En Sıcak Konular

AYHAN SONGAR İÇİN ANMA PROGRAMI

4 Kasım 2010 23:03 tsi
AYHAN SONGAR İÇİN ANMA PROGRAMI Tıp dünyasının, ilim ve fikir dünyamızın seçkin isimlerinden Prof. Dr. Ayhan Songar için bir anma programı düzenleniyor.

Ayhan Songar İçin Anma Programı  

Tıp dünyasının, ilim ve fikir dünyamızın seçkin isimlerinden Prof. Dr. Ayhan Songar için bir anma programı düzenleniyor. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü ve Kültür A.Ş. ile Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER) tarafından hazırlanan program, 6 Kasım Cumartesi günü Tünel’de Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde saat 14.00’te başlayacak.

Hüseyin Sarıkoç’un yöneteceği toplantıda Prof. Dr. Süleyman Yalçın, Prof. Dr. Sefa Saygılı, Ümit Şimşek ve Mehmet Nuri Yardım konuşacak. Programın “Yakınlarının Gözüyle” bölümünde ise Neslihan Songar Tezcan, Prof. Dr. Nevzat Atlığ, Servet Kabaklı, Mustafa Miyasoğlu, Ahmet Özdemir, Sadettin Kaplan, Ali Akben ve İsmail Kapan hâtıralarını anlatacaklar. Dr. Adnan Çoban ve sanatkâr arkadaşları da Ayhan Songar’ın sevdiği şarkıları seslendirecekler. Programın sonunda “Hâtıralarla Ayhan Songar” sergisi gezilecek. 

ÇOK YÖNLÜ BİR ŞAHSİYET  

10 Temmuz 1927 tarihinde Gönen’de doğan Ayhan Songar, 2 Temmuz 1997 tarihinde vefat etmişti. İstanbul Tıp Fakültesi (1950) mezunu olan Songar, aynı yıl asistan oldu, daha sonra 1956’da doçentliğe yükseldi. Adalet Bakanlığı Adlî Tıp Kurumu Gözlem İhtisas Daire Başkanlığı (1977-1979) yaptı. TRT Yönetim Kurulu üyesi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yaptı. Makalelerini Tercüman, Büyük Doğu, Türk Edebiyatı gibi bir çok gazete ve dergide neşretti. Sibernetik ve Çeşitleme adlı eserleriyle Türkiye Milli Kültür Vakfı 1979 ve 1981 fikir dalı ödüllerini aldı.

Türk Edebiyatı Vakfı, Türkiye Milli Kültür Vakfı, Yeşilay ve Aydınlar Ocağı gibi bir çok kuruluşta kurucu ve yönetici olan Songar, Tercüman gazetesinde başladığı köşe yazarlığını  Türkiye gazetesinde sürdürüyordu. Songar’ın yayımlanmış eserleri arasında Beynimiz ve Sinirlerimiz, Enerji ve Hayat, Sibernetik, Çeşitleme, Alkol ve Uyuşturucu, Dil ve Düşünce, İnsan ve Din gibi eserleri bulunuyor. Ayhan Songar’ın yayımlanmış pek çok meslekî makale ve eseri de bulunuyor. Hakkındaki tek eseri Prof. Dr. Sefa Saygılı yazdı. Ayhan Songar, mesleğinin dışında güzel sanatlardan edebiyat, müzik ve fotoğrafçılıkla da yakından ilgileniyordu. Türk edebiyatının önemli şahsiyetlerinden Peyami Safa ve Necip Fazıl Kısakürek’in de yakın dostlarındandı.

 

Kaynak: SANATALEMİ.NET [http://sanatalemi.net/Default.aspx?durum=haber_oku&id=5972]

 


 



Bu haber 1,056 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,260 µs