En Sıcak Konular

BABACAN: ''ABD, KAYIP SİLAHLAR İÇİN SORUŞTURMA BAŞLATTI''

10 Ocak 2008 14:52 tsi
BABACAN: ''ABD, KAYIP SİLAHLAR İÇİN SORUŞTURMA BAŞLATTI'' Ali Babacan, ABD yönetiminin, Irak güvenlik güçlerinin kullanımı amacıyla Çok Uluslu Güç tarafından ithal edilen, ancak kaydı tutulmayan on binlerce silah ve mühimmatın akıbetinin araştırılması amacıyla soruşturma başlattığını bildirdi.

ANKARA - Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, ABD yönetiminin, Irak güvenlik güçlerinin kullanımı amacıyla Çok Uluslu Güç tarafından ithal edilen, ancak kaydı tutulmayan on binlerce silah ve mühimmatın akıbetinin araştırılması amacıyla soruşturma başlattığını bildirdi.
     Babacan, CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman'ın, terör örgütü PKK'ya silah ve mayın satan veya veren ülkelerle ilgili soru önergesine verdiği yanıtta, terör örgütünün saldırılarında kullandığı mayın, silah ve diğer teçhizatını yasadışı yollardan temin etme çabalarının ilgili kurumlarca araştırıldığını belirtti.
     Bu araştırmaların neticesinde elde edilen bilgilerin, Dışişleri Bakanlığınca söz konusu kurumlarla eşgüdüm halinde değerlendirildiğini bildiren Babacan, şunları kaydetti:
     ''Terör örgütüne silah temin etme yolunda herhangi bir faaliyet tespit edilmesi halinde, ilgili ülkeler nezdinde gerekli tüm girişimler süratle yapılmaktadır. Bu çerçevede, çeşitli vesilelerle temas ettiğimiz ve aralarında ABD ile İtalya'nın da bulunduğu ülkelerin yetkililerine terörle mücadele konusundaki uluslararası yükümlülükleri tarafımızca hatırlatılmaktadır.
     Nitekim, ABD yönetimi Irak Güvenlik Güçlerinin kullanımı amacıyla Çok Uluslu Güç tarafından ithal edilerek bu ülkeye gönderilen, ancak kaydı tutulmayan on binlerce silah ve mühimmatın akıbetinin araştırılması amacıyla bir soruşturma başlatmıştır.''

Bu haber 418 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,125 µs