En Sıcak Konular

HANİ ERBAKAN MÜCAHİTTİ?

21 Ekim 2010 11:02 tsi
HANİ ERBAKAN MÜCAHİTTİ? Saadet Partisi kongresinde Erbakan’ın yeniden partinin başına seçilmesi yeni bir dönem başlattı.

Hani Erbakan mücahitti?  
 
Saadet Partisi kongresinde Erbakan’ın yeniden partinin başına seçilmesi yeni bir dönem başlattı. Erbakan, başında olduğu partileri kapattıra kapattıra, yetiştirdiği kadrolar onu sata sata ahir ömründe yeniden aktif siyasete girdi. Bugünün AKP kadrosu ve Numan Bey’le birlikte olmak için ayrılan “ayrık
Milli görüşçüler” daha düne kadar “mücahit Erbakan” diye haykırdıklarında yeri göğü titretirlerdi. Şimdi neredeyse Saadetin bütün il başkanlarını hocalarını terk etti. Belediye başkanları terk etti. AKP zaten daha önce terk etmişti. Vakit gazetesi, Milli Gazete, Yeni Şafak, milli görüş portalları, dernekleri, Avrupa Milli Görüş Teşkilatı “ortadan ikiye bölündü.”
Yirmi yıl evvel, otuz yıl evvel şu veya bu sebeple Erbakan’ın siyasi çizgisinden ayrılanlara “hainler, alçaklar, bölücüler, din düşmanları” diye saldıranlar şimdi kendileri birer birer Hocanın gemisini terk etti!
Vakit gazetesi bir zamanlar Erbakan’ın has evladı idi. AKP doğmadan evvel bütün parti tabanı hocalarının emirlerini ve görüşlerini bu gazeteden okurdu. Sonra AKP ortaya çıktı. Vakit de profesyonelce “ikiye bölünen” tabanı idare etmeye devam etti.
Şimdi Numan Bey de ayrıldı.
Üçe bölünmüş taban nasıl idare edilecek?
Vakit’in geçtiğimiz Pazartesi günkü internet sitesinde Erbakan hakkında Saadet’in başına seçilmesi dolayısıyla okurlarından gelen yorumlar yayınlandı.
Daha düne kadar “mücahit Erbakan” diye bağıran kişilerin nasıl birbirine düştüğünü gösteren ilginç ayrıntılara vardı bu mesajlarda.
İşte size o yorumlardan bir demet:
“Karasu Kardeşim!
1. Arabacı:
Emin ol ki, eğer Sayın Hocamız büyüklüğünü göstermiş olsaydı, Sayın Başbakanımız saygıda kusur etmez hatta gerektiğinde hep danışırdı. Ama maalesef Sayın Hocamız, koltuk sevdasına yenik düştü. O yüzden zor artık be kardeşim.
2. Herkes Kendi Nefsinden Hesaba Çekiyor
Yazar: Sinedar
Acımasızca eleştirip kötüleyenler maalesef kendi nefislerinden hesaba çekiyorlar hocamı. Zannediyorlar ki Erbakan Hoca kendileri gibi nefsanî istekleri dorukta olan bir insan... Oysa Erbakan Hocamın tek derdi Allah rızası başka da bir şey değil. Bunu dert edinmeyenler boşa çabalamasın hocamı anlayamazlar.
3.Ön Yargınızı Öldürün!
Yazar: By_Ust@ –
Erbakan hocayı eleştirenler; ERBAKAN hocayı değil, Ön yargınızı Öldürün! 1 YILDA ülkeyi zenginleştiren ve borçlardan kurtaran, tarihimizde eşi benzeri olmayan icraatları gerçekleştirmiş birine haksızlık yapmayın! Nankörlük kedilere özgü bir kavram olarak kalsın!
4. Yazar: Potocurai
AKP’yi içi saman dolu kuş’a benzetmiş muhterem hocamız. Saadet Partisi de canlı kuş imiş. Allah (cc) mı söyletti hocam? Gerçekten Saadet Partisi kuş’a döndü.
5. İyi de hocam Kurtulmuş’un ne suçu vardı?
Yazar: hkucuk
İyi de hocam Kurtulmuş’un Ne suçu vardı? İnancından mı şüphe ettin? Bunun bir koltuk sevdası ya da yarın kendi yerine oğlunu getirmek için bir manevra olmadığının garantisi var mı?
6. Ama Hocam!
Yazar: kimbuadam
Necmettin Erbakan bu ülkeye birçok şey katmış değerli bir insan ama? Aması bence siyaseti gençlere bırakmalı, artık, dinlenmesi lazım bu saatten sonra ayakta bile duramıyor. Milli görüşlü pırıl pırıl zeki gençlerimiz var artık onlara şans verilmeli bu ülkede.
7. Bu ne perhiz ne lahana turşusu?
Yazar: yagmurunizi –
Hoca geldin 85 yaşına yola zor yürüyorsun millet taşıyor seni sen hala. Ülke yönetme partiyi elden kaybetmeme derdindesin. Bu millet bunu artık yer mi hiç? Ülkeyi batırdığınız yetmedi zamanında. Şimdi yine karıştırmaya çalışıyorsunuz. Yediniz Kurtulmuş’un başını da koltuk sevdasına, yazık çok yazık.
8. Muhalefetin Nasıl Olduğunu AKP Görecek
Yazar: zengi –
Erbakan Hocamız tam anlamıyla muhalefet ustasıdır. O, hakkı çekinmeden söyleyen, kafaların arkasındakini sezebilen ve siyasetin gayesini bilen biri olarak tam 13 yıl sonra AKTİF olarak siyasette ve şimdi AKP NE YAPIYOR, MUHALEFET NASIL GÖRMÜYOR, ERBAKAN HOCA NE GÖRÜYOR ve BU MİLLET NASIL UYUYOR gösterecek.
9. Ak partiye saldıracağınıza
Yazar: Madagaskar
AK partiye saldıracağınıza icraatlarınızı anlatın. Tansu Çiller için eteğini başınla örtenler diye alay edip ortaklık yapan. Başörtüyü savunan ve hiç bir şey yapmayan, imam hatipliler arka bahçemizdir deyip katsayıya sebep olan, İsrail’e atıp tutan sonradan tank modernizasyonunu İsrail’e veren Ak Parti değildir. Milli görüş iflas etmiştir.
 11. Hoca boşver artık:
Yazar: Ömer Aydogan
Yani hocanın başbakan olduğunu düşünün. Uluslararası arenada falan... Nasıl olacak. Hocam gel bu işten zaman geçmeden vazgeç. Sağlığına yazık. İnsan tutkal gibi bu kadar mı yapışır bu koltuğa yahu. Bırak gençler yüklensin artık siyaset işini. Sen geç köşene rahatına bak.
12. Sen yenilmedin hala ayaktasın
Yazar: MUKSIRUN
Buysa derdin bunu dedirttin sayın Erbakan. Sen yenilmedin öyle ya hala siyasettesin cemaatinle değil partililerinle. Cemaat dağıldı zira amaç değişti, geçmişte yaptıklarını hep saygıyla anacağım, şüphe yok, lakin saltanat kimleri götürmedi ki. Ama en azından seni başkası değil yine sen harcayacakmışsın.
13. Benden bu kadar
Yazar: doksandokuz
Bunca zamandır Saadet Partisini destekliyordum. Ne zamanki iftar sofrası basıldı artık destekleyemiyorum Saadeti. Numan hocamızla devam edeceğiz  yolumuza.
 14.Yazar: Ömer Aydogan
Galiba sen de MHP ve CHP’nin kullanım kılavuzunu okumuşsun. Onlar da kedi gibi yıllardır aynı kelimeleri miyavlıyorlar. Ama kediler ne yazık ki uzanamadıkları ete bol bol miyav demeden başka bir şey bilmezler. Onu bunu geç. Hoca’nın ahı gitmiş vahı kalmış. Ne işi var artık siyasetle. Gülünç valla.”
  Vakit gazetesinin milli görüş kökenli okurları ararındaki kavga böyle devam edip gidiyor. Böyle daha bir sürü yorum, hocaya sövenler, alkışlayanlar “Vakit’in sıcak sayfalarında yer buluyor!”
Dün Erbakan’a “mücahit” diye bağıranlar bugün işte bu noktada.
Dün “Erbakan’dan nemalanan Vakit gazetesi” bu ifadeleri işte böyle keyifle yayınlıyor.
Bu bölünme, bölünme ötesi bir şey.
Bu “eski Erbakan tabanının ve medyasının yaptığı” tenkit ötesi bir şey.
Bir kitle bu kadar mı vefasız olur?
Bir medya bu kadar mı menfaatçi olur?
Kendi içinde bölüne bölüne bölünmenin kitabını yazan bir kadro ülkeyi nasıl birleştirecek?

Muharrem Bayraktar- Yeni Mesaj

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10004015&tarih=2010-10-21



Bu haber 745 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,957 µs