En Sıcak Konular

ERDOĞAN: 301 ÇALIŞMASI BELLİ BİR AŞAMAYA GELDİ

10 Ocak 2008 20:08 tsi
ERDOĞAN: 301 ÇALIŞMASI BELLİ BİR AŞAMAYA GELDİ Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 301'inci madde konusundaki çalışmalarının belli bir aşamaya geldiğini belirterek, kısa bir zaman içinde değerlendirmelerini bitirip adımlarını atacaklarını bildirdi.

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 301'inci madde konusundaki çalışmalarının belli bir aşamaya geldiğini belirterek, kısa bir zaman içinde değerlendirmelerini bitirip adımlarını atacaklarını bildirdi.
     60. Hükümet Programı Eylem Planı'nı Başbakanlık Yeni Bina'da düzenlediği basın toplantısı ile açıklayan Erdoğan, toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     Erdoğan, Ceza Yasası'nın 221'inci ve 301'inci maddeleri ve Diyarbakırdaki saldırı sonrası hazırlıkların hangi aşamada olduğunun sorulması üzerine ''221 üzerinde esnemeler yapılabilir'' dediğini hatırlattı.
     ''Bizim beklediğimiz istikamette böyle bir talebin olmadığını görüyoruz'' diyen Erdoğan, 301'inci madde konusunda ise çalışmaların belli bir aşamaya geldiğini, kısa bir zaman içinde değerlendirmelerini bitirip adımlarını atacaklarını ifade etti.
     Başbakan Erdoğan, yeni anayasa taslağıyla ilgili soruyu yanıtlarken de, ''Bunda da sona geldik önümüzdeki haftalarda kitap haline getirilip dağıtımını yapacağız'' dedi.
     Başbakan Erdoğan, cari açık konusunda da ''Cari açıkta bir sıkıntı var. Ama ekonomide güçlü bir altyapıya sahip olmamız sebebiyle bu cari açık bizi rahatsız etmiyor'' diye konuştu.
     Erdoğan, bir gazetecinin ''Abdullah Gül için Çankaya Noteri deniliyor bunu nasıl değerlendiriyorsunuz'' şeklindeki sorusu üzerine de şunları söyledi:
     ''Böyle bir soruyu çok çirkin buluyorum. Çankaya'ya çıkan hiçbir irade noterlik için çıkmaz. Çankaya ile hükümetin başının uyumlu çalışmasını bir noterlik tanımı içine sokmak çok çirkindir. Yani anayasalar mı fırlatalım?''
     Başbakan Erdoğan, Alevi vatandaşlara verilecek iftar yemeğiyle ilgili soruya cevap verirken de, ''Bu davete icabet edişimizi spekülasyon aracı yapan bazı şahıs, kurumlar ve siyasi partiler çıktı. Böyle bir davete gidip gitmeyeceğimin kararını herhalde onlar verecek değil. (Bundan sonraki sürece yönelik ne olur?) diyorsanız bugün bütün vatandaşlarımıza eşit mesafedeyiz. Hiçbir inanç grubuna hiçbir etnik unsura farklı muamele etmekten yana değiliz çünkü biz Türkiye Cumhuriyetinin hükümetiyiz. Bunu spekülasyon yapmak isteyebilirler çünkü alışkanlıkları var. Bazıları buradan nemalanıyordu çünkü. Biz bu mamaları kestik. Mamaları kesilince rahatsız olanlar var'' dedi.



Bu haber 453 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,231 µs