En Sıcak Konular

BEŞİKTAŞ PORTO'DAN PUANLA DÖNDÜ: 1-1

5 Kasım 2010 10:06 tsi
BEŞİKTAŞ PORTO'DAN PUANLA DÖNDÜ: 1-1 Siyah-beyazlı ekip, İstanbul'da farklı yenildiği rakibi karşısında Falcao'nun penaltı golüyle bocaladı, ancak geri dönmeyi başardı. Nihat'ın füzesi beraberliği sağladı.

KARTAL IŞIĞI GÖRDÜ 1-1

Siyah-beyazlı ekip, İstanbul'da farklı yenildiği rakibi karşısında Falcao'nun penaltı golüyle bocaladı, ancak geri dönmeyi başardı. Nihat'ın füzesi beraberliği sağladı. Temsilcimiz ardından birçok önemli fırsatı harcarken, iki takım maçı 10 kişi tamamladı
Küçük hatalar!.. Bernd Schuster’in, Türkiye’ye geldiğinden beri en çok kullandığı iki kelime.
Göze batmayan küçük hatalar, ama telafisi mümkün olmayan neticeler doğuracak cinsten. Örneğin 13. dakikada Hulk’un kalabalık Beşiktaş savunmasının önünden topu ceza sahasına kadar sokması. 18 ve 21’de Falcao’nun, Ersan’a rağmen topu önüne alarak kaleyi çok net görebilmesi.
36. dakikaya kadar kalesinde hala gol görememe mucizesine imza atan Beşiktaş, hatalar zincirini bu kez takım olarak sürdürdü. Hakan, defansın arkasına sarkan Falcao’nun açısını kapatmasına rağmen, acemice bir müdahale ile kalesini gole açabiliyordu.
Tabii ki, Beşiktaş maç boyunca sadece hata yapmadı. Schuster’in istediği oyunu zaman zaman tribünlere seyrettirdi. 29. dakikada savunmadan başlayan Guti ile hız kazanan bir pas kombinasyonu vardı ki, örneklerine İspanya ve İngiltere liginde rastlayabileceğimiz türdendi.
İlk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda da hatalardan söz etmemek imkansız gibi. 58’de önce Rodriguez, daha sonra 66’da İbrahim Toraman’ın gördüğü ikinci sarıdan oluşan kırmızı kartlar, her ne kadar kendilerine yakışmasa da oyuna renk kattığı muhakkak.

İki direk
Bir anda psikolojik üstünlüğe geçen Beşiktaş, 62’de Nihat’la eşitliği sağladı. 60’ta Holosko ve 75’te Bobo’nun direkte patlayan pozisyonları ise inanılacak gibi değildi. İlk yarının bezginliğini üstünden tamamen atan Beşiktaş 71 ve 73’te Bobo ile yakaladıklarını değerlendirse sürpriz bir farkı bile yakalayabilirlerdi.
79. dakikada Ersan’ın çizgiden çıkardığı top, Beşiktaş’ın ilk yarıdaki hatalarını tamamen affettirdi.

MAÇIN ADAMI

Ersan Gülüm

İlk yarıda hataları oldu. Ama ikinci yarıda öyle bir futbol oynadı ki, akıllara ziyan. 79. dakikada kaleye girmek üzere olan topu öyle bir çıkardı ki, Beşiktaş yedek kulübesinde herkes birbirine sarıldı.

KIRILMA NOKTASI

Çizgi hamlesi
Ersan’ın 79. dakikada kaleye giden topu harika hamleyle çıkarması, maçın tek unutulmayan anı oldu.  Oyunun 1-1 berabere olduğu sırada gelişen pozisyon gerçek anlamda kırılma dakikasıydı.(ANALİZ: SERDAR SARIDAĞ-Milliyet) [1]

KIRMIZILAR DOĞRUYDU

İtalyan hakem Paolo Tagliavento, yardımcı hakemleri ve asistan yardımcı hakemleri ile işbirliği içinde topa ve rakibe yapılan müdahaleleri doğru tespit edince oyunu kontrolü altına almakta zorlanmadı.
Rodriguez'e önce Toraman'ın ardından Hilbert'in yaptığı kontrolsüz hareketler nedeniyle çıkardığı kartlarda haklıydı. Hakan topa temas edemeyince Falcao'nun önünü kapattı. Verdiği penaltı kararında haklıydı.  Kendi pozisyona uzaktı ama yardımcı hakemin uyarısı ile penaltıyı verdi. Karta gerek yoktu.
İkinci devrede kartların rengi kızardı. İbrahim Üzülmez ve Rodriguez'in tartışmasında iki oyuncuya da sarı kartını çıkardı. Rodriguez'in elle oynamadan da sarı kartı olduğu için kırmızı kartla oyundan atıldı. Guti'nin rakibine yaptığı faulü avantaja bıraktı. Devamında sarı kartı olan Toraman'ın arkadan kayarak yaptığı faulde ikinci sarıdan kırmızısını doğru kullandı. Ancak Guti'ye sarı kartını çıkarmayı unuttu.
Ersan'ın çizgiden topu çıkardığı top çok kritikti. Yardımcı ve asistan yardımcı hakemlerinin uyarıları ile kanımca doğru bir karar verdi. İtalyan hakem genel yönetiminde başarılıydı.(METİN TOKAT Milliyet) [2]

Bobo, direkten döndü! [3]

Beşiktaş'ın Porto ile Porto'da 1-1 berabere kaldığı maç sonrası konuşan Bobo;

"Topu alıp döndüğümde kaleciyi önde gördüm. Vurdum direkten döndü. Nihat'ın golüde inanılmaz güzeldi.Holosko'nun oyuna girmesi ile sağ kanattan ataklarımız arttı. Holosko ikinci yarı bizi hızlandırdı. Puan aldığımız için mutluyuz'' diyerek sözlerini tamamladı.

Ersan: Bilmiyorum

Schuster tarafından ilk 11'de görevlendirilen Ersan Gülüm, 79. dakikada çıkardığı topu bilemediğini söyledi

Genç oyuncu, "Top içeride mi, dışarıda mı bilmiyorum. Ancak burada bir puan kazandırdıysam ne mutlu bana... Daha üç maçtır oynuyorum. İnşallah bu başarıların gerisi gelir. Hedefimiz öbür maçları da kazanıp, gruptan çıkmak" ifadesini kullandı. [4]

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ

[1] {http://www.milliyet.com.tr/kartal-isigi-gordu-1-1/spor/haberdetay/05.11.2010/1310463/default.htm}

[2] {http://www.milliyet.com.tr/kirmizilar-dogruydu/metin-tokat/spor/yazardetay/05.11.2010/1310465/default.htm}

[3] {http://www.milliyet.com.tr/bobo-direkten-dondu-/spor/sondakika/05.11.2010/1310494/default.htm}

[4] {http://www.milliyet.com.tr/ersan-bilmiyorum/spor/haberdetay/05.11.2010/1310469/default.htm}



Bu haber 842 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,085 µs