En Sıcak Konular

CANLI BOMBA PKK'LI ÇIKTI

2 Kasım 2010 18:06 tsi
CANLI BOMBA PKK'LI ÇIKTI Taksim'i kana bulayan canlı bombanın kimliği ve üye olduğu örgüt belli oldu. Teröristin kimliğini saptayan polis operasyonlara başladı.

Canlı bombanın kimliği belli oldu

Taksim'i kana bulayan canlı bombanın kimliği ve üye olduğu örgüt belli oldu. Teröristin kimliğini saptayan polis operasyonlara başladı. Patlamayla ilgili olarak şu ana kadar aralarında saldırganın abisinin de bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.

Terörist, Van'ın Gürpınar İlçesi'ne kayıtlı 24 yaşındaki Vedat Acar... Bağlı olduğu örgüt ise bomba patladığı andan itibaren eylemle bir ilgisi olmadığını açıklamasına karşılık yine PKK çıktı... Teröristin PKK'ya 2004 yılında katıldığı anlaşıldı.

Teröristin, üç ay önce Habur sınır kapısından Türkiye'ye giriş yaptığı saptandı. Üç aydır İstanbul Şirinevler'de abisinin üzerine kayıtlı evde oturduğu da ortaya çıktı.
PKK'nın patlamadan sonra yaptığı açıklamalara karşın, teröristin PKK'ya üye olduğu da anlaşıldı.
Canlı bomba eylemcisi Vedat Acar'ın olay günü eylemden önce Taksim'de bir restoranda lahmacun yediği ve ardından patlamayı gerçekleştirdiği anlaşıldı.

Taksim Meydanı'nda yaşanan patlamayı kimin veya hangi örgütün yaptığı konusunda bugün açıklama yapılacak.  İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın olayla ilgili açıklamayı bu akşam İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yapacağını söyledi.

4 YARALI POLİS TABURCU EDİLDİ

TAKSİM Meydanı’ndaki bombalı saldırıda yaralanan polislerden, Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören 4 polis daha taburcu edildi.

31 Ekim Pazar günü Taksim Meydanı’ndaki canlı bomba eyleminde yaralanan polislerden bugün taburcu edilenlerin isimleri şöyle: Ebubekir Turan, Mehmet Kızıltepe, Naim Yamalı, Hüseyin Erol.Saldırının hemen ardından aynı hastaneye kaldırılan 4 polis memurunun tedavisi ise devam ediyor.

ABD AÇIKLAMA YAPTI: UYARIDA BULUNMADIK

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, Türkiye’deki vatandaşlarına Taksim saldırısı konusunda bir uyarısı yapmadıklarını bildirdi.

Büyükelçilik tarafından yapılan açıklamada, "Ankara’daki ABD Büyükelçiliği, hafta sonu İstanbul’da gerçekleşen bombalı saldırıyla ilgili olarak Türk haber organlarında yer alan haberleri şiddetle tekzip eder. Bu haberleri düzeltmek zorunluluğunu hissediyoruz" dedikten sonra şöyle devam etti: "Ankara’daki ABD Büyükelçiliği ile İstanbul ve Adana’daki Konsolosluklar hafta sonunda hiçbir terör alarmı veya uyarısı yapmamıştır. Türkiye’de bu tür saldırıların yapılacağı hakkında Amerikan vatandaşlarını uyarmadık." ABD’de yurtdışındaki vatandaşlarıyla güvenlik bilgilerini paylaşmasında, "çifte standart olmamasını" temin etmek amaçlı kesin bir kanun bulunduğunu belirten Büyükelçilik, "Başka bir deyişle, basın haberlerinde ima edildiği şekilde Birleşik Devletler Hükümeti’nin küçük bir grup olan Cadılar Bayramı (Halloween) partisine katılanları uyarması kesinlikle imkansızdır." "Yanıltıcı" haberlerin saldırı kurbanlarına "saygısızlık" olduğuna da öne süren Büyükelçilik, açıklamasında ayrıca, "Birleşik Devletler ve Türkiye, dünya genelinde terörizmle savaşta omuz omuza mücadele etmektedir. Aksini iddia etmek, ilişkimizin dayandığı esaslardan birine karşı yapılmış en kötü saldırıdır" dedi.

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ {http://www.milliyet.com.tr/canli-bombanin-kimligi-belli-oldu/turkiye/sondakika/02.11.2010/1309298/default.htm}

 



Bu haber 796 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,610 µs