En Sıcak Konular

İRAN'LA DOĞAL GAZ SORUNUNDA UZLAŞMA

10 Ocak 2008 14:56 tsi
İRAN'LA DOĞAL GAZ SORUNUNDA UZLAŞMA Başbakan Erdoğan, İran'dan Türkiye'ye doğalgaz akışının yeniden başlatılması konusunda İranlı yetkililerle görüştüğünü belirterek, ''En geç Pazartesi'ye kadar bu işi çözeceklerini söylediler.

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İran'dan Türkiye'ye doğalgaz akışının yeniden başlatılması konusunda İranlı yetkililerle görüştüğünü belirterek, ''En geç Pazartesi'ye kadar bu işi çözeceklerini söylediler. Bizim de tedbirlerimiz alınmıştır. Şu anda herhangi bir sıkıntı söz konusu değildir'' dedi.
     Başbakan Erdoğan, TOBB Üniversitesi'nde katıldığı 27. Enerji Verimliliği Haftası programından ayrılırken, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
     Erdoğan, İran'ın Türkiye'ye doğalgaz akışını durdurmasına yönelik bir soruya şu yanıtı verdi:
     ''Dün akşam gerçi Sayın Ahmedinejad ile değil ama gönderdiği temsilcisiyle görüştüm. Öyle zannediyorum ki en geç Pazartesi'ye kadar bir çözüme kavuşacak ve gaz vermeye başlayacaklar. Kendilerindeki ciddi, aşırı soğuklar sebebiyle şu anda böyle bir sıkıntıyı yaşadıklarını söylüyorlar. Türkmenistan'la olan bağlantılarında bazı sıkıntılar olduğundan söz ediyorlar. Ama en geç Pazartesi'ye kadar bu işi çözeceklerini söylediler, ifade ettiler. Bizim de tedbirlerimiz alınmıştır. Şu anda herhangi bir sıkıntı söz konusu değildir.''
     Erdoğan, Erzurum'da bugün doğalgaz kesintisi yaşanmasına ilişkin bir başka soru üzerine de bunun İran doğalgazıyla bağlantısı olmadığını söyledi.

ERDOĞAN: ENERJİYİ BOŞA HARCAMAYALIM

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, enerjinin boşa harcanmaması gerektiğini vurgulayarak, tasarruf çağrısında bulundu. Erdoğan, ''(Damlaya damlaya göl) olur atasözünde olduğu gibi tasarruf ede ede ülkemizi büyük enerji maliyetlerinden ve risklerinden hep birlikte kurtarabiliriz, koruyabiliriz'' dedi.
     Başbakan Erdoğan, 27. Enerji Verimliliği Haftası dolayısıyla düzenlenen törene katıldı.
     Konuşmasında, enerjinin, ulaştırma ve haberleşme ile birlikte kalkınmanın temel altyapısını teşkil ettiğini belirten Erdoğan, sanayileşmenin ve gelişmenin de olmazsa olmaz şartını oluşturduğunu kaydetti.
     Bugünün dünyasında gelişmişliğin ölçütlerinden birinin de o ülkenin ürettiği ve kullandığı enerji miktarı olduğunu bildiren Erdoğan, enerjinin, bireylerin günlük yaşamlarının adeta belirleyicisi haline gelmesinin, enerjiye, küresel boyutta önem kazandırdığını söyledi.
     2030 yılına kadar dünya enerji talebinin, bir kısmı gelişmekte olan ülkelerden kaynaklanmak üzere bugüne göre yüzde 60 daha fazla olacağının öngörüldüğü bilgisini veren Erdoğan, Türkiye'nin, enerjisinin önemli bir miktarını ithal ettiğini kaydetti.
     2020 yılına gelindiğinde, enerji tüketiminin 2 kattan fazla artacağının öngörüldüğünü anlatan Erdoğan, ''Onun için sınırlı olan doğal gaz ve doğal gaz kaynaklarımızı daha akılcı kullanmak, enerji üretimini çeşitlendirmek, alternatif enerji kaynaklarını devreye almak ve enerji verimliliğini sağlamak zorundayız'' dedi.
     Üretimden tüketime her aşamada verimliliği sağlamak amacıyla yasal düzenleme yaptıklarını anlatan Başbakan Erdoğan, bunun başarıyla uygulanması için kamu, özel sektör ve sivil kesimlerin eş güdüm halinde hareket etmeleri gerektiğini söyledi.
     Enerji verimliliği haftasının, bu çerçevede ortak adımlar atılmasına aracı olacağına inandığını söyleyen Başbakan Erdoğan, talep etrafındaki enerji maliyetlerinin, elektrik santrali yatırım ihtiyaçlarının, petrol ve doğal gaza bağılılığın azalması için yeni hedeflere ihtiyaç olduğunu vurguladı.

 



Bu haber 405 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,140 µs