En Sıcak Konular

CIA'DAN ''İNTİFADA'' TEZGAHI

2 Kasım 2010 14:16 tsi
CIA'DAN ''İNTİFADA'' TEZGAHI İstanbul Taksim Meydanı’nda masum insanları hedef alan kahpe saldırının ardından sahneye çıkan açılımın baş mimarı CIA ajanı ABD’li Profesör Henri Barkey’den çirkin bir tezgah daha.

ALÇAK TEZGAH!

İsyanın adresi İstanbul...

CIA Orta Doğu Şefi Graham Fuller’le hazırladığı Kürt raporu, AKP’nin açılım politikalarına yol haritası olan Henri Barkey, Taksim saldırısından sonra yine sahnede... Bombalı dehşet üzerinden tezgah kuran CIA ajanı Barkey, “Anayasayı tamamen değiştirmezseniz İstanbul’daki Kürt gençleri etnik çatışmayı başlatır” tehdidini savurdu.

Öcalan’ı sürece dahil edin
SÖZDE çözüm için özerkliği de dayatan Barkey’in kaos senaryosu şöyle: 90’lı yıllarda büyük kentlere göçen ailelerin çocukları var. BDP’liler, ‘Artık gençleri kontrol edemiyoruz’ diyor. Filistin intifadası, bir trafik kazasını protestodan çıktı. Öcalan’ı sürece dahil etmeniz tehlikeyi önler. Ateşkes sürecini iyi değerlendirin...   

CIA’dan küstah tezgah
Taksim’deki kanlı saldırıyı fırsat bilen PKK açılımının fikir babası CIA ajanı Henri Barkey, yine sahneye çıktı: Bu anayasayı tamamen değiştirmezseniz Kürt gençleri intifadayı başlatır
 
İstanbul Taksim Meydanı’nda masum insanları hedef alan kahpe saldırının ardından sahneye çıkan açılımın baş mimarı CIA ajanı ABD’li Profesör Henri Barkey’den çirkin bir tezgah daha. CIA Orta Doğu Şefi Graham Fuller’le 1997’de hazırladığı Kürt raporları ile AKP iktidarına açılımın yol haritasını hazırlayan Barkey, Akşam gazetesine yaptığı açıklamada, “Anayasayı değiştirin, yoksa iç savaş çıkar” tehdidini savurdu. AKP’nin ısrarla “ABD projesi değil” dediği PKK açılımının ’fikir babası’ Türkiye uzmanı Henri Barkey, Kürtlerin artık ayrılık değil özerklik peşinde olduğunu söyledi. Barkey şunları kaydetti:

AKP’ye yine yol gösterdi
“Artık Kürtler ayrılıktan bahsetmiyor, özerklik istiyorlar. Özerklik başka bir şey, hatta özerklik bir dereceye kadar bence Türkiye’nin içinde kalmak istediklerinin bir emaresi. Benim bölgede konuştuğum kişiler artık hiç ’bağımsızlık’, ’ayrı devlet’ filan demiyor. Bir de önemli olan olay şu: Kürt nüfusunun demografik yerleşim haritası değişti. Bugün Mersin, Adana, Antalya ve İstanbul gibi kentler büyük Kürt göçüne maruz kaldı ve Kürtler geleneksel yerlerini terk etti. İleride İstanbul’da oturan Kürt nüfus bilinçlenip daha fazla mobilize olursa baskı unsuru oluşturabilir. Bu hem oy hem şiddet açısından gerçekleşebilir.”

İntifada başlatırlarmış
İstanbul’da varoşlarda her gün olay çıktığını öne süren Barkey şöyle devam etti: “BDP’lilerin de bana söylediği çok önemli bir şey var: ’Artık gençleri kontrol edemiyoruz’ diye. Çünkü bu gençler 90’lı yıllarda göç eden insanların çocukları. Dolayısıyla bu gençleri kontrol etmek çok zor. Bu bir baskı unsuru aslında. Tedirgin olunması gereken bir şey. İleride Türkiye’de bir Türk-Kürt problemi çıkarsa bunlardan çıkacak. Aslında iki tarafta da kontrol edilemeyen kitleler var. İnegöl’de ne oldu, 2 kişi kavga etti. Filistin’de ilk İntifada nasıl başladı biliyor musunuz? Bir trafik kazasıyla. Bir İsrailli’nin kamyonunun freni patladı ve bir arabaya girdi. İzdiham İntifadaya dönüştü. Türkiye’de de bu olabilir.”

Referandumdaki yama
Öncelikle ateşkesin mutlaka sürmesi gerektiğini ifade eden CIA ajanı Henri Barkey, ”Türkiye’de şu an her şey seçimlere endekslendi ve seçimlerden sonra yapılacak olan anayasaya. Bu anayasa ile Kürt sorunu çözülemez. Anayasanın tamamıyla değişmesi lazım. Referandumla yama yapıldı biraz. Güneydoğu’yu rahatlatacak, insanlara umut verecek mesaj verilirse, tansiyon düşecek ve BDP’nin söylemlerindeki hırçınlık düşecek” iddiasında bulundu.

AKP’ye ‘açılım’ uyarısı yapmıştı
CIA ajanı Henri Barkey, 29 Mayıs 2010 tarihinde “Türkiye’nin Irak’taki Yeni Siyaseti” adıyla yayımladığı raporunda AKP iktidarını “Açılımdaki coşkuyu kaybettiniz” diye uyarmıştı. Bu durumun ülke genelinde PKK terörünü artırabileceğini iddia eden Barkey, “Açılımın hız kesmeden devamı Ankara’nın menfaatine” demişti. Tehdidin, BDP’lilerin ABD’ye yaptıkları ziyaretin hemen sonrasına denk gelmesi de ilginç karşılanmıştı.

Dağdakileri ancak Öcalan indirebilir
ABD’li Prof. Henri Barkey, açılım sürecine PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’ın mutlaka dahil edilmesi gerektiğini söyledi. Barkey, şunları kaydetti: “Öcalan’ı sürece dahil etmek bence akıllı bir politikadır, fakat Öcalan’ı illa masaya oturtmak değil bu. Öcalan’ı başka şekillerde BDP yoluyla, nasılsa adam İmralı’da nerede oturduğunu biliyoruz. Zaten onunla bir şekilde konuşmalar oluyordu herhalde. Dolayısıyla istesek de istemesek de Öcalan’ın nüfuzu Kürtler açısından muazzam. Öcalan’ı sevmeyen, Öcalan’ın aslında Kürt hareketine zarar verdiğine inananlar bile Öcalan’ın bu sürece katılmasını istiyorlar. Çünkü ancak Öcalan dağdakileri dağdan indirebilir.”

Af da gündeme getirilmeli
Terör örgütü PKK’nın silah bırakması için affın mutlaka gündeme getirilmesi gerektiğini savunan Barkey, “Yeni bir anayasa ile beraber afla. Çünkü dağdaki insanları nasıl geri getireceksiniz? Hepsini hapse mi atacaksınız? Her iki tarafı da hazırlamanız lazım. Erdoğan’ın sadece Kürtleri değil Türkleri de hazırlaması lazım. Bunu anlatması lazım. Türkiye’de çok acayip bir sendrom var. Bir şeye karar verilir, ama halka anlatılmaz. Kürt meselesinde de bir şey yapılacaksa, Türkiye’nin Türklere de bunu anlatması lazım” şeklinde konuştu.  Barkey, Kürt meselesinin çözümünün uzun bir süre alacağını kaydetti.


Diyarbakır’da Kanada modeli dayatması
“Deneyimlerimizi örnek alın”
ABD ve Avrupa’dan sonra Kanada da Güneydoğu’ya burnunu soktu. Büyükelçi Bailey, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’e, ülkesindeki 3 kurucu kimliği örnek gösterdi.
Diyarbakır’da Kanada modelini dayattı
Diyarbakır’a uğrayanlar kervanına Kanada’nın Ankara Büyükelçisi Mark E. Bailey de katıldı. Bailey, farklı formüllere ilişkin bilgi ve deneyimlerini paylaşmaya hazır olduklarını söyledi. Bailey, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’i makamında ziyaret etti. Büyükelçisi Mark E. Bailey, Diyarbakır’ın ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunun farkında olduklarını ve Kanada’nın bu durumu yakından izlediğini belirterek, “İlk olarak önemli olan bu sorunun ne olduğunu anlamaktır” dedi. Kanada’nın da kimlik, dil, kültür ve bölgesel gelişim gibi sıkıntılar yaşadığını ifade eden Bailey, Kanada’nın, Fransızca konuşanlar, İngiltere’den gelenler ve çeşitli ülkelerden gelen göçmenlerle birlikte üç kurucu kimliği olduğunu söyledi. “Kanada bu konuda araştırma laboratuarı gibi oldu” diyen Bailey bu deneysel çalışma kapsamında farklı kimliklerin bir arada yaşamasını gerçekleştirdiklerini belirtti. İki resmi dili olan tek bir ülke çatısı altında yaşayan dilleri korumak ve yeşertmek adına çabaları olduğunu söyleyen Bailey, “Farklı formüllere ilişkin detaylı bilgi vermeye ve deneyim paylaşımına hazırız” dedi.

Silah rolünü tamamladı
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı BDP’li Osman Baydemir de “Kürt sorununu bir terör sorunu olarak kodlamamak lazım” dedi. 21’inci Yüzyıl’da silahın rolünü tamamladığını, sorunların çözümünde silahın bir araç olma özelliğini yitirdiğini savunan Baydemir, ”Bizim temel önceliğimiz, temel duruşumuz, silahların bir an önce susmasıdır” şeklinde konuştu.

Baydemir talimatla geri dönmüş
Öte yandan, terör örgütü PKK’nın şehir yapılanması olan KCK ile ilgili davanın
8. duruşması dün yapıldı. Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada iddianamenin Osman Baydemir’le ilgili bölümü okundu. Savcı,  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır ziyaretinde, karşılamaya giden Baydemir’in, KCK/TM sözcülerinin talimatı üzerine yoldan geri döndüğünü kaydetti. Sanıkların tahliye talebini reddeden mahkeme, duruşmayı erteledi.

PKK’nın mağarası ortaya çıkarıldı
Van’ın Başkale ilçesinde arazi arama tarama faaliyetlerini sürdüren Jandarma Komutanlığı ekipleri, ilçenin İran sınırına yakın bulunan Barış köyü Yavrucak mezrası yakınlarındaki bir mağarada arama yaptı. Bombalı tuzağa karşı gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından mağarada yapılan aramada, terör örgütü PKK’ya ait olduğu değerlendirilen 1 adet piyade tüfeği, 1 kilo 180 gram baz morfin ve çok sayıda yaşam malzemesi bulundu. Bu arada güvenlik güçlerinin bölgedeki mağaralarda araştırma yaptığı bildirildi. (Haber: Macit SOYDAN-Yeniçağ)

Kaynak:



Bu haber 1,198 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,887 µs