En Sıcak Konular

HAYDAR BAŞ: ''TÜRK MİLLETİ HAÇLI SAFINDA OLAMAZ''

30 Ekim 2010 12:13 tsi
HAYDAR BAŞ: ''TÜRK MİLLETİ HAÇLI SAFINDA OLAMAZ'' ABD’nin füze kalkanına onay verilmesinin tarihi bir hata olacağını ifade eden Haydar Baş, “Türkiye, ABD taleplerini yerine getirmeye devam ederse İslam dünyasına İsrail’den bile daha büyük zarar verebilir” dedi

Türk milleti haçlı safında olamaz  

ABD’nin füze kalkanına onay verilmesinin tarihi bir hata olacağını ifade eden Prof. Dr. Haydar Baş, “Türkiye, ABD taleplerini yerine getirmeye devam ederse İslam dünyasına İsrail’den bile daha büyük zarar verebilir” dedi
Dünyanın kaynayan kazanı Ortadoğu üzerine Bağımsız Türkiye Partisi’nden çok dikkat çekici değerlendirmeler geldi. Bölgemizdeki sorunların temelinde İsrail – ABD ikilisinin planları olduğunu söyleyen Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş ABD’nin NATO şemsiyesi altında Türkiye’ye yerleştirmek istediği füze kalkanı projesine de dikkat çekti. Bu projede asıl hedefin İran olduğunu dile getiren BTP Genel Başkanı, “bölgenin iki güçlü ülkesi Türkiye’yle İran karşı karşıya getirilmek isteniyor” dedi.

Çıbanbaşı İsrail’dir

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş Ortadoğu’daki gelişmeler üzerine önemli değerlendirmelerde bulundu. “Bu bölgede çıbanbaşı İsrail’dir” diyen Prof. Dr. Baş ABD’nin de İsrail çıkarlarına hizmet için burada olduğunu söyledi. BTP Genel Başkanı şöyle konuştu: “Bizim coğrafyamızda kabul etsek de etmesek de Müslümanlara çıbanbaşı olarak görülen bir İsrail devleti vardır. İsrail’in her an her şeyi yapabileceğini bütün devletler bilmektedir. Ancak onun varlığını devam ettirebilmesi için tehdit unsuru gibi görünen devletlerin kesinlikle diskalifiye edilmesi lazım.”

İsrail’in hedefinde Türkiye var

İsrail– ABD ikilisinin bölgede stratejik ortak olduğunu ifade eden Haydar Baş Türkiye’ye NATO şemsiyesi altında yerleştirilmek istenen füze kalkanı projesine dikkat çekti.
Füze kalkanı sisteminin hedefinin İran olduğunu söyleyen BTP Genel Başkanı bölgenin iki güçlü ülkesi Türkiye’yle İran karşı karşıya getirilmek isteniyor dedi. Haydar Baş sözlerini şöyle sürdürdü: “İran’la İsrail arasında ciddi bir çekişme var. Aslında ideolojik olarak İsrail’in bizimle de bir kavgası var. Bizim coğrafyamız onların mukaddes kabul ettiği sınırları içerisindedir. Yani Arz–ı Mevud denilen coğrafyaları var, o coğrafya içerisine Türkiye girmektedir. Kabul etsek de etmesek de biz onların hedef sahası içerisindeyiz. Şimdi bu coğrafyada İsrail mantalitesine göre yapılması gereken bir iş var; Türkiye ve İran’ın devreden çıkması… İki devletin devreden çıkması için de bana göre en güzel bahane, bu füze kalkanı projesinin Türkiye’de hayata geçmesidir. Balkanlarda kurulması düşünüldüğü halde kalkıp Türkiye’ye getirilmesinin sebebi nedir? Bu sistemlerin Türkiye’de Karadeniz, Doğu Karadeniz ve Kuzey Doğu Anadolu bölgelerine yerleştirilmesi gündemde. Her ne kadar füzeler tüm İslam coğrafyasını kapsıyorsa da hepsinin tek hedefi İran’dır. Şimdi İran coğrafyası böyle bir tehdit algılamasında Türkiye’ye “aferin ne güzel yaptın” der mi? Demez. Başta söylediğimiz gibi iki devleti aradan çıkartma projesidir bu. Şimdi bunun için ABD’nin milli projesini Türkiye’nin NATO projesi haline getirmesi ne adına olursa olsun büyük bir yanlış olur. Bu yanlışa Türkiye evet derse burada sadece İran zarar görmez.”

Türkiye bu projede yer almamalı

Türkiye’yi yönetenlerin füze savunma sistemine onay vermesinin tarihi bir hata olacağını ifade eden Haydar Baş şunları söyledi: “NATO’ya üye olan tek Müslüman devlet biziz. Müslümanlar haçlıların safında Müslüman kardeşleriyle savaşacaklar… Böyle bir şey olabilir mi? İslam coğrafyasını kapsayan bu füze kalkanı konusu demek ki tehdit olarak İslam coğrafyasını görüyor. Bu da Büyük Ortadoğu Projesi’nin hayata geçmesi için füze kalkanının taarruz projesi olduğunu gösteriyor. Türkiye’nin bu projeyi uygulamaya koyması gibi bir şey asla düşünülemez.”

Türkiye Müslümanlara büyük zarar verir

Prof. Dr. Haydar Baş, kritik tespitler yaptığı konuşmasında “Türkiye, Irak ve Afganistan’da olduğu gibi ABD talepleri doğrultusunda adım atmaya devam ederse İslam dünyasına İsrail’in verdiği zararlardan bile daha büyük zarar verebilir” dedi. BTP Lideri şöyle konuştu: “Bu eylem şayet vuku bulursa demek ki bize farklı görünenler asıl yüzlerini şimdi ortaya koydu diyebileceğiz. İnşallah bunu bize söyletmezler. Böyle bir şey olursa Türkiye İsrail’den çok daha fazla İslam dünyasını zarar vermiş olacaktır. İslam coğrafyası elinden geldiğince İsrail’e karşı tedbir alabiliyor. İslam dünyası Türkiye’ye büyük bir güven duyduğu için Türkiye’nin zararı çok daha büyük olacaktır.”

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ {http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?sayfa=anasayfa&haberno=10004106&tarih=2010-10-30}



Bu haber 655 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,613 µs