En Sıcak Konular

ERDOĞAN, 60. HÜKÜMET PROGRAMI EYLEM PLANINI AÇIKLADI

10 Ocak 2008 17:46 tsi
 ERDOĞAN, 60. HÜKÜMET PROGRAMI EYLEM PLANINI AÇIKLADI Başbakan Erdoğan, 60. Hükümet Programı Eylem Planı'nı Başbakanlık Yeni Bina'da düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Türkiye, şu anda IMF ile bu münasebetlerde kendi siyasi geleceğine herhangi bir tesiri olacak asla bir pazarlığı yapmamıştır, yapmaz ve bu konuda ayakları üzerinde duran bir siyasi iktidar işbaşındadır'' dedi.
     Başbakan Erdoğan, 60. Hükümet Programı Eylem Planı'nı Başbakanlık Yeni Bina'da düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.
     Türkiye'nin, 2000 ve 2001'de tarihinin en derin krizlerini yaşadığını belirten Erdoğan, iktidara geldiklerinde, ''bu krizlerin yaralarını onarma mücadelesi verirken bir yandan da ekonominin kronikleşmiş, kördüğüm haline gelen sorunları çözme mücadelesi verdiklerini'' dile getirdi.
     Tahribatları onarma mücadelesi verirken, duyulan güvenin, cesur ve köklü reformları gerçekleştirdiklerini dile getiren Başbakan Erdoğan, ''İktidarı aldığımızda hedefleri net olarak ortaya koyduk. Ekonomik istikrarı sağlamış, rekabetçi bir piyasa yapısı oluşturmuş, sürdürülebilir bir kalkınma ortamını yakalamış, bunun nimetlerini de adil bir şekilde dağıtan, yoksulluk ve yolsuzlukla mücadeleyi önceleyen; dünya ile entegre olmuş, itibarlı, güçlü bölgesinde ve dünyada sözü geçen bir Türkiye'yi inşa etmek için, gerekli reformları yapmak, gerekli politikaları planlayarak hayata geçirme noktasında kararlılığımızı ifade ettik'' dedi.
     Geride kalan 5 yıl içinde Türkiye'nin, belirlenen bu hedeflere yaklaştığını anlatan Başbakan Erdoğan, kronik sorunların çözülmeye başladığını ve geleceğe umutla bakan bir ülke haline geldiğini dile getirdi. 30 yılı aşkın bir süre, yüksek ve belirsiz bir enflasyonla yaşamak zorunda bırakılan Türkiye'nin, son 3 yıldır tek haneli enflasyon oranlarını yakaladığını anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:
     ''Faiz oranları, yine yakın tarihin en düşük seviyelere çekilmiştir. Zaman zaman şu anda bulunduğumuz, enflasyon oranının çok yüksek olduğunu iddia edenlere ben fazla bir şey söylemiyorum. Sadece 2002 sonu itibariyle yüzde 64,3 olan faiz oranını söylüyorum. Herhalde şu anda yüzde 15 küsurda bulunan faiz oranı yüzde 64'ten çok daha büyük değil, çok daha küçük. Nereden nereye geldiğimizi burada çok açıktır. Bu gerçeği kimsenin inkar etmeye hakkı yok.''
     İhracat oranın ise tarihi seviyelere ulaştığını belirten Başbakan Erdoğan, ''79 senede Türkiye 36 milyar dolara ulaşmışken, son beş yıl içinde bizim ihracata yönelik olarak ilave rakamımız 70 milyar dolardır. Bu da durup dururken olmadı. Bu, girişimcilerimiz, milletimizin hükümetiyle birlikte yakaladığı sinerjinin neticesidir. 2007'de hedef 100 milyar dolarken, 106 milyar dolarla bitirildi'' dedi.
     Türkiye'nin IMF ile ilişkilerde belirleyici bir konuma geldiğini anlatan Başbakan Erdoğan, iktidar olduklarında Türkiye'nin IMF'ye olan borcunun 23,5 milyar dolar olduğunu, şu an ise 7,5 milyar dolara düştüğünü dile getirdi.

ERDOĞAN, AHMEDİNEJAD İLE GÖRÜŞTÜ
ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile bir telefon görüşmesi yaptı.
     Alınan bilgiye göre, İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, Başbakan Erdoğan'ı cevaben aradı. Görüşmede, iki ülke ilişkilerinin yanı sıra doğalgaz konusu da ele alındı.
     Başbakan Erdoğan, kendisine iletilen ''pazartesi doğalgaz akışının sağlanacağı'' mesajından memnuniyet duyduğunu söyledi.
     Ahmedinejad da ilgili bakanlık ile toplantı yaptıklarını, bir çözüm getirdiklerini, Türkiye'ye doğalgaz akışının tekrar başlayacağını belirtti.



Bu haber 408 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,653 µs