En Sıcak Konular

ÖSYM'DEN YENİ UYGULAMALAR

10 Ocak 2008 12:22 tsi
ÖSYM'DEN YENİ UYGULAMALAR ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, AA'ya bu yıl uygulamaya başlayacakları ''Sınav Merkezi Otomasyonu Projesi''ni anlattı.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, AA'ya bu yıl uygulamaya başlayacakları ''Sınav Merkezi Otomasyonu Projesi''ni anlattı. Buna göre, ÖSS'ye bu yıl girecek adaylar ''standart'' uygulamalarla karşılaşacak. Bu yıldan itibaren adaylara dağıtılacak soru kitapçığının türleri, oturacakları sıralar ve bu sıraların aralarındaki mesafeler, salon başkanlarına bırakılmak yerine ÖSYM'nin merkezinden belirlenecek. Adaylar binaya da cep telefonu getiremeyecekler.

"BU YIL SINAVA GİRECEKLER DAHA ŞANSLI"

ANKARA - Emine Dalfidan - ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, 4 yıla çıkarılan ortaöğretimde bazı lise türleri dışında bu yıl mezun verilemeyecek olması nedeniyle ÖSS'ye girecek aday sayısında 400-500 bin azalma beklediklerini belirterek, ''Bu nedenle bu yıl taban puanlarında bir miktar farklılıklar olabilir'' dedi.
Başvuru sayısının azalmasının sınava bu yıl girecek adayların üniversiteyi kazanma şansını artırıp artırmayacağı sorusuna Yarımağan, şu yanıtı verdi:
''Tabii artırır. Geçen yılki kontenjanlar Açıköğretim hariç 430 bin civarındaydı. Bu yıl bu sayının azalmayacağını, hatta bir miktar artacağını söyleyebiliriz. Sınava giren aday sayısı da daha az olacağı için, bu yıl başvuran adayların üniversiteye gitme şanslarının geçen yıla göre ve bundan sonraki yıllara göre daha yüksek olacaktır. Geçen seneye göre yüzde 25 daha şanslılar. Ancak bu sadece bu yıla mahsus bir durumdur.''
Başvuru sayısının azalması nedeniyle taban puanlarında bir yükselme veya düşme olup olmayacağı sorusuna Yarımağan, ''Biz sıralama yaptığımıza göre puanlar da ortalamalara göre belirleniyor. Bu yıl sınava girecek kitle farklı olacağı için aslında bu yılın taban puanları geçen yıllardan bir miktar farklı olabilir. Bu yönde ayrıntılı bir çalışma yapmadığım için şimdiden artar ya da eksilir diye birşey söyleyemiyorum ama önemli olan sıralamadır.'' dedi.
Prof. Dr. Yarımağan'ın konuşmasında öne çıkan bazı ifadeler şöyle:
"2008-ÖSS'ye yaklaşık 1 milyon 200 bin adayın katılacağını tahmin ediyoruz"
"Sınav ücretlerini bu yıl artırmayacağız"
"ÖSS'ye başvurular gelecek ay yapılacak"
"Boyu ve kilosu standartların üstünde olan kişilerden sınava başvuru sırasında durumlarını bildirmelerini istemeyi düşünüyoruz"
"Sınav saatinde çok güneş alan, gürültülü veya ulaşımı zor yerlerdeki salonları kullanmayacağız"
"2008 ÖSS'den itibaren adayların binaya da yanlarında cep telefonu olmadan gelmesini kararlaştırdık. Gelenleri sınava almayacağız"
ÖSYM, bu yıldan itibaren ÖSS'de adaylara kolaylık sağlamayı ve kopya çekmeyi tamamen önlemeye yönelik "Sınav Merkezi Otomasyonu Projesi"ni uygulamaya geçirecek.
Sınav salonlarında adaylara dağıtılacak kitapçık türleri, adayların oturacakları sıralar ve bu sıraların arasındaki mesafeler Ankara'dan belirlenecek.




Bu haber 439 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,279 µs