En Sıcak Konular

VURAL: ''BAŞBAKAN BAŞÖRTÜSÜYLE PKK'YI ÖRTÜYOR''

30 Ekim 2010 01:22 tsi
VURAL: ''BAŞBAKAN BAŞÖRTÜSÜYLE PKK'YI ÖRTÜYOR'' MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural,"Başbakan Erdoğan, PKK'ya ve BDP'ye verdiği sözleri yerine getirimek ve yerine getirirken de milletten saklamak için başörtüsünü kullanarak üstünü örtmeye çalışıyor" dedi.

Başbakan başörtüsüyle PKK'yı örtüyor

"Başbakan Erdoğan, PKK'ya ve BDP'ye verdiği sözleri yerine getirimek ve yerine getirirken de milletten saklamak için başörtüsünü kullanarak üstünü örtmeye çalışıyor.

 MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, " 2011 yılında Başbakan Erdoğan, PKK'ya ve BDP'ye Anayasa konusunda verdiği sözleri yerine getirmek için başörtüsünü kullanmak istediğini belirterek, "Sayın Başbakan; uyarıyorum, PKK'nın siyasallaşmasına yönelik atacağınız adımlarda başörtüsünü kullanma" diye uyardı.

Başbakan Erdoğan'a, "Bölücü fikirlerle, PKK'nın siyasallaşmasıyla başörtüsü özgürlüğünü aynı kefeye koyma. Seni uyarıyoruz" diyen Vural, Bugün oyun ortaya çıkmıştır ve tehlikeli bir oyundur. PKK ile vardıkları 6 maddelik mutabakatı yerine getirmek için Başbakan, başörtüsünü millete hazmettirmek için bir araç olarak kullanıyor " dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, " Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, PKK'ya ve BDP'ye verdiği sözleri yerine getirmek için başörtüsünü kullanmak istediğini " öne sürdü.

Vural, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin, grup toplantısında sarfettiği, " Farklı inanç gruplarının, farklı mezheplerin, farklı etnik grupların sorunlarını her zaman kendimize dert edindik, çözmek için samimi çaba harcadık. 2011 seçimleri ve ardından başlatacağımız yeni Anayasa çalışmaları işte bu özgürlüklerin temel alınacağı bir süreç olacaktır " sözlerini anımsattı. " Sayın Başbakan, 2011 yılında başörtüsü sorunuyla, PKK ve bölücülere verdiği sözleri aynı kefeye koymuştur " dedi.

Vural, şunları söyledi:

" 2011 yılında Sayın Başbakan, PKK'ya ve BDP'ye Anayasa konusunda verdiği sözleri yerine getirmek için başörtüsünü kullanmak istemektedir. Sayın Başbakan; uyarıyorum, PKK'nın siyasallaşmasına yönelik atacağınız adımlarda başörtüsünü kullanma. Başörtüsü, milletimizin inanç özgürlüğüyle ilgili bir konudur. Bölücü fikirlerle, PKK'nın siyasallaşmasıyla başörtüsü özgürlüğünü aynı kefeye koyma.

Seni uyarıyoruz. Bugün oyun ortaya çıkmıştır ve tehlikeli bir oyundur. PKK ile vardıkları 6 maddelik mutabakatı yerine getirmek için Başbakan, başörtüsünü millete hazmettirmek için bir araç olarak kullanıyor.

Vural, TBMM'nin, "başörtüsü sorunu" nu çözmek için gücü bulunduğunu söyledi.

Açıklamasının ardından, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vural, Genel Kurul'da görüşülen Sayıştay Kanunu teklifiyle ilgili, "TSK'nın harcamalarını denetim dışı bırakan" önerge hazırlandığı iddiaları bulunduğunun anımsatılması üzerine, "Bize öyle bir önerge gelmedi. Muhtemelen AKP sıralarında hazırlanmıştır. İmzalatacak milletvekilleri ayarlıyorlardır" dedi. 

MHP'nin verdiği önergelerin, milletin egemenliğine, hakkına, hukukuna sahip çıkılmasına ilişkin önergeler olduğunu belirten Vural, "Ne hazindir ki bu önergeler hazırlandığı gibi milletin hakkını, hukukunu kollayacak bir denetimden Sayıştay kaçındırılmıştır. Ancak Meclise bir takım mahfillerde hazırlanan önergeler geliyor. Milleten kaçırılmak istenen çok şey bakalım -turpun büyüğü heybededir- belki onu da göreceğiz" diye konuştu.

 - "ÜLKÜCÜ AVINA ÇIKMIŞLAR-

Vural, bir başka gazetecinin, bazı basın yayın organlarında, " AK Parti Grup Toplantısında, Sinop Halk Eğitim Merkezinde görevli bir kişinin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile çekilmiş fotoğrafı ve aynı kişinin MHP'nin halk oylaması sürecinde yürüttüğü, 'hayır'kampanyasına katıldığına dair bilgiler içeren evrakların getirildiği " şeklinde haberler yer aldığını belirtmesi üzerine, konuyu takip ettiklerini söyledi. 

Söz konusu olayın yer aldığı televizyon haberini basın toplantısına getirdiği İPad aracılığıyla izleten Vural, " İbret verici " bir durumla karşı karşıya kalındığını ifade etti. Vural, şöyle konuştu:

" Ülkücü avına çıkmışlar. 'Evet demezseniz sizi bertaraf ederiz'dedi ya... İşte şimdi öyle oluyor. Nerede ülkücü, milliyetçi var onu sürgüne gönderiyorlar. MHP'li belediyenin 'hayır'kampanyasında bulunmuş. Görüyor musunuz? İleri demokrasi... İleri demokrasilerde hepiniz dinlenir, hepiniz izlenir, hepiniz fişlenirsiniz. Hoşgeldiniz AKP'nin ileri demokrasisine. Oradaki bir il genel meclisi üyesi geliyor, Bakanlara kadar gidiyor fotoğrafla. Genel Başkanımızla çekilmiş olan bir fotoğraf bile suç olarak önüne gelebiliyor.

Kaynak:

 



Bu haber 880 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,689 µs