En Sıcak Konular

ÖMER ÖZTÜRKMEN HAKK'A YÜRÜDÜ

2 Kasım 2010 10:15 tsi
ÖMER ÖZTÜRKMEN HAKK'A YÜRÜDÜ Türk Milliyetçiliği Davası,çok değerli bir fikir adamını daha kaybetti. Gazeteci-yazar,şair Ömer Öztürkmen edebiyete göçtü.Türk-İslam Dünyası'nın başı sağolsun!

Gazeteci-yazar Ömer Öztürkmen, vefat etti

Türkiye Gazetesi yazarı ve eski miletvekili Ömer Öztürkmen tedavi gördüğü İnternational Hospital'da vefat etti. Öztürkmen'in cenazesi, çarşamba günü Fatih Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Edirnekapı Kabristanı'na defnedilecek.

Türkiye Gazetesi yazarı ve eski miletvekili Ömer Öztürkmen tedavi gördüğü International Hospital'da vefat etti. Öztürkmen'in cenazesi, çarşamba günü Fatih Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Edirnekapı Kabristanı'na defnedilecek. 1929 yılında İstanbul'da doğan Öztürkmen, İstanbul Edebiyat Fakültesi'nden mezun oldu. Çeşitli gazete ve dergilerde yazıları yayımlanan Ömer Öztürkmen, Yeni İstanbul ve Tercüman gazetelerinde yazı işleri müdürlüğü yaptı. Aynı zamanda Orta Doğu gazetesinin de kurucularından olan Öztürkmen, Anadolu Ajansı'nın Beyrut muhabirliğini yaptığı dönemde, Adalet Partisi'nden Bursa milletvekili seçildi. Lise öğrenimi sırasında şiir ve yazı yazmaya başlayan Öztürkmen, Kerküklü şair bir anne babanın oğlu. Anne ve babasından etkilenen Öztürkmen ilk şiirlerini, 1950 yılında "Kerkük" adlı kitabında neşretti. Şiirlerinde Kerkük sevgisine geniş şekilde yer verdi. 1975 yılında bastırdığı; "Taşkent'te Sabah Namazı" kitabındaki şiirlerinden, "Malazgirt Marşı" hafızalara kazındı. Öztürkmen'in son kitabı "Gözyaşı Medeniyeti" de büyük ilgi gördü. Öztürkmen, Türkiye gazetesinde makalelerine devam ediyordu. Ömer Öztürkmen, evli ve 4 çocuk babasıydı.

Kaynak:  TÜRKİYE GAZETESİ {http://www.turkiyegazetesi.com.tr/haberdetay.aspx?NewsID=736695}

 



Bu haber 1,031 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,059 µs