En Sıcak Konular

YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCISI'NA BÜYÜK TEPKİ

22 Ekim 2010 16:09 tsi
YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCISI'NA BÜYÜK TEPKİ Daha önce verdiği kararlar ve açıklamaları ile milleti inciten Yargıtay Başsavcılığı'nın, başörtüsü yasağının kaldırılması ihtimali üzerine de, milletin seçtiği siyasileri "tehdit" etmesi büyük tepki çekti.

Herkes haddini bilsin

Daha önce verdiği kararlar ve açıklamaları ile milleti inciten Yargıtay Başsavcılığı'nın, başörtüsü yasağının kaldırılması ihtimali üzerine de, milletin seçtiği siyasileri "tehdit" etmesi büyük tepki çekti. Kendini yasamanın ve milletin üzerinde gören zihniyete karşı, toplumun her kesiminden eleştiri yağdı.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bildirisi ile TBMM'ye talimat verilmeye yeltenildiğini belirterek, "Bu bildiriyi yayınlayan makamın bildiriyi derhal geri çekmesini Türk Milleti'nden ve onun temsilcisi TBMM'den özür dilemesini bekliyorum" dedi.

TBMM'ye muhtıra verme girişimi
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bildiriyle "TBMM'ye adete bir muhtıra verme girişiminde bulunduğunu" ifade eden Şahin, "Bu kabul edilemez bir durumdur" dedi. Türkiye'de millet iradesinin tecelli ettiği TBMM'nin, Türk Milleti adına, yasama yetkisini kullanan tek organ olduğunu belirten Şahin, şunları kaydetti: "Bu yetki devredilemez, paylaşılamaz yetkidir."

CHP yine aynı CHP
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açıklamasını, "Sayın Başsavcı'nın bu görüşünü TBMM'ye müdahale olarak değerlendirmiyorum, sadece bir uyarı görevi yapıyor" şeklinde değerlendirdi.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının dünkü açıklamasını, "Sayın Başsavcı'nın bu görüşünü TBMM'ye müdahale olarak değerlendirmiyorum, sadece bir uyarı görevi yapıyor" şeklinde değerlendirdi. Hamzaçebi, düzenlediği basın toplantısında, Sayıştay Kanunu Teklifinin dünkü görüşmelerinde verilen "performans denetimi"ne ilişkin önergeye eleştiriler yöneltti. Teklifin görüşmelerinde, Hükümetin niyetini açıkça gösteren işaretlerin bulunduğunu ifade eden Hamzaçebi, "Yüksek yargı organlarındaki düzenlemelerin ardından AKP'nin gündeminde Sayıştayın ele geçirilmesi, Sayıştayın AKP'lileştirilmesi vardır" dedi.

"Tüm ilgililere, siyasilere..."
Hamzaçebi, daha sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığından dün yapılan açıklama, buna karşılık TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ve AKP'den gelen değerlendirmelerin sorulması üzerine Hamzaçebi, Başsavcı'nın, herhangi bir siyasi ayırımı gözetmeden, tüm ilgililere, siyasilere, kamuoyuna düşüncelerini açıkladığını, Anayasa Mahkemesi ve AİHM kararlarını esas alarak mevzuatı hatırlattığını söyledi. Hamzaçebi, "Sayın Başsavcı'nın bu görüşünü ben TBMM'ye müdahale olarak değerlendirmiyorum, sadece bir uyarı görevi yapıyor. Bu konuda titizlenenler, Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın siyasete yönelik, siyasette taraf tutan, siyasette belli kesimleri hedef alan eleştirileri karşısında neden suskun kalmaktadır?" diye sordu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, referandum sürecinde "Üniversitedeki türban sorununu CHP çözer" dediğini, bugün de aynı iddiada olduklarını savunan Hamzaçebi, demokrasinin, her türlü farklılığın özgürce yaşandığı, bu farklılıklar arasında uzlaşmanın arandığı bir rejim olduğunu söyledi.

MHP: Savcının görevi değil
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Yargı organlarının sınırları da Anayasa ve kanunlarla belirlenmiştir. TBMM üzerinde 'yargı kayyumluğu' tesisi anlamına gelecek açıklamalar bu bakımdan TBMM'nin görev ve yetkilerine kabul edilmez müdahalelerdir" açıklamasında bulundu.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/herkes-haddini-bilsin-179927.htm}

 



Bu haber 720 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,343 µs