En Sıcak Konular

Zürih 1 - 1 Beşiktaş

15 Ağustos 2007 23:05 tsi
Zürih 1 - 1 Beşiktaş Beşiktaş,deplasmanda son dakikada yediği gole rağmen umutları İstanbul'a taşıdı.

Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme ilk maçında Beşiktaş, İsviçre'nin zürih takımı ile Zürih Hardtrum Stadyumu'nda 1-1 berabere kalarak, rövanş maçı öncesi büyük bir avantaj yakaladı. Maçın gollerini Beşiktaş'tan 3. dakikada Delgado ve FC Zürih'ten 90+7. dakikada Alphonse kaydetti.

 

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, FC Zürih maçında Turkcell Süper Lig'in ilk haftasında Konyaspor ile yapılan karşılaşmanın kadrosunda 4 değişiklik yaptı. Konyaspor maçında cezalı olduğu için forma giymeyen İbrahim Üzülmez, FC Zürih karşılaşmasında tekrar formasına kavuşurken, İbrahim Akın'ın yerine sol kanatta Serdar Özkan görev aldı. Ertuğrul Sağlam, Şampiyonlar Ligi mücadelesinde Koray'ın yerine Cisse'ye şans tanırken, Serdar Özkan'dan boşalan orta sahanın sağ kanadında ise Ali Tandoğan görev aldı.

Maç başladı, Delgado sahneye çıktı

Maça çok hızlı başlayan Beşiktaş karşılaşmanın 3. dakikasında Delgado'nun attığı golle adeta maça 1-0 önde başladı. Ceza alanına girmeye hazırlanan Bobo'nun vuruşu defanstan sekti ve Delgado'nun önünde kalan topa Arjantinli oyuncu plase bir vuruş yaparak ağları havalandırdı. Bundan sonraki dakikalarda da oyunun hakimiyeti Beşiktaş'ın elindeydi. Beşiktaş 2. golü bulabileceği pozisyonları yakalamasına rağmen bir türlü bu ataklardan başarıyla dönemedi. Ev sahibi takım FC Zürih ise az geldiği Beşiktaş kalesinde gol bulamayınca, ilk yarı 1-0 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle sona erdi.

90+7. dakikada yıkıldık

İkinci yarıya Ali Tandoğan'ın yerine İbrahim Akın ile başlayan Ertuğrul Sağlam oyunda hücum gücünü daha yükseltmek istedi. İkinci yarıda ev sahibi takım daha tehlikeli ataklar geliştirirken, özellikle savunmada Gökhan Zan başarılıydı. Ama İbrahim Akın kendinden beklenilen performansta bir oyun sahaya yansıtamadı. Karşılaşamanın 65. dakikasında Ricardinho'nun yerine oyuna Koray girdi ve oyunda Beşiktaş dengeyi kurmaya çalıştı. Özellikle Delgado sahada basmadık yer bırakmadı. Geceye damgasını vuran Delgado karşılaşmanın 79. dakikasında yerini Burak'a bıraktı. Bu dakikadan sonra FC Zürih ataklarını sıklaştırdı. Maçın son bölümlerinde Hakan'ın koruduğu kalenin arkasından sahaya yabancı maddeler atıldı ve karşılaşmanın hakemi Riley maçı durdurup, FC Zürih takımının kaptanını uyardı. Karşılaşmaya 6 dakika uzatma ekleyen Riley'nin bu uzatması bize yaramadı ve 90+7. dakikada Alphonse'nin golüne engel olamayınca maç 1-1 sona erdi.

Bu sonuçla Beşiktaş ikinci maç öncesi büyük avantaj yakaladı ve Şampiyonlar Ligi kapısını iyice araladı. Bu karşılaşmanın rövanşı 29 Ağustos'ta Beşiktaş İnönü Stadı'nda oynanacak.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

3. dakikada Cisse orta sahadan rakip ceza alanına taşıdığı topa ceza alanın hemen önünde etkisiz vurdu. Savunma oyunculardan dönen topu Bobo, ceza alanın önünde kaleye tamamlamak isterken, ceza alanı içinde meşin yuvarlağı önünde bulan Delgado, düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.
19. dakikada Almen Abdi'nin ceza alanın hemen önündeki şutunda top, yandan auta gitti.
20. dakikada Alphonse'nun ara pasında savunmanın arkasında ceza alanı içinde topla buluşan Chikhaoui, bir anda kaleci Hakan ile karşı karşıya kaldı. Hakan'ın zamanında kalesini terk etmesiyle açısı daralan Chikhaoui, meşin yuvarlağı kontrol edemedi ve top auta çıktı.
24. dakikada Rochat'ın soldan ortasında İbrahim Toraman'ın hatası sonrası ceza alanı içinde sağ çaprazda topla buluşan Alphonse, kaleci Hakan ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda sert vurdu, meşin yuvarlak kalecinin göğsünden döndü. Dönen topu savunma uzaklaştırırken Beşiktaş önemli bir tehlikeyi atlatmış oldu.
35. dakikada Stahel'in sağdan ortasında ceza alanı içinde topla buluşan Alphonse'nun kafa vuruşunda, kaleci Hakan, son anda meşin yuvarlağı kornere çeldi.
42. dakikada Beşiktaş'ın kullandığı serbest vuruşta, güzel bir organizasyon sonrası topu önünde bulan Cisse'nin sert şutunda, kaleci Leoni meşin yuvarlağı son anda kornere gönderdi.
Aynı dakika içinde Ricardinho'nun soldan ortasında altıpasta kalecinin yumrukladığı top kısa düştü. Ceza alanı içinde topu kontrol eden Serdar Kurtuluş, müsait durumda topu kötü bir vuruşla auta attı.
Karşılaşmanın ilk yarısını da Beşiktaş, 1-0 önde kapadı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

46. dakikada Delgado'nun ceza alanı önünden sert şutunda, top kaleci Leoni'de kaldı.
54. dakikada Von Bergen'in sol çaprazdan ortasında ceza alanı içinde topla buluşan Stahel'in kafa şutunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
60. dakikada Alphonse'nun pasında ceza alanı içinde müsait durumda topla buluşan Chikhaoui, meşin yuvarlağa etkisiz bir vuruş yapınca savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.
64. dakikada Delgado'nun sağdan yerden pasında ceza alanı içinde topla buluşan Serdar Özkan'ın şutunda meşin yuvarlak yandan auta gitti.
72. dakikada Almen Abdi'nin şutunda, meşin yuvarlak yerden auta çıktı.
74. dakikada Bobo'nun kafayla indirdiği topu önünde bulan Delgado'nun ceza alanı dışından sert şutunda, meşin yuvarlak yandan az farkla auta gitti.
77. dakikada Almen Abdi'nin sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, top direği sıyırarak auta çıktı.
85. dakikada Almen Abdi'nin ceza alanın hemen önünde sert şutunda, kaleci Hakan topu yumrukladı. Ceza alanı içinde sol çaprazda topu kontrol eden Alphonse ofsaytta kalınca FC Zürih tehlikesi sona erdi.
90. dakikada Almen Abdi'nin sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, Beşiktaş ceza alanı içinde oluşan karambol sonrası altıpasın sağ çaprazında topu önünde bulan Alphonse, meşin yuvarlağı filelere göndererek maçın bitmesine yakın bir sürede takımına 1-1 beraberliği getirdi.

FC ZÜRİH: 1 - BEŞİKTAŞ: 1
Stat:
Hardtrum
Hakemler: Mike Riley, David Bryan, Gavin Ward (İngiltere)
FC Zürih: Leoni, Stahel, Tihinen, Von Bergen, Rochat, Chikhaoui, Almen Abdi, Aegerter (Dk. 46 Okonkwo ), Cesar  (Dk. 83 Hassli), Alphonse, Raffael  
Beşiktaş: Hakan, Serdar Kurtuluş, Gökhan Zan, İbrahim Toraman, İbrahim Üzülmez, Ali Tandoğan  (Dk. 46 İbrahim Akın), Cisse, Ricardinho (Dk. 62 Koray ), Serdar Özkan, Delgado (Dk. 78 Burak), Bobo  
Gol: Dk. 3 Delgado (Beşiktaş), Dk. 90 Alphonse (FC Zürih)
Sarı Kartlar: Dk. 31 Stahel, Dk. 50 Rochat, Dk. 54 Von Bergen, Dk. 90 Okonkwo (FC Zürih), Dk. 34 Ali Tandoğan, Dk. 40 Serdar Özkan, Dk. 87 Hakan, Dk. 90 Koray (Beşiktaş)




Bu haber 501 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,814 µs