En Sıcak Konular

RİJKAARD GİTTİ FATİH TERİM VE HAKAN ŞÜKÜR'DEN RED

20 Ekim 2010 20:27 tsi
RİJKAARD GİTTİ FATİH TERİM VE HAKAN ŞÜKÜR'DEN RED Galatasaray'da teknik direktör krizi zirve yaptı. Başkan Adnan Polat, bugün yaptığı iki görüşmede de büyük hayal kırıklığına uğrayıp, önce Hakan Şükür'den, sonra ise Fatih Terim'den 'hayır' cevabı aldı.

Rijkaard'ın sözleşmesi feshedildi, Terim ve Şükür teklifi reddetti  

Galatasaray'da, Teknik Direktör Frank Rijkaard'ın sözleşmesi karşılıklı olarak feshedildi. Hollandalı çalıştırıcı ile birlikte antrenör John Neeskens ve diğer yardımcılarıyla da yollar ayrıldı.

Galatasaray'da teknik direktör krizi zirve yaptı. Başkan Adnan Polat, bugün yaptığı iki görüşmede de büyük hayal kırıklığına uğrayıp, önce Hakan Şükür'den, sonra ise Fatih Terim'den 'hayır' cevabı aldı.

Hollandalı çalıştırıcı Frank Rijkaard'ın görevine sabah saatlerinde son vererek sportif direktör ve teknik direktör problemini çözmek için yola çıkan Başkan Adnan Polat, önce Hakan Şükür ile görüştü. Başkan Polat, yönetici Murat Yalçındağ ile birlikte Hakan Şükür'ün evine kadar giderek, Fatih Terim'in teknik direktör olacağını ve kendisine sportif direktörlük görevi düşündüklerini söyledi. Hakan Şükür ise bu teklif karşısında, "Benim Fatih hocanın üstünde görev almam uygun olmaz. O, benim büyüğüm, hocam. Onun üzerinde görev almam uygun olmaz" diyerek, Polat'ın sportif direktörlük önerisini reddetti. Bunun üzerine Adnan Polat, Hakan Şükür'e Fatih Terim'in yardımcısı olmasını teklif etti. Hakan Şükür bu teklife de, "Bana 2 gün önce sportif direktörlük teklifinde bulundunuz. 'Her şeyden yetkilisin, sen bir numaralı sorumlusun' denildi. Ben şimdi teknik direktörlük yardımcılığı ise düşünmüyorum" yanıtını verdi ve Polat'ın 2. teklifini de geri çevirdi.

Araları açık olduğu halde Hakan Şükür'ün ayağına kadar giden Adnan Polat, şaşkınlık içinde Fatih Terim ile görüşmeye yöneldi. Polat, Fatih Terim ile Yeşilköy'deki otelinde bir araya geldi. Yaklaşık 2 saat süren görüşmede, Başkan Adnan Polat'ın, Terim'in 1. yardımcılığı için düşündüğü Müfit Erkasap'a karşı çıktığı öğrenildi. Polat'ın, 'Müfit'siz gel' ısrarına ise Fatih Terim, olumsuz yanıt verdi. Terim, göreve gelmesi halinde Müfit Erkasap ile ayrılmasının mümkün olmadığını dile getirdi. Taraflar bu konu ve önümüzdeki sezon içinde yapılacak bazı planlarla ilgili de ters düşüp, görüşmeden anlaşamadan ayrıldılar. Fatih Terim'in, teklifine olumlu yanıt vereceği beklentisinde olan Adnan Polat, Hakan Şükür'den aldığı olumsuz yanıtın ardından ikinci büyük şoku da yaşamış oldu.

Bu gelişmeler sonrasında Galatasaray'ın bugün saat 17.30'da yaptığı antrenmanı A2 Takımı Teknik Direktörü Tugay Kerimoğlu yönetti. Sarı-kırmızılı yönetim, cuma gününe kadar yeni bir teknik direktör ile anlaşamaz ise, Sarı-kırmızılı ekibin başında pazar günü oynanacak derbide Tugay Kerimoğlu yer alacak.

RIJKAARD FUTBOLCULARLA VEDALAŞTI

Görevine son verilen Hollandalı çalıştırıcı Frank Rijkaard, bu akşam yapılan antrenmandan önce Florya Metin Oktay Tesisleri'ne geldi. Tecrübeli teknik adam, futbolcular ve tesis çalışanlarıyla vedalaşıp ayrıldı. Öte yandan Rijkaard ile birlikte yardımcıları Johan Neeskens, Albert Roca Pujol ve Carlos Cuadrat'ın yanı sıra tercüman Mustafa Yücedağ da futbolcularla vedalaşıp görevi bıraktılar.

Rijkaard'ın istifası ile ilgili olarak Galatasaray'ın resmi sitesinden şu açıklama yapıldı:

"20 Ekim 2010 tarihi itibarıyla Teknik Direktörümüz Frank Rijkaard, antrenörümüz Johan Neeskens ve yardımcılarıyla yaptığımız karşılıklı görüşme sonucunda yollarımızı ayırma kararı vermiş bulunuyoruz...

Bugüne kadarki çalışma sürecimizde iş disiplini, çalışkanlığı, insanlığı, kimlik ve kişiliği ile karşılıklı ilişkilerimizde hiçbir sıkıntı yaşamadığımız, tecrübe ve birikimini bizimle paylaşan Sayın Frank Rijkaard’a Galatasaray’a verdiği emek ve mesaisi için teşekkürü borç biliriz.

Çalışması ve beyefendi kişiliğiyle birlikte olduğumuz süreçte futbol adamlığı ve ustalığını bu konuda deneyimlerini ve görüşlerini aynı ortamlarda soluduğumuz antrenörümüz Johan Neeskens’e Galatasaray camiasına katkıları, emeği ve çalışması için müteşekkir olduğumuzu belirtiriz.

Her iki ustanın yanısıra teknik heyetimizde yer alan Alberto Roca Pujol ve Carlos Quadrat’a da bugüne kadar kulübümüz bünyesinde vermiş oldukları mesaileri için teşekkür ederiz."

 

Kaynak: HÜRRİYET GAZETESİ,http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/16087369.asp?gid=373

 



Bu haber 854 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,719 µs