En Sıcak Konular

ERBAKAN - TOPÇU BULUŞMASI İTTİFAK İDDİALARINI ATEŞLEDİ

25 Ekim 2010 14:18 tsi
ERBAKAN - TOPÇU BULUŞMASI İTTİFAK İDDİALARINI ATEŞLEDİ 2011 genel seçimlerine Saadet Partisi, Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi ve Demokrat Parti'nin ittifak yaparak gireceği söylentisi gerçeğe mi dönüşüyor?

İki lider buluştu, Ankara dalgalandı

Seçim öncesi ittifak söylentileri gerçeğe dönüşüyor. Erbakan ve Topçu'nun buluşması kulisleri dalgalandırdı.

2011 genel seçimlerine Saadet Partisi, Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi ve Demokrat Parti'nin ittifak yaparak gireceği söylentisi gerçeğe mi dönüşüyor?

Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan ve BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu'nun buluşması bu ittifakın ilk adımı olarak görülüyor.

Topçu'nun geçtiğimiz hafta ittifaka açık kapı bırakan sözleri ve Erbakan'ın görüşme öncesinde her konunun görüşelebileceğini söylemesi dikkat çekti.

Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu ile görüştü.

Saadet Partisi Genel Merkezindeki görüşmede gazetecilerin kısa süreli görüntü almasına izin verildi. Topçu burada yaptığı açıklamada, yeniden genel başkanlığa seçilen Erbakan'a hayırlı olsun dileklerini iletmek için söz konusu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi.

ERBAKAN BBP'Yİ KARDEŞ PARTİ İLAN ETTİ

Erbakan ise iki partiyi 'kardeş' olarak nitelendirerek, görüşmelerinde Türkiye ve dünya gündemine ilişkin konuların değerlendirileceğini bildirdi.
Erbakan bir gazetecinin 'seçim ortaklığı olabilir mi?' sorusu üzerine, her konunun görüşülebileceğini ifade etti.

TOPÇU: MİLLİ, DEMOKRAT, MERKEZ BİR ÇATI OLUŞTURMAK İSTİYORUM

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Türkiye’de "eli temiz" tek partinin BBP olduğunu öne sürerek, "BBP, önümüzdeki seçime kendi adı ve amblemi ile girecek. Milli, demokrat, merkez bir çatı oluşturmak istiyorum" dedi.

Topçu, Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan ile yaptığı görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.Türkiye’nin geçmişte tarım ve hayvancılık alanında kendine yeten 7, dışarıya mal satan 5 ülkeden biri olduğunu anlatan Topçu, "Elin adamı diyor ki (bir ülkenin yiyecek ve içecek kaynaklarını ele geçirirseniz gerisi kolay)" görüşünü dile getirdi.

Türkiye’de konuşulacak çok meselenin olduğunu ifade eden Topçu, "Bir başörtüsü gündemi oluşturdular. Bireysel hak ve özgürlüklerden olan bir meseleyi TBMM’de çözmesi gerekenler, bu işin üzerinden oy devşirip top çevirme yaparken, şu anda ülkemize ABD, NATO kılıfı ile Füze Kalkanı kuruyor. Bu, bu ülkede kimin işine yarayacak? Bu, 1,5 milyar İslam aleminin ve iyi insanların başına bela olmuş İsrail’in çete hükümetlerinin işine yarayacak. Bunlar gözden kaçırılıyor" diye konuştu.

Erbakan’a nezaket ve hayırlı olsun dileklerini iletmek için ziyarette bulunduğunu belirten Topçu, "Refahyol döneminde, rahmetli Genel Başkanımızın sağlığında ben divan üyesiydim. Biliyorsunuz bizim 7 milletvekilimiz ile Refahyol hükümeti kurulma imkanı buldu. Buradaki Refah Partisi’nin değerli çalışanları ile geçmişe dayalı ilişkilerimiz var" dedi.

-KENDİ AD VE AMBLEMİ İLE-

Yalçın Topçu, 2011’de yapılacak seçimlere de değinerek, "BBP, önümüzdeki seçimlere kendi adı ve amblemi ile girecek. Bölücü, ekonomik, ahlaki terör... Bu noktada vebali olmayan eli temiz tek parti biziz. Milli, demokrat, merkez bir çatı oluşturmak istiyorum" açıklamasında bulundu.

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/iki-lider-bulustu-ankara-dalgalandi/336553/7/Yasam}



Bu haber 877 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,724 µs