En Sıcak Konular

TÜRK OCAKLARI TBMM BAŞKANINI GÖREVE DAVET ETTİ

10 Kasım 2010 22:25 tsi
TÜRK OCAKLARI TBMM BAŞKANINI GÖREVE DAVET ETTİ "TBMM’de dün bir ilk yaşanmış, Millî Devletimizin, Cumhuriyetimizin, millî egemenliğimizin ve millet iradesinin kalpgâhı etnikçi ve bölücülerin saldırısına maruz kalmıştır."

Türk Ocakları Genel Merkezinde yapılan BASIN AÇIKLAMASI'nda  şöyle denildi:

"TBMM Başkanı’nı Görevini Yapmaya Davet Ediyoruz

TBMM’de dün bir ilk yaşanmış, Millî Devletimizin, Cumhuriyetimizin, millî egemenliğimizin ve millet iradesinin kalpgâhı etnikçi ve bölücülerin saldırısına maruz kalmıştır.

Herkes bilmelidir ki, milletvekili sıfatına sahip olmak, Türkiye Cumhuriyeti’nin Anayasası’nı ve yasalarını pervasızca çiğnemek, Türkiye Devleti’ne meydan okumak hakkını vermez.

Bu gürûh yasaların uygulanması hususunda  giderek artan tereddüt ve kararsızlıklardan cesaret alarak, her gün daha saldırgan hale geliyor. Son vukuatını Meclis çatısı altında yapan kişinin sadece son bir yıl içerisinde çeşitli vesilelerle nasıl bir dil kullandığını, Devlet’i ve güvenlik güçlerini nasıl tehdit ettiğini gazete haberlerinden biliyoruz. Bunlar suç teşkil eden bu beyanlarının Türk Ceza Kanunu’ndaki karşılığı gereğince yapılmadığından gemi azıya aldılar; marifetlerini Yüce Meclis’in çatısı altında sergilemeye başladılar.

Bu yapılanların fikir ve düşünce özgürlüğüyle alâkası yoktur. Bunlar ırkçı, kabileci, etnikçi bir siyasî projenin hezeyanlarıdır. PKK’nın yıllardır silahlı zorbalıkla, terör yöntemiyle sergilediği ve binlerce insanımızın canına mal olan etnik fitne bu örgütün milletvekili sıfatını taşıyan militanları tarafından TBMM içerisinde yürütülmeye çalışılıyor.

Türkiye’de çeyrek yüzyıldır akan kanların baş sorumlusu bu şoven ve bağnaz tutumdur. Bu zihniyet problemin çözülmesinin önündeki en büyük engeldir.

Herkes gerçekleri olduğu gibi görmeli, ütopik beklentilerle, hayallerle, zanlarla ne kendini ne de kamuoyunu yanıltmaya kalkışmamalıdır. PKK’nın silahlı baskısı devam ettikçe, terör örgütünün dağdaki ve şehirlerdeki varlığı kontrol altına alınmadıkça, bölge halkı iradesini özgürce sergileyebileceği bir ortama kavuşmadıkça, çözüm adına atılacak her adım havada asılı kalacaktır.

Meclis’te yasalara ve Devlet’e meydan okumaya kalkışanlar, bu cesareti silahlı terör örgütünün varlığından alıyorlar. Etnik fitneyi TBMM’ne intikal ettirmeye ve bunu sürdürmeye kararlı görünenlere karşı bu eylemlerin yasal gerekleri mutlaka yerine getirilmelidir. Türkiye Cumhuriyeti’nde hukuk düzeninin var olduğu, yurttaş sıfatını taşıyan ve bundan yararlanan herkesin yasalara uymak zorunda olduğu herkes tarafından görülmelidir.

Yasaları kevgire döndürme niyetinde olanlara gerekli önlemler alınmadığı takdirde millî Devletimizin temelleri kökünden sarsılma tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktır.

Milletimizin tarihî ve siyasal varlığının, onurunun ve saygınlığının simgesi olan ve çok dar zamanlardaki muhteşem direnişiyle “Gazi Meclis” unvanını hak eden TBMM’nin Sayın Başkanı’nı görevini yapmaya, yasaların gereğinin eksiksiz uygulanmasını sağlamaya davet ediyoruz."

TÜRK OCAKLARI GENEL MERKEZİ

Not: KCK davasında Kürtçe savunma talebinde bulunan BDP bu tartışmayı dün Meclis'e taşıdı.BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız partisinin grup toplantısında milletvekillerine 10 dakika kadar Kürtçe seslendi ve içinde 40 bin Kürtçe sözcüğünün bulunduğunu iddia ettiği sözlüğü göstererek "Her halk kendi dilinde eğitim, ticaret yapabilmeli. Lozan'da bu hak vardır. Anlamayan varsa biz bu sözlüğü gönderelim, anlasın öğrensinler" dedi.(Mir Haber)

 

Kaynak: turkocagi.org.tr {http://www.turkocagi.org.tr/modules.php?name=Basin&pa=showpage&pid=446}



Bu haber 741 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,712 µs