En Sıcak Konular

İSTANBUL BAROSU'NA ''ASİ'' BAŞKAN: DOÇ.DR. ÜMİT KOCASAKAL

7 Kasım 2010 22:21 tsi
İSTANBUL BAROSU'NA ''ASİ'' BAŞKAN: DOÇ.DR. ÜMİT KOCASAKAL İstanbul Barosu yeni dönem yönetim seçimleri tamamlandı.Baro Başkanlığı için yapılan seçimleri Doç. Dr. Ümit Kocasakal kazandı

İstanbul Barosu'na yeni başkan

İstanbul Barosu Başkanlığı için yapılan seçimleri Doç. Dr. Ümit Kocasakal kazandı

İstanbul Barosu yeni dönem yönetim seçimleri tamamlandı.

26 bin 94 seçmenden 19 bin 816’sının oy kullandığı seçimde Önce İlke Çağdaş grubundan Ümit Kocasakal 6 bin 80 oy ve yüzde 30,68 oranla İstanbul Baro Başkanı seçildi. Daha önceki başkan Muammer Aydın ise 4 bin 520 oy ve yüzde 22,81 oranla ikinci oldu.


Türkiye'nin en büyük barosu olan İstanbul Barosu'nda seçim heyecanı sona erdi.. Haliç Kongre Merkezi'ndeki İstanbul Barosu Genel Kurul Toplantısında yeni dönem başkanını seçecek avukatlar, 65 sandıkta oy verme işlemi yapıldı. Saat 10.00 sıralarında başlayan oy verme işlemi, 17.00'de sona erdi.
İstanbul Barosu seçimlerinde başkanlığa Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Doç. Dr. Ümit Kocasakal seçildi.

Haliç Kongre Merkezi’nde İstanbul Barosu Genel Kurulu kapsamında gerçekleştirilen seçimlerde, 26 bin 97 avukattan 19 bin 816’sı oy kullandı.

Sonuçların salonda bulunan ekranlarda yansıtıldığı seçimlerde, Ümit Kocasakal 6 bin 80 oyla yeni Baro Başkanı oldu.

Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’nun diğer adayı İstanbul Barosu Başkanı Muammer Aydın ise 4 bin 520 oy alırken, Hukukun Üstünlüğü Platformu adayı Satılmış Şahin 4 bin 55, Çağdaş Avukatlar Grubu Adayı Kemal Aytaç 3 bin 247, Katılımcı Avukatlar Grubu Adayı Mustafa Kemal Güngör 1.236, Özgürlükçü Hukuk Platformu adayı Feyzi Çelik 678 oy aldı.

YENİ BAŞKAN KOCASAKAL

Başkanlık için Ümit Kocasakal, Fevzi Çelik, Kemal Aytaç, Satılmış Şahin, Mustafa Kemal Güngör ve mevcut baro başkanı Muammer Aydın yarışıyordu.. Seçimden Ümit Kocasakal Baro Başkanı olarak çıktı..

Av. Doç. Dr. Ümit Kocasakal KİMDİR?

1966 yılında Köln'de doğdu. 1986 yılında Galatasaray Lisesi'nden, 1990 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Bir süre serbest avukatlık yaptıktan sonra 1995 yılında Galatasaray Üniversitesi Ceza ve Ceza Usul Hukuku asistanı oldu. 2000 yılındaKarapara Aklama Suçu konulu teziyle doktor, 2005 yılında Avrupa Birliği Ceza Hukukunun Esasları çalışmasıyla da doçent oldu. Çeşitli üniversitelerde dersler verdi. Yayımlanmış çok sayıda makale ve yazısı bulunmaktadır. Akademik yaşantısından önce filen avukatlık yapmıştır. Halen Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Ceza ve Ceza Usul Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı olarak öğretim üyeliğini sürdürmektedir. İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyeliğine devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk babasıdır. Fransızca bilir.

FAVORİ GRUP İKİYE BÖLÜNDÜ

Geçtiğimiz seçimlerde Muammer Aydın'ı başkan çıkaran Önce İlke Grubu ikiye bölündü. Halen başkanlığı yürüten Muammer Aydın ile Doç. Dr. Ümit Kocasakal ayrı ayrı aday olunca oylar bölündü yorumları yapılmıştı. Bu sonuçla Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Kemal Aytaç seçimlerin en favorisi haline gelirken, muhafazakar kesimi temsil eden Hukukun Üstünlüğü Platformu ise bu seçimlerde Satılmış Şahin ile başkanlığa en yakın 2. grup olarak öne çıkmıştı..

BAŞKAN ADAYLARI VE TEMSİL ETTİĞİ GRUPLAR

Önce İlke Çağdaş avukatlar grubunun adayı Muammer Aydın, Önce İlke Çağdaş Avukatlar grubunun ikinci adayı Ümit Kocasakal, Çağdaş Avukatlar grubu adayı Kemal Ataç, Hukukun Üstünlüğü Platforma adayı Satılmış Şahin, KAV, Katılımcı Avukatlar grubu Mustafa Kemal Güngör, Özgürlükçü Hukuk Platformu grubu adayı Feyzi Çelik'in yarıştığı genel kurulda, başkan, yönetim, disiplin ve denetleme kurulu seçimi yapıldı.*

Mir Haber'in Notu:

Muammer Aydın, geçtiğimiz günlerde  Doç. Dr. Ümit Kocasakal'la ilgili olarak “Brütüs” benzetmesi yapmıştı.

Aydının bu benzetnesi üzerine Ümit Kocasakal;"Seni kontenjandan ben getirdim nasıl olur da bana karşı aday olursun biçimindeki yaklaşım tarzı biat kültürünün ürünüdür. Yani şimdi beni Sayın Başkan getirdi diye, ben bütün davranışlarımda ona biat etmek durumunda mıyım? Ben iki yıldır zaten muhalif olan bir kişiyim nasıl Brütüs olabilirim? Bana illa Roma’dan bir şey denmesi gerekiyorsa Spartaküs diyebilirler. Çünkü ben hiçbir zaman haksızlığa, hukuksuzluğa karşı susup oturmuş bir insan değilim." şeklinde açıklamada bulunmuştu.

 

*Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/istanbul-barosuna-yeni-baskan/339204/1/Gundem}



Bu haber 1,151 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,186 µs