En Sıcak Konular

SADETTİN TANTAN FÜZELER İÇİN UYARMIŞTI

19 Ekim 2010 22:50 tsi
SADETTİN TANTAN FÜZELER İÇİN UYARMIŞTI Türkiye'de, her sey bir tarafa, "füze kalkanının" isi nedir? Kime karşıdır, bu? Kuzey Korey'i tehdit olarak gösterip, Japonya'yı, "Size füze kalkanı kurmalıyız", diye zorlayanlar, şimdi, Türkiye'yi, benzer bir fanteziyle mi, zorluyorlar?

Yurt Partisi Genel Başkanı Tantan füze konusunda uyarmıştı

ABD Savunma Bakanlığı yetkilisinin "Türkiye füze kalkanı konusunda coğrafi olarak en iyi yer. Ankara karar verecek" açıklaması akla 5 Eylül'de bir siyasinin yaptığı açıklamayı getirdi.Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, ABD Genelkurmay Başkanı Oramiral Michael Mullen'ın Türkiye ziyaretiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu. 5 Eylül'de uyarılarda bulunan Tantan, ABD Genelkurmay Başkanı Mullen'ın İran konusunda Türkiye'den taleplerde bulunmak için geldiğini söylemişti.

İşte o açıklama:

ABD Genelkurmay Başkanı Oramiral Michael Mullen, ABD Büyükelçiliği Konutu'nda düzenlediği basın toplantısında, Türkiye ziyaretiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Oramiral Mullen, ''Irak'tan çekilirken ağır donanim ya da silahların Türkiye toprakları üzerinden geçirilmesi için görüşmeye kesinlikle gelmiş değilim'' dedi.

Peki gerçek böyle mi? Yurt Partisi olarak, referanduma sayılı günler kala ABD'nin silahlı gücünün 1 numarasının Türkiye'de bulunması ve Org. Işık Koşaner'e “tebrik için geldim” demesi kuşkularımızı artırmıştır! Neden mi?

İşte kuşkularımızın artmasına neden olan olgular...

-Irak'ı işgal ederken 1 Mart Tezkeresi sonrası silah ve yüksek teknolojik araç ve gereçlerini Basra Körfezi'nden geçirmek zorunda kalan ABD ( ki bu konu da tartışmalıdır, acaba Türk halkının haberi olmadan Irak'a Türkiye üzerinden silah ve yüksek teknolojik araç ve gereç geçmiş olabilir) , Irak'tan çıkarken neden Türkiye'yi ziyaret etme ihtiyacı duymuştur?


-ABD Genelkurmay Başkanı gelmeden 2 gün önce Türk basınında manşetlere taşınan haberlerde “ABD ağır taleplerle geliyor” denilmiştir. Haberlerde, ... Silahların transit geçişi konusu. Mullen’ın silah geçişine izin verilmesi konusunda girişimlerde bulunacağı ve Koşaner’den hükümeti bu konuda ikna etmesini isteyeceği. ABD’nin, Irak’ın Kuzeyi üzerinden Türkiye’ye getireceği askeri malzemeleri, bir güvenlik koridorundan karayoluyla İskenderun ve Mersin limanlarına indirmeyi planladığı... ABD’nin Türkiye üzerinden geçirmeyi tasarladiği ağır teçhizat arasında tank, ağır zırhlı araçlar, uzun menzilli toplar, mobil radarlar ve hava savunma sistemlerinin bulunduğu.... Görüşmelerde, 19 - 20 Kasım’da yapılacak NATO Zirvesi öncesi, ABD’nin İran’a yönelik caydırıcı etkisi olması maksadıyla Türkiye’de füze savunma sistemleri konuşlandırmak için taleplerinin ayrıca gündeme taşınması” talepleri sıralanmıştır.

-Bu haberler nereden kaynaklanmıştır? Büyük büyük gazetelerimiz bu haberleri ve talepleri neden manşetlerine taşımışlardır?

-Türkiye'de, her sey bir tarafa, "füze kalkanının" isi nedir? Kime karşıdır, bu? Kuzey Korey'i tehdit olarak gösterip, Japonya'yı, "Size füze kalkanı kurmalıyız", diye zorlayanlar, şimdi, Türkiye'yi, benzer bir fanteziyle mi, zorluyorlar? Aynı fantezinin, binlerce kilometre uzakta olmalarına karşın, Polonya ve Çek Cumhuriyeti'ne, sözde İran ve Kuzey Kore'ye karşı, yapılandırmak istenmesinden, farkı nedir?

 -Bir gazetecinin ''İran'a yönelik Türkiye'ye füze savunma sistemi (füze kalkanı) kurulması yönünde bir talebiniz oldu mu?'' sorusuna ise ABD'li Oramiral'ın, ABD ve Türkiye'nin İran konusundaki hedefinin aynı olduğunu, İran'ın nükleer silah kapasitesine sahip olmasını iki ülkenin de arzu etmediğini belirtmesi ne anlama geliyor?

-İran'da nükleer silah yuvalandırılmasına, biz de cok karsıyız. Ama buna bizim gibi karşı olanların, burnumuzun dibinde başka bir ülkede, İsrail'de, yalnızca bölgeyi değil, bütun dünyayı tanınmaz hale getirebilecek kadar çok nükleer silah bulundurulmasına karşı en küçük bir söz söylememeleri, şizofrenik bir tavır değilse, nedir?

 -Hangi Genelkurmay Başkanı Irak'tan çekilirken ve Türkiye'de kritik referandum sürecini yaşanırken, “Ziyaretimin büyük bir kısmı yeni Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ile tanışmak amacıdır. Zamanımın çoğunu Orgeneral Koşaner ile geçirdim”der. Acaba burada ABD, Türk güvenliğini ve siyasetini yeniden dizayn etmek için mi bulunmuştur? Türkiye'ye “aba altından sopa mı gösterilmiştir”?


-ABD'li komutanın “NATO bünyesinde füze kalkanı sistemine büyük önem veriliyor ve bunun yerleştirilmesinin önemi ve gerekliliği konuşuluyor. Bu tür bir füze kalkan sisteminin Bulgaristan, Romanya, Türkiye gibi ülkelerde sistemin en azından bir bölümünün kurulmasına dair görüşmeler yapılıyor. Bu görüşmeler devam ediyor” sözleri de özellikle İran konusunda bir pazarlığın sürdüğünün işareti değil mi? Ki Mullen ,''İran konusunda yaptırımların uygulanması çok önemli. İleri doğru ilerlerken Türkiye'nin de bu yaptırımları uygulaması kritik önemde” açıklaması da kuşkularımızın artmasının bir başka gerekçesidir.


-Türkiye, ABD'nin olası bir İran saldırısında açacağı cephe mi olacaktır? Bundan ne kadar çok korktuğumuz söze sığmaz!..

-Türk halkının haberi olmadan, Türkiye'de konuşlanacak ağır teçhizat, yüksek teknolojik araçlar, İran'a çıkartma projesinin bir parçası mıdır?


-ABD yıllardır Türkiye'den tavizkar taleplerde bulunurken , PKK'nın Kandil'de konuşlanmasına izin vermiş ve Türkiye'nin Kandil'e el koymasına engel olmustur!..Bu ne pehriz, ne lahana tursusudur?..

-Bu ziyaretin, Türk güvenliğini ve siyasetini tehdit etmek için yapıldığı çok açık bir şekilde ortadadır..

-Ayrıca, referandum öncesi bu ziyaret çok  manidardır. Batı ve ABD, referandumda “EVET” çıkması için, bohçacı kadınlar gibi, kapı kapı dolaşıp, kritik yerlerde toplantılar yapmışlardır? Acaba ABD, iktidara ve Türk güvenliğine “Ben sizi destekliyorum, siz de bizi her konuda destekleyeceksiniz” ricasında mı bulunmuştur?
-Ortadoğu ve Filistin konusunda katliamlara güya kahramanca karşı çıkan Başbakan Tayyip Erdoğan, Irak, Afganistan ve Pakistan'da sivil müslümanlara yapılan katliamlara neden ses çıkarmamaktadır?

-AKP zihniyeti, İran'a karşı füze kalkanına uzatıp boynunu verirken, İsrail'in nükleer cephanesine karşın nasil olup da sus pus oturmaktadır?

-Türk halkı Başbakan Tayyip Erdoğan'ın bu çifte kahramanlık nöbetlerini sorgulamalıdır.

- Tayyip Erdoğan'ın ABD yanlısı tutumu ABD'yle gizli bir dayanışma olduğunu açıkça göstermektedir.

 

Kaynak: yurtpartisi.org.tr,http://www.yurtpartisi.org.tr/haber_ayrinti.php?HaberID=585

 



Bu haber 857 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,018 µs