En Sıcak Konular

GALATASARAY 10 YIL SONRA KADİKÖY'DEN PUANLA DÖNDÜ: 0-0

25 Ekim 2010 11:56 tsi
GALATASARAY 10 YIL SONRA KADİKÖY'DEN PUANLA DÖNDÜ: 0-0 Sarı-lacivertli ekip, maça iyi başlamadı, rakibi kilitleyen Cim-Bom ilk 45 dakikada daha çok fırsat yakaladı. Ev sahibi, ikinci 45'te kıpırdandı, etkili görünmesine rağmen, gol yollarında tıkandı.

Ters köşe

Sarı-lacivertli ekip, maça iyi başlamadı, rakibi kilitleyen Cim-Bom ilk 45 dakikada daha çok fırsat yakaladı. Ev sahibi, ikinci 45'te kıpırdandı, etkili görünmesine rağmen, gol yollarında tıkandı. Büyükler golsüzlüğü bozamadı, F.Bahçe'nin lider Bursa ile farkı 6 puana, Galatasaray'ın ise 10 puana çıktı
Fenerbahçe derbinin kağıt üzerinde, pratiğinde, teorisinde; sahaya sürülen oyuncular cephesinden, genel moral olarak, ya da ne yandan bakarsan bak mutlak favorisiydi. Galatasaray’ı en sancılı döneminde yakalamış, üstelik on yıllık bir kazanma geleneğinin üzerine katmak için sahaya tam kamuoyu desteği ile çıkmıştı.
Ama tedirgindiler; öteden beri gerilimden beslenemeyen kronik halleri de biliniyordu. Üstelik bu ortam, Kocaman açısından da ciddi bir hesap maçıydı. Kaybederse, geleneği yıkacaktı ki, taraftar bunu sezon önü Avrupa hüsranı ile birleştirebilirdi.
Galatasaray açısından futbol dışında herşeyin konuşulduğu bir haftanın ardından sahaya Hagi ile yeni bir anlayış yansıyacağı kesindi. Nitekim, Galatasaray yol geçen hanı olmaktan çıkmış savunma anlayışı ile gol rekorunu elinde bulunduran Fenerbahçe’ye ilk yarıda yarım pozisyon bile vermedi.
İkinci yarıda ise Fenerbahçe’nin pozisyon üstünlüğü beliriyordu. Galatasaray, Hagi ile aşırı kontrolü seçiyor, buna düşük ölçekli mücadelesi ile Fenerbahçe karşılık veriyordu. Ama futbolun kalitesi dibe vuruyor, maç bir derbiye yakışmayacak çoklukta pas hatası, top kaybı ile dolu, keyifsiz hal alıyordu. Misimoviç’in oyundan alınması Galatasaray’ın iyice kabuğuna çekilmesine neden olurken, maçın kaderi bu andan itibaren adeta beraberliğe bağlandı.
Daha 4’te Galatasaray gole yaklaştı. Pino topu ceza alanı önünde alıp, kaleyi terkeden Volkan’ı da geçti ve korner çizgisine paralel bir şutla topu boş kaleye gönderdi, son anda çizgide Gökhan Gönül gole engel oldu.  12’de Pino yine gole yaklaştı. Topla ceza sahasının sol çaprazında buluşan Kolombiyalı, Gökhan Gönül’ü aldatıp, şutunu çekti, Volkan uzanıp, parmaklarının ucu ile kornere çeldi. 23’te Lugano’nun kafa ile uzaklaştırdığı topu yere düşürmeden ceza yayından kaleye gönderen Neill’in sert şutunu Volkan kornere çıkardı.
47’de Stoch soldan ortaladı, Alex ön direkte uçup kafayı vurdu, ama kaleyi tutturamadı.  51’de Alex, Niang’ın önüne top attı, Niang bu topu Sabri’den kurtarıp, kaleye kadar sokuldu, vuruşunu da yaptı, ama Aykut topu çeldi, Servet kornere attı. 75’te Stoch soldan topu sürükleyip, kale alanına kadar sokuldu, geriye çıkardı, Semih uygun durumdayken, kötü vurdu. 90’da Pino topu kaptı sağ çaprazdan şutunu attı, Volkan kornere çeldi.

MAÇIN ADAMI-Juan Pablo Pino

Galatasaray’ın Kolombiyalı oyuncusu maçın en tehlikeli ismi olarak göze çarptı. İlk yarıda Fenerbahçe kalesinde gol pozisyonu doğuran adımlar ondan geldi. Her topu aldığında potansiyel tehlike oldu.

KIRILMA NOKTASI-4. dakika

Daha 4. dakikada Pino, Volkan’ı da geçip topu boş kaleye gönderdi. Çizgide Gökhan Gönül golü önleyen hamleyi yapıp, daha baştan oluşacak bir şoku önledi. Bu, kalitesiz geçen maçın en önemli pozisyonuydu. (YUSUF KOBAL-Milliyet) [1]

Kabustan uyandı

Galatasaray, Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki 10 maçlık mağlubiyet zincirini kırdı, 11. derbidenpuanla ayrıldı. Aslan 1 puana rağmen lig tarihinin en kötü 9. hafta performansına imza attı

Galatasaray sahadan golsüz beraberlikle ayrılarak Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki 10 yıllık yenilgi serisine son verdi. Sarı-kırmızılı takım, Fenerbahçe'den Kadıköy’de 10 lig maçı sonra puan aldı. Saracoğlu'nda son galibiyetini 22 Aralık 1999'da oynanan lig maçında 2-1’lik skorla elde eden Cim-Bom, Fenerbahçe ile son 10 yılda oynadığı 10 maçı da kaybetmişti.
Süper Lig'in geride kalan 9 haftasında 4 galibiyet, 4 yenilgi, 1 beraberlik alan Aslan, tarihinin en kötü 9. hafta performansını tekrarlamaktan kurtulamadı. Sarı-kırmızılı takım, 1980-81 sezonunda da 9. haftayı 4 galibiyet, 4 yenilgi ve 1 beraberlikle geçmişti.


KADIKÖY'DE SERİ SONU

Tarih Skor

06.05.01 2 - 1
16.02.02 1 - 0
06.11.02 6 - 0
29.02.04 2 - 1
22.05.05 1 - 0
22.04.06 4 - 0
03.12.06 2 - 1
08.12.07 2 - 0
09.11.08 4 - 1
25.10.09 3 - 1
24.10.10 0 - 0  [2]

Saracoğlu’nda ‘Dejavu’ yaşanmadı!

Fenerbahçe taraftarı, Galatasaray derbisine özel hazırlandı, stattaki pankart ve gösterilerle renk katmaya çalıştı.

Son 10 yılda Fenerbahçe’nin Kadıköy’de kazandığı Galatasaray zaferlerinin altını çizen sarı-lacivertliler, takımları sahaya çıkarken, maraton alt tribünündie kartonlarla dev bir “DEJAVU” yazdılar. Bu şekilde eski galibiyetlerin tekrar edeceğini umdular. Ancak Fenerbahçe taraftarının üç puan beklentisi gerçek olmadı.
Takımlarından mücadele isteyen sarı-lacivertli taraftar, “Sen WAR’san biz de War’ız” pankartıyla bunu ortaya koydu. Fenerbahçeli grup, “Var” kelimesini İngilizce savaş anlamına gelecek “WAR” şeklinde yazdı.  Rakiplerini “Mor menekşe” şarkılarıyla karşılayan Fenerbahçeliler, Galatasaray’ın mercan rengi formasıyla da dalga geçti, Pembe Panter ve bir Fenerbahçe taraftarının karikatürize edildiği pankartta, “Pembe gönlüm sende” yazısı dikkat çekti. [3]

‘Oyuna uygun bir sonuç’

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, derbide puan kaybının istedikleri bir şey olmadığını belirtti, “Ama çok da hesaplarda olmayan bir kayıp deyip de rakibe saygısızlık etmek istemiyorum. Oyuna uygun bir sonuç çıktı” dedi 

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, şampiyonluğa giden yolda sadece derbilerin önemli olmadığını söyledi.
Kocaman, “Ofansif gücü yüksek bir takımla sahaya çıktık. Ancak savunma aksiyonlarını da iyi yapmamız gerekirdi. Galatasaray bütün pas kanallarımızı tıkadı, önde baskı yaptı. İlk yarıda bize oyununu kabul ettirdi. İçerde oynamanın verdiği avantajla, seyircinin de desteğiyle rakip kaleye gittiğimiz anlar vardı. İkinci yarıda aynı oyuncularla oyunu değiştirmek istedik ve yaptık. Ancak çok üretken değildik. Oyuna uygun bir sonuç oldu” dedi.
Puan kaybının istedikleri bir şey olmadığını belirten Kocaman, “Ama çok da hesaplarda olmayan bir kayıp deyip de rakibe de saygısızlık etmek istemiyorum. Takımın skoru değiştirmek için çabası olumluydu” diye konuştu.
Aykut Kocaman, Fenerbahçe’nin bu sezon kendi ayarındaki takımlar karşısında kazanamadığı ifade edilerek yöneltilen bir soruya ise “Şampiyonluğa giden yolun diğer takımları yenmekten geçtiğini unutmamakta fayda var. Diğer takımlar en az bu maçlar kadar önemli. Geçen sezon derbilerde aldığımız puanlarla rakiplerimizden öndeydik ancak şampiyon olamadık” yanıtını verdi. 
Karşılaşmada özellikle rakip
futbolcuların sertliğini futbol
oyun kuralları ayarında görüp görmediği sorulan Kocaman, “Hem Beşiktaş hem de Galatasaray karşılaşmalarında ve Konyaspor maçında da Fenerbahçe’yi durdurmanın bir yöntemi olarak, sertliğin ötesine doğru taşan bir oyun olduğu görünüyor. Bu da hızlı, teknik ve çabuk oyuncularımız için oyunun biraz daha zorlaşmasına neden oluyor” ifadelerini kullandı.

‘Kaybettik diyebiliriz’
Galatasaray derbisinde Fenerbahçe’nin en iyi ismi olan savunma oyuncusu Joseph Yobo, sonucun kendilerinde düş kırıklığı yarattığını söyledi. Nijeryalı oyuncu, “Galatasaray büyük bir takım. Derbi maçların sonucunu tahmin edemiyorsunuz. Kazanmak istiyorduk, olmadı. Bir başka açıdan baktığımızda ’kaybetmedik’ diyebiliriz. Son 3 maçta yükselen bir grafiğimiz vardı. Onu devam ettirmek istiyorduk, başaramadık” dedi. [4]

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ

[1] {http://www.milliyet.com.tr/ters-kose/spor/haberdetay/25.10.2010/1305710/default.htm}

[2] {http://www.milliyet.com.tr/kabustan-uyandi/spor/haberdetay/25.10.2010/1305713/default.htm}

[3] {http://www.milliyet.com.tr/saracoglu-nda-dejavu-yasanmadi-/spor/haberdetay/25.10.2010/1305725/default.htm}

[4] {http://www.milliyet.com.tr/-oyuna-uygun-bir-sonuc-/spor/haberdetay/25.10.2010/1305739/default.htm}



Bu haber 928 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,602 µs