En Sıcak Konular

TAKSİM'DE CANLI BOMBA DEHŞETİ: 32 YARALI

31 Ekim 2010 13:29 tsi
TAKSİM'DE CANLI BOMBA DEHŞETİ: 32 YARALI İstanbul Taksim'de ,Çevik kuvvet noktasına giren bir canlı bomba kendini patlattı.Patlamanın PKK’nın daha önce açıkladığı "eylemsizlik" kararının bittiği güne denk gelmesi ise dikkat çekti.

Taksim'de canlı bomba saldırısı: 32 yaralı!

İstanbullular Pazar gününe patlama haberiyle uyandı. Taksim Meydanı’nda 10:30 sularında şiddetli ve büyük bir patlama sesi duyuldu. Çevik kuvvet noktasına giren bir canlı bomba kendini patlattı. Patlama sonucu 15’i polis 17’si sivil olmak üzere 32 kişi yaralandı. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın saldırının canlı bomba tarafından gerçekleştirildiğini doğrulayarak, olay yerinde patlamamış ikinci bir bombanın bulunduğunu açıkladı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, olayın araştırılmaya devam ettiğini söyledi. Vali Mutlu, terör örgütlerine yönelik olarak, "Bu saldırılarla milletin birliği yıkamazsınız" dedi.

İlk belirlemelere göre yaralı sivillerden birinin İran birinin de Yunanistan vatandaşı olduğu ifade ediliyor.

POLİS MİNİBÜSÜNE GİRMEYE ÇALIŞMIŞ

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Ölenimiz,şehidimiz yok" dedi.

Çapkın, patlamanın meydana geldiği Taksim Meydanı’nda incelemelerde bulunarak ilgililerden bilgi aldıktan sonra basın mensuplarına açıklama yaptı.

Çapkın, olayı kimin yaptığının sorulması üzerine, "Şu anda bir bilgimiz yok. Onlar şu anda araştırılıyor. Canlı bomba. Kendisi parçalanmış gördüğünüz gibi. Ceset erkek görünüyor" karşılığını verdi.

Canlı bombanın polis otobüsüne girip girmediği yönündeki bir soruya da Çapkın, "Evet polis minibüsüne girmeye çalışmış" dedi.

Çapkın, "Taksim Meydanı’nda birkaç parça daha bomba bulunduğunu" bildirerek, bulunan patlayıcılarla ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi.

MEYDANA GİRİŞ ÇIKIŞLAR KAPATILDI

24 saat görev yapan Taksim'deki Çevik Kuvvet Ekipleri'nin bulunduğu noktada meydana gelen patlama üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve ambulans ekibi gönderildi. Yaralılar çevredeki hastanelere sevkedildi. İkinci bir patlama olasılığı dikkate alınarak olay yeri ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı. Taksim Meydanı'na giriş ve çıkışlar kapatıldı. Bu arada, polis telsizinden yapılan anonsla bütün emniyet birimleri alarma geçirildi.

Olay yerinde üzeri gazete ile kapalı yerde yatan ve canlı bomba olduğu sanılan erkek kişinin fotoğrafları çekildi, cesedi kaldırıldı. Bu arada polis helikopteri Taksim ve çevresinde de uçuş yaptı. Olay yerine barikat kuruldu ve gazetecilerin yaklaşmasına izin verilmedi. Olay yerinde patlamayla ilgili parçalar uzman polis ekipleri tarafından toplanıyor.

YARALILAR HASTANELERDE

Taksim Meydanı’ndaki patlamanın ardından olay yerinde bir ceset bulunurken, yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Taksim Meydanı’nda bekleyen çevik kuvvet polislerinin bulunduğu noktada saat 10.30 sıralarında meydana gelen patlamanın ardından polislerin de aralarında bulunduğu yaklaşık 32 yaralı, çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Taksim İlk Yardım Hastanesinde 10, Şişli Etfal Hastanesinde ise 3 kişinin tedavi altına alındığı bildirildi.

Olay yerinde bulunan cesedin üzeri gazeteyle örtülürken, çevrede geniş güvenlik önlemi alındı.

Cesedin vatandaşlara mı yoksa saldırıyı gerçekleştiren kişiye mi ait olduğu araştırılıyor.

2 POLİSİN DURUMU AĞIR

Çevik kuvvetin bulunduğu noktada yaralanan ve Şişli Etfal İlkyardım Hastanesine kaldırılan çevik kuvvet polisleri Halil Keskinbıçak ile Muzaffer Aslan ameliyata alındı. Yaralı polislere kan vermek için çok sayıda polis memuru hastaneye geldi.

YARALI 25 KİŞİNİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

- Taksim Meydanı’nda meydana gelen patlamada yaralanan 32 kişiden 25’inin kimlikleri belirlendi.

Taksim Meydanı’ndaki patlamada Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli İlker Avat, Erkan Serbay Sığırcı, Mustafa Aslan, Halil Keskinbıçak, Muzaffer Aslan adlı polis memurlarının yanı sıra trafik polisi İdris Nergis ile Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memurları Savaş Ateş, Mehmet Kızıltop,Saim Yamanlı, Emre Yıldırım, Bilal Çalışkan ve Ahu Sunu’nun yaralandığı
bildirildi.

Patlamada yaralanan 17 vatandaştan 13’ünün kimlikleri ise şöyle: Nuri Yılmaz, Gülden Güngör, Süleyman Karanlık, Recep Langin, Yeter Ünsal,Hüseyin Sarı, Hıdır Aydoğdu, Ahmet Eftada, Ayşe Elemeç, Saliha Aygördü, Sami Özverel, Sami Gürsel ve Ragıp Batur.

İNSANLARIN SIÇRADIĞINI GÖRDÜM

Hastanedeki tedavisinin ardından taburcu olan Sami Özverel, gazetecilere yaptığı açıklamada İstiklal Caddesi'ne gittiğini aniden şiddetli bir ses duyduğunu belirtti.

Patlamanın ardından yere yattığını söyleyen Özverel, 'Başımdan kan akmaya başladığını gördüm ve ayağımda bir ağrı hissettim. Tabii olayın sıcaklığından dolayı ne olduğunu hemen anlayamadım. Bomba sesiyle beraber insanların sıçradığını, camların parçalandığını gördüm. Daha sonra polisler geldi ambulansla hastaneye götürdüler' şeklinde konuştu.

HAYATİ TEHLİKEYİ ATLATTILAR

Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal, Taksim’deki saldırıda 15’i polis 17’si sivil vatandaş olmak üzere toplam 32 kişinin yaralandığını, ağır olan yaralı polislerin de hayati tehlikeyi atlattıklarını bildirdi.

Köksal, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile birlikte Vatan Caddesi’nde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yerleşkesi önünde Taksim’deki patlamaya ilişkin basın açıklaması yaptı.

Bugün İstanbul’da polise yönelik menfur bir saldırı gerçekleştiğini belirten Köksal, "Saldırıda bir kısmı vatandaşımız, bir kısmı polisimiz 32 kişi yaralandı. Şu anda aldığımız bilgiler yaralı polislerimizin hayati tehlikeyi büyük ölçüde atlattıkları şeklinde. Bu bizi sevindiriyor. Diğer taraftan ekiplerimiz detaylı bir inceleme ve araştırma içerisindeler. Kısa süre içinde daha geniş bilgilere ulaşacaklar. Olay yeri ekipleri, olay yerindeki bilgileri toparladılar. Onlar üzerinde çalışmalar yapıyorlar. Kısa süre içinde sizlere açıklamalar yapılacak."

Köksal, yaralı vatandaşlara ve teşkilat mensuplarına geçmiş olsun dileklerini iletti, olay anında basın mensuplarının gösterdikleri duyarlılıktan dolayı da teşekkür etti. [1]

Patlamadan haberimiz yok!

CNN'e konuşan PKK sözcüsü, ''patlamadan haberleri olmadığını'' söyledi.

CNN'nin haberi şöyle;

Polis, patlamada 10 güvenlik görevlisiyle 12 sivilin yaralandığını belirtti. Erkek olduğu belirlenen saldırganın, Taksim Meydanı’nda park halinde olan bir polis otobüsüne binmeye çalıştığı bildirildi.

PKK'yı iyi tanıyan uzmanlar, saldırının terör örgütü tarafından gerçekleştirilmiş olmasının muhtemel olduğunu belirtti.

Ancak CNN International'a konuşan bir PKK sözcüsü, patlama hakkında bir bilgisi olmadığını söyledi.

PKK sözcüsü, "Taksim'deki bu patlama hakkında hiçbir fikrim yok" ifadesini kullanırken, örgüt tarafından ilan edilen "tek taraflı ateşkesin" bugün sona erdiğini belirtti.

Sözcü ayrıca, PKK lideri Murat Karayılan'ın geçtiğimiz günlerde Radikal gazetesine verdiği röportaja vurgu yaparak, Karayılan'ın, "artık sivillere yönelik eylemlerde bulunmayacağız" şeklindeki sözlerini hatırlattı. [2]

 

Kaynak: GAZETEVATAN

 

[1] {http://haber.gazetevatan.com/taksimde-canli-bomba-saldirisi-22-yarali/337704/1/Gundem}

[2] {http://haber.gazetevatan.com/patlamadan-haberimiz-yok/337727/1/Gundem}

 



Bu haber 1,062 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,130 µs