’lı öğrenciler tarafından öldürülen Hasan Şimşek adlı Ülkücü gencin cenazesinde gözyaşları sel oldu. Yaşadığı büyük acı nedeniyle ayakta duramayan anne Hatice Şimşek, oğlunun katillerinin bulunarak cezalandırılmasını istedi. Annenin bu feryadı yürekleri dağladı. Şimşek’in cenazesi, kılınan namazın ardından Sevdiğin köyünde toprağa verildi.
‘Ülkücüler bu tezgaha gelmeyecek’
Ülkü Ocakları, Kütahya’da Hasan Şimşek’in PKK’lılarca katledilmesiyle ilgili açıklama yaptı. PKK’nın her türlü yapılanmasına karşı yekvücut olunması ve güvenlik güçleriyle devletin bütün organlarının bu ihanet şebekesini kökünden ortadan kaldırmak maksadıyla, tavizsiz ve kararlı adımlarla hareket etmesi gerektiği belirtilen açıklamada, “Ülkemizde, ’bir çatışma ve kaos ortamı oluşturulması’tezgahı güpegündüz ortaya çıkmış bulunmaktadır. Ülkücü gençlik; hiçbir şekilde bu kanlı ve kirli emellerin bir parçası olmayacak” denildi. Kütahya’daki olayın teröristlerin hain girişimleriyle geliştiği belirtilen açıklamada özetle şöyle denildi: “Olayların bir kısım medya kuruluşlarında “karşıt görüşlü öğrenciler”, ”sağ-sol çatışması” gibi asılsız ifadelerle yansıtılması ise apayrı bir gafletin ve cehaletin tablosudur. Terörist bir kitlenin, milliyetçi-ülkücü gençliği hedef olarak seçmesiyle başlayan hadiseler tamamıyla bir terörist yapılanmanın ürünüdür ve ülkemizde iç kargaşa atmosferi yaratmak isteyen ihanet şebekesinin bir kışkırtmasıdır. Terör örgütünün üniversitelerdeki bu aleni yapılanmasına ve öğrencilere yönelik baskıcı ve şiddet içerikli tutumlarına karşın; yetkililerin görevlerini yerine getirmeleri, bu menfur saldırının mümessillerine gereken adlî işlemin ivedilikle uygulanması ve adaletin eksiksiz biçimde tecelli etmesi bu süreçteki en büyük temennimizdir. ”Hasan Şimşek” isimli ülküdaşımızın kıymetli hatırası ilelebet gönlümüzde yaşayacak ve hafızalarımızdan asla silinmeyecektir.” (Haber: Sümeyra YILMAZ-YENİÇAĞ)

 

Kaynak:

 



Bu haber 1,240 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,481 µs