En Sıcak Konular

BAŞ DÖNDÜREN ''BAŞÖRTÜSÜ'' TRAFİĞİ

21 Ekim 2010 11:50 tsi
BAŞ DÖNDÜREN ''BAŞÖRTÜSÜ'' TRAFİĞİ Önce YÖK, “Adaylar tüm sınavlara başı kapalı girebilecek” açıklaması yaptı. Yargıtay, YÖK’ün açıklamasına, ‘Laikliğe aykırı’ karşılığını verdi.

Başörtüsü trafiği!

Dün başdöndüren bir türban trafiği yaşandı. Önce YÖK, “Adaylar tüm sınavlara başı kapalı girebilecek” açıklaması yaptı. Yargıtay, YÖK’ün açıklamasına, ‘Laikliğe aykırı’ karşılığını verdi.

AK Parti Grup Başkanvekilleri, CHP’yi ziyaret etti. Kemal Anadol, “Bu Türkiye'yi karartma operasyonunun bir parçası” derken, Bekir Bozdağ, “CHP'nin tavrı samimiyetsizlik” dedi. Mersin’de bir ilköğretim öğrencisi okula başörtüsüyle alındı.

YÖK: Tüm sınavlara girebilecekler
Yüksek Öğretim Kurumu Başkanı Profesör Yusuf Ziya Özcan, ALES'in ardından KPSS, ÖSS ve diğer tüm sınavlara başörtüsü ile girilebileceğini açıkladı. Özcan, ALES'te kılavuzdan kaldırılan "Aday, başı açık ve kılık kıyafeti ilgili mevzuata uygun bir şekilde gelmemişse sınava alınmayacaktır. Başı örtülü adaylar sınava alınsa bile sınavları geçersiz sayılacaktır" ibaresinin bundan sonraki sınavlar için de geçerli olacağını söyledi.

Yargıtay: Türban yasağı zorunlu
Yargıtay Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada türban serbestisinin anayasanın laiklik ilkesine aykırı olduğu belirtildi. Açıklamada, ''Yasama ve yürütme yargı kararlarına uymak zorunda. AIHM kararına göre türban yasağı zorunlu tedbirdir.” denildi.

Çelik: Tek başına karar veremez
Yargıtay'a Ak Parti'li Hüseyin Çelik'ten jet yanıt geldi. Çelik, ''Bir savcı tek başına neyin doğru olduğuna karar veremez. Kimse Meclis'in iradesini yok sayma hakkına sahip değil'' dedi.

AK Parti-CHP anlaşmazlığı...
AK Parti Grup Başkanvekilleri, başörtüsüne konusunu görüşmek üzere muhalefet partilerinin gruplarına yaptığı ziyaret başladı. CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol, görüşme sonrasında, “Bu Türkiye'yi karartma operasyonunun bir parçası” derken, AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, “CHP’nin tavrı samimiyetsizlik” dedi.

İlkokula başörtüsüyle girdi...
Mersin‘de ilköğretim okuluna başörtüsüyle alınmadığı öne sürülen 8. sınıf öğrencisi 4 kez çevrildiği okula, 5. denemesinde alındı. Okul yönetimi kızın derslere türbanla girdiğini tutanak altına alırken, küçük kız kendi isteğiyle girdiğini belirtti.

 

Kaynak: ÖNCE VATAN GAZETESİ,http://www.oncevatan.com.tr/haberv.asp?HaberNo=38560



Bu haber 758 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,896 µs