En Sıcak Konular

F.Bahçe 1-0 Anderlecht

15 Ağustos 2007 22:58 tsi
F.Bahçe 1-0 Anderlecht Fenerbahçe Şampıyonlar Ligi'ne yükselme maçınının ilk ayağında avantaj sağladı.

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında temsilcimiz Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu'nda Anderlecht'i konuk etti. Sarı-lacivertliler ilk maçta Belçika ekibi Anderlecht'i 32 dakikada Alex'in attığı gol ile 1-0 mağlup etti. 1-0'ın ardından aradığı ikinci golü bulamayan Fenerbahçe dakikalar geçtikçe oyundan düşer gibi olsa da maçı bırakmadı ve sahadan galibiyetle ayrıldı.

 

Alex ve Lugano geri döndü

Fenerbahçe'nin Anderlecht ile yaptığı Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında sakatlığı geçen Alex ile Lugano ilk 11'de oynadı. Zico, takımla birlikte son iki idmana çıkan Alex ile Copa America'da ülkesinin milli takımında oynadığı için takıma geç katılan ve ilk kez 12 Ağustos Pazar günü Karşıyaka ile yapılan hazırlık maçında oynayan Lugano'yu, zorlu Anderlecht maçında ilk 11'de sahaya sürdü. Lugano bu sezon ilk kez resmi bir maçta forma giydi. Brezilyalı çalıştırıcı, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında ilk 11'de oynayan Can ve Uğur'u Anderlecht maçında yedek soyundurdu.

Can'ın yerinde Lugano oynarken, Uğur'un yerinde solda Tümer forma giydi. Uğur Boral ikinci yarı Tümer'den formayı aldı. Yeni transferlerden Vederson, Ali ve Gökhan yedek soyunurken, Kazım, İlhan ve Yasin ise 18 kişilik maç kadrosunda yer almadı. Sarı-lacivertlilerde ayrıca Volkan Demirel, Can, Selçuk ve Uğur da yedekler arasında yer aldı. Sakatlıkları bulunan Appiah ve Semih ile Kemal ve Gürhan da 18 kişilik kadroya giremedi. Selçuk ise ikinci devre oyuna dahil olan isimdi. F.Bahçe'de sakatlıktan yeni kurtulan Alex ise oyunun 83. dakikada yerini Ali Bilgin'e bıraktı.

İlk yarı F.Bahçe, ikinci yarı etkili bir Anderlecht ve Serdar...

Maça iyi başlayan Fenerbahçe ilk yarı içinde Anderlecht kalesine zaman zaman iyi yüklendi, baskı kurdu. Top kontrolünü eline alan sarı-lacivertliler 32. dakikada sol kanattan Aurelio'nun ortasına zor pozisyonda kafa ile vuran ve Alex ile 1-0 öne geçti ve rahatladı. Golden sonra da ilk yarı zaman zaman F.Bahçe golü düşünse de istediğini yapamadı soyunma odasına gidemedi.

İkinci yarı ise roller bir bakıma değişti. Rollerin değişmesini engelleme adına Zico oyuna müdahale etti ve Tümer'in yerine Uğur Boral'ı, Deniz'in yerine Selçuk'u oyuna alarak takımının oyundan düşmesinin önüne geçti. 83. dakikada ise Alex'in yorgunluğu göze çarpıyordu. Zico Alex'in yerine de Ali Bilgin'i sahaya sürdü.  Uğur Boral girdikten sonra ise yaptığı hatalar ile kötü bir performans çizdi. F.Bahçe'de 90 dakika içerisinde performansıyla beğeni toplayan isimlerin başında Serdar, Marco Aurelio, Önder Turacı ve Deivid yer aldı.

1-0'ın baskısıyla oynayan Anderlecht F.Bahçe kalesine hızlı hucümlar gerçekleştirdi. Bu hucümlarda F.Bahçeli taraftarları rahatlatan isim ise kaleci Serdar oldu. Net 3 gol pozisyonunda topun kaleye girmesini izin vermeyen Serdar F.Bahçe'ye bir anlamda hayat verdi. Fenerbahçe her ne kadar ikinci yarı hızlı Anderlecht atakları karşısında zorlansa da oyunun genelinde topa hükmedişi ve top yüzdesindeki üstünlüğü ile göze çarptı.

Temsilcimiz F.Bahçe Devler Ligi'nde 29 Ağustos'ta rövanş mücadelesinde 1-0'ın avantajını koruyup Şampiyonlar Ligi bileti almaya çalışacak.



Bu haber 621 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,806 µs