En Sıcak Konular

Erdoğan,'Atatürk'ün eşine de bak, annesine de bak'.

15 Ağustos 2007 20:58 tsi
Erdoğan,'Atatürk'ün eşine de bak, annesine de bak'. Başbakan Erdoğan,Basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Cumhuriyetimizin 1. Cumhurbaşkanı Atatürk'ün eşine de bak, annesine de bak, eğer örnek alacaksan... Türkiye Cumhuriyeti'nin 1. Cumhurbaşkanı'nın eşi nasıl giyiniyordu? Ona bakarsın o da size bir ders olur. Öyle zannediyorum ki herhangi bir yanlış söz konusu değildir" dedi.

AKP MYK toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, ''Konuşmanızda toplumsal uzlaşıdan bahsettiniz. Cumhurbaşkanlığı süreci de dikkate alındığında bunun bozulması yönünde endişeniz var mı?'' sorusu üzerine, bu ifadeyi genel anlamda söylediğini ifade etti.

İçeride bir enerji kaybına uğranılmaması gerektiğini belirten Erdoğan, ''Yani bir yerde kaçak olmaması lazım. Bütün enerjimizi biz dışarıya verelim. Yatırıma, üretime, istihdama harcayalım'' dedi.

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Birbirimize karşı olan güvenimiz, inancımız, birbirimizi hırpalama yerine destek vermemiz, dayanışma içinde olmamız... İnanıyorum ki, bu, süreci güçlendirecektir ama yapılmayan şeyler yapılıyormuş gibi anlatılarak, gösterilerek, eğer milletin hükümetine veya devletine güvenini sarsacak olursak, o zaman ülkemizde özgüveni, Allah göstermesin, hırpalar ki... Bu tabii ki, Türkiye'nin geleceğine yönelik yapılan en büyük yanlış olur. Bunu yapmayacağız. Birbirimize inanacağız, güveneceğiz ve diyelim ki biz göreve geldiğimizde borsa 10 bindeyse bir ara 58 bini yakaladık. İnanıyorum ki, o çıta artık aşağıya düşmez."

Başbakan Erdoğan, "Tüm siyasi partiler milletten aldığı yetkiyi TBMM çatısı altında kullanmalıdır, dediniz. Bu konuda bir kaygınız mı var?" sorusuna, "Yani bir şey söyleyeceksen orada söylenmeli. Çünkü, millet, vekiline bir görev veriyor, 'git TBMM'de çalış' diyor. Ben meydanlarda şunu söyledim: Bir doktorun görevi hastaneye gelip hastasına gerekli olan şifa elini uzatmasıdır. Bir öğretmenin görevi okula gidip öğrenci yetiştirmesidir. Milletvekilinin görevi de parlamentoya gelip yasa çıkarmaktır. Eğer oraya gelmezseniz halkın size verdiği yetkiye ihanet etmiş olursunuz. Açıkçası bu..."


-Başörtüsü konusu-


Erdoğan, "Abdullah Gül'ün seçilmesi toplumda gerginliğe sebep olur iddiaları genelde Sayın Gül'ün eşinin başörtüsü üzerinden seslendiriliyor. Sizce Hayrünisa Hanım'ın başörtüsü bir gerginliğe sebep olur mu?" sorusuna da şu karşılığı verdi:

"Bir defa şunu net, açık ortaya koyalım. Biz bir hukuk devletinde yaşıyoruz. Bizim bir Anayasamız var, yasalarımız var. Bu ülkede özgürlükler var. Bu özgürlükler içinde düşünce özgürlüğü var, din, vicdan özgürlüğü var, eğitim, teşebbüs, örgütlenme özgürlüğü var. Bütün bu özgürlükler Anayasa'nın teminatı altındadır ve kimse ne bir bayanın ne bir erkeğin giyim kuşamını kendi arzusuna göre şekillendirir. Her bayanın bu bireysel tercihidir. Bu bireysel tercihe de herkesin saygı duyması gerekir. Eğer siz bir bayanın bireysel tercihine saygı duymaz, onun üzerinde spekülasyonlar yaparsanız bir defa kadın hakları noktasında kusura bakmayın o bayana haksızlık yapmış olursunuz.

Yani bir bayan nasıl ki başını açma hakkına sahipse bir başka bayan da başını örtme hakkına sahiptir. Ona da kimse müdahale edemez. Kaldı ki, bir cumhurbaşkanı, başbakan, milletvekili veya bakanın eşlerinin nasıl olacağına yönelik olarak Anayasamız, yasalarımız bütün uygulamalarımız hepsi ortadadır. İşte bütün bunların hepsi, maalesef, az önce de ifade ettim, huzursuzluk tohumu ekmek isteyenlerin çabası ve gayretidir. Bunları bırakalım bir kenara. Bizim işimiz bu olmamalı. Yeri geldiği zaman 'anam benim böyle giyinir, teyzem böyle giyiniyor, şu şöyle giyiniyor' diye söylüyorsunuz. Niye bunu söylüyorsun, söylemene gerek yok ki. Madem ki annenin, ninenin böyle giyinmesinden memnunsun o zaman kalkıp bunu gündeme getirme.

Cumhuriyetimizin 1. Cumhurbaşkanı Atatürk'ün eşine de bak, annesine de bak, eğer örnek alacaksan... Türkiye Cumhuriyeti'nin 1. Cumhurbaşkanı'nın eşi nasıl giyiniyordu? Ona bakarsın o da size bir ders olur. Öyle zannediyorum ki, herhangi bir yanlış söz konusu değildir. Bütün mesele ülkemize hizmet yarışıdır. Milletimize hizmet yarışıdır. Bunu başarmamız şart. Birbirimizi seveceğiz, birbirimize saygılı olacağız, el ele omuz omuza vereceğiz ve Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracağız. Hedef bu..." 

 



Bu haber 433 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,716 µs