En Sıcak Konular

''HÜKÜMET EYLEMİ PKK'NIN YAPTIĞINI SÖYLEYEMİYOR''

8 Kasım 2010 11:50 tsi
''HÜKÜMET EYLEMİ PKK'NIN YAPTIĞINI SÖYLEYEMİYOR'' MHP Gaziantep Milletvekili ve eski İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir hükümetin, Taksim'deki saldırıdan fotoğraflar yayımlanıp kişinin PKK'lı olduğu çıkıncaya kadar geçen sürede eylemi PKK'nın yaptığını söyleyemediğini vurguladı.

Hükümet, eylemi PKK'nın yaptığını söyleyemiyor

MHP Gaziantep Milletvekili ve eski İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir hükümetin, Taksim'deki saldırıdan fotoğraflar yayımlanıp kişinin PKK'lı olduğu çıkıncaya kadar geçen sürede eylemi PKK'nın yaptığını söyleyemediğini vurguladı. Özdemir, hükümetin açıklamalarından da örnekler verdi.

Özdemir, şöyle konuştu:

"Hükümet, teröristle amansız mücadeleyi, yurt içinde ve yurt dışında yapmalı. Bu yapacağı işlerde biz kendilerine destek vereceğiz. Şimdi ortaya çıkmışlar diyorlar ki TAK. Ben, 1997-2003 yıllarında İstanbul'da emniyet müdürlüğü yaptım. TAK denilen bu örgüt, şehir örgütlenmesi olarak 1999 yılından beri eylem yapan PKK'nın bir koludur. Kamuoyuna şöyle yapıyorlar: Bu terörist, PKK değil de yavru bir örgütmüş gibi gösteriyorlar. Bu olayı üstlenen örgüt, PKK'nın metropollerde eylem yapan örgüttür. Hükümet ne hikmetse bunu böyle söylemiyor." (ORTADOĞU) [1]

Bu saldırı da Ergenekon’un işi!  
 
Taksim saldırısından beri “Acaba Zaman gazetesi bu saldırıyı direkt olarak Ergenekon’la ve ne olduğunu hala anlayamadığımız derin devletle irtibatlandıran manşeti ne zaman atacak” diye bekledik.
Beklediğimiz manşet geçtiğimiz Cuma günü geldi! Şaşmadı yani!
Olayı PKK’nın hangi unsurunun yaptığı, canlı bombanın Kandil Dağı’ndaki eğitim fotoğrafları çarşaf çarşaf yayınlanırken Zaman “Ergenekon’un aktif hücreleri hala devrede” manşetiyle bir haber yayınladı.
Kürtçü Kemal Burkay’la yaptıkları söyleşide Burkay’ın açıklamaları tam da istedikleri gibiydi.
Burkay şöyle diyordu: “Eğer saf değilsek, Ergenekon’un hâlâ gerilim yaratıp süreci tersine çevirmek, Silivri belasını atlatmak, kendisinden hesap soranlardan hesap sormak için umut ve çabayı elden bıraktığını düşünemeyiz. Ergenekon’un provokasyon düzenleme yeteneğinin sıfırlanamadı ve onun PKK içindeki eli bilinmektedir.Bunu Öcalan bile dile getirdi. Reşadiye ve İskenderun olayları, iç içe geçen PKK–JİTEM eylemleri henüz taze. Bu kesimlerin PKK içinde belli unsurları harekete geçirmeleri hiç zor değil. Bir başka deyişle, diyalog ve barışa karşı olan el hem devlet hem de PKK içinde var.”
Burkay daha da ileri gidiyor:
“Kanımca saldırıyı yaptıran derin devlet, daha somut olarak da Ergenekon’dur. Eylemler düzenleyebilir, bu işte PKK militanlarını kullanabilir.”
Ömrünü Türkiye’nin bölünmesine adamış bir kişinin hezeyanlarını böylesine manşetleştirebiliyor Zaman?
Çünkü o açıklamalar Zamanın yayın politikasının temelini oluşturuyor.
Her saldırının, her damla akan kanın, her terörist eylemin arkasında ‘devleti’ arayan paranoyak bir yayın politikası gazetenin kılcal damarlarına kadar işlemiş. Bu mantık gazetenin adeta varlık sebebi haline gelmiş. Bazen yazarları vasıtasıyla bazen dandikten haberler vasıtasıyla bazen Burkay gibi ‘heybede bekleyen bölücüler vasıtasıyla’ bu görüşü sürekli gündeme getiriyorlar.
Reşadiye ve İskenderun olaylarını devletin emniyeti, istihbaratı çözemedi, Burkay ve Zaman çözdü!
Reşadiye’deki saldırıyı PKK’nın yaptığı örgüt tarafından bizzat kabul edildi.
İskenderun’da olaylar dediği olayda, olay filan yok PKK’nın şehit ettiği 4 polisten dolayı galeyana gelen halkın doğal olarak verdiği toplumsal infial var. Bu derin devlet komplocuları PKK’nın İskenderun’da öldürdüğü polisleri konuşmuyor ama ‘lanet olsun size, polislerimizi neden öldürdünüz’ diye sokağa dökülen Türklerin protestosunu dillerine doluyor. Dün de yazdık, PKK öyle rahat bir konjonktüre girdi ki, yaptığı her saldırıdan sonra “bu eylemi PKK yapmadı, devlet yaptı!” diyen bir medya ve aydın kesimini arkasına aldı.
Bundan daha büyük bir zafer olur mu? (Muharrem Bayraktar -Yeni Mesaj) [2] 

 

Kaynak:

[1] ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?haber=hukumet-eylemi-pkk-39nin-yaptigini-soyleyemiyor&id=18028}

[2] YENİ MESAJ GAZETESİ {http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10004207&tarih=2010-11-07}



Bu haber 759 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,871 µs