En Sıcak Konular

KILIÇDAROĞLU HAŞIM KILIÇ'I HEDEF ALDI

19 Ekim 2010 20:23 tsi
KILIÇDAROĞLU HAŞIM KILIÇ'I HEDEF ALDI Kılıçdaroğlu Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ı eleştirerek, “Şimdi de çıkmış bize hukuk dersi vermeye çalışıyor. Hukuk fakültesinde okumayan bir insan bana hukuk dersi veremez.” dedi.

Kılıç'a çok ağır sözler!

Kılıçdaroğlu Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ı eleştirerek, “Sayın başkan hülle yoluyla Anayasa Mahkemesi’ne seçilen bir kişiyi hangi hukuk anlayışıyla, hangi ahlak anlayışıyla savunacak. Şimdi de çıkmış bize hukuk dersi vermeye çalışıyor. Hukuk fakültesinde okumayan bir insan bana hukuk dersi veremez.” dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu CHP Grup toplantısında konuştu.

Türkiye’nin CHP’ye her zamankinden daha fazla ihtiyacı vardır. Hemen şunu söyleyeyim. Bu çalışmalar bir ilk. Bölgesel düzeyde bu çalışmaları sürdüreceğiz. Yazarlarla çizerlerle kanaat önderleriyle bir araya geleceğiz. Onların algılarını, CHP’yle ilgili yanlış algılarını yerle bir edeceğiz. Buna da kararlıyız. Biz Türkiye’nin partisiyiz.

ŞİLİ'DE ÖLMEYEN İŞÇİ TÜRKİYE'DE NEDEN ÖLÜYOR

Şili’de önemli bir gelişme oldu. Yerin 700 metre altındaki madenciler çıkarıldı. Bütün dünya izledi bunu. Bizim gazetelerde birinci sayfadan verdiler. Bizde ne oldu? Bizde de 17 Mayıs 2010’da kaza oldu. İşçilerimiz hayatlarını yitirdiler. İki işçimizi cesedi hala çıkarılamadı. Başbakan kader diyordu. Şili’de ölmeyen maden işçisi Türkiye’de niye ölüyor? Çünkü orada akıl var mantık var. Ama sayın Başbakan’ın bu taraflarla işi yok. Başbakan’a göre onların kaderi ölmektir. Başbakan’ın anlayışı budur, insana bakış açısı, alın terine bakış açısı budur.

Karabük’teki durumu biliyorum. Çalışanların üretenlerin AKP hükümeti tarafından sevilmediğini de biliyoruz biz. “Size ne çalışmaktan, siz oturun, sürekli yoksul kalın ve AKP’ye bağlı hale gelin, seçimlerde de gidin oy verin.” Getirmek istedikleri mantık bu. Ama biz direneceğiz. Sizinle beraber mücadele edeceğiz.

Bu coğrafyada bir tek çocuk bile yatağa aç girmeyecek. Herkes çalışacak diyeceğiz. Herkes üretecek. Bizim felsefemiz amacımız bu. Alın teri kutsaldır, emek kutsaldır. Emeğin örgütlenmesini de istiyoruz biz. AKP’nin yan kolu olarak değil, yeri geldiği zaman direnen bir işçi olacak, işçi sendikaları olacak.

HSYK SEÇİMLERİ

Adalet ve Kalkınma Partisi gizli gündemi olan bir partidir dedik bunu unutmayın dedik ama bazı tuzu kuru aydınlar 'ya AKP'de özgürlük istiyor niye böyle yapıyorsunuz' dediler. Ama HSYK seçimleriyle gerçek ortaya çıktı. Şimdi gelinen nokta ortada. AKP önce HSYK'yı çalıştırmadı ardından Başbakan 'elinizden tutanmı vardı' diyerek HSYK üyelerini suçladı. Toplantıya neden katılmadı sen onu bakanına sorsana Hem suçlu hem güçlü. Sonra ne oldu bazı bakanlar bazı savcı ve yargıçlara telefon açmaya başladı. Onlara müdahale etmeye başladı.

HSYK'da, eskiden Adalet Bakanı ve müsteşar vardı, bir de müsteşar yardımcısı geldi.

AKP'ye destek veren aydınlara yazar çizerlere soruyorum. Elinizi vicdanınıza koyun Bu günkü HSYK 12 Eylül öncesinden daha mı az bağımlı!.

“ALİ DİBOCU’DAN ADALET BAKANI MI OLUR?”

Adalet Bakanlığı'nın liste hazırladığı iddia ediliyor. İddia değil gerçek. Biz söyleyince kızıyorlar. Hatay’da gittin, ihale dağıtımında kendi el yazınla yazdın, senin arkadaşın notere onaylattın. Sen uygar bir toplumda, adalet bakanı değil, milletvekili olamazsın.'Ali Dibocu'dan Adalet Bakanı mı olur allah aşkına!

KILIÇ'A SERT ELEŞTİRİ

Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın, hukuk derslerine ihtiyaçları olmadığını
belirterek, "Hukuk fakültesinde bile okumadın. Sayın Kılıç, öyle anlaşılıyor ki hukukun Haliç bölümünde yaşıyor, kokulara alıştı" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grubunda, Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç’ayönelik eleştirilerde de bulundu.

CHP’nin, tek partiden çok partiye, çoğunluk sistemine geçmek için mücadele veren bir parti olduğunu, AK Parti’nin ise çoğunluğu yok edip, tek parti iktidarına geçmek istediğini öne süren Kılıçdaroğlu, "Kim demokrat, kim halkçı, kim hukuktan yana?" diye sordu.

Kılıçdaroğlu, parlamentonun Anayasa Mahkemesine üye seçtiğini, burada yargıcın birikimi, özgeçmişinin değil, listede aldığı numaranın önemli olduğunu, çünkü bu numaranın işaretleneceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, daha sonra o numaranın AK Parti’nin oy çokluğuyla seçildiğini ifade ederek, "RTÜK’e grupları temsilen üyeler seçiliyor. RTÜK’e seçilenler ile Anayasa Mahkemesine seçilenler arasında hiçbir fark yok. Onların yakalarında, AK Parti’nin yargı mensubu olarak bir etiket taşıyacaklar. Tuz kokar diyoruz ya, yargıda tuz koktu, kokular gelmeye başladı" diye konuştu.

Türkiye’de adı konulmamış bir sıkıyönetim bulunduğunu öne süren Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin, yurttaşların 12 Eylülden çok daha ağır koşullarla karşı karşıya olduğunu iddia etti. CHP lideri, "Hiç değilse o zaman medyanın bir kısmı itiraz edebiliyordu, direnenler vardı. Şimdi tam bir suskunluk var. Medya susmuşsa, otosansür uyguluyorsa, üniversiteler, sivil toplum örgütleri konuşmuyorsa, konuşanlar yaka paça içeri atılıyorsa, Türkiye’nin içinde bulunduğu koşulları daha iyi değerlendirmek, bir şeyi daha net görmemiz lazım. Silivri,iktidara direnenlerin gittiği yerdir" görüşünü savundu.

-"BEN İÇİME SİNDİREMEM"-

Anayasa Mahkemesinde, yeni üyelerin yemin törenine işaret eden Kılıçdaroğlu, burada, "AK Parti’nin, Anayasa Mahkemesi gibi bir görüntünün olduğunu" öne sürdü.

Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın, "Değişime karşı çıkan, çağın nabzını tutamayan, statükonun kibirli mensupları, artık halkı ikna edememektedir" sözünü anımsatarak, özetle şu görüşleri dile getirdi:

"Değişime hiç itirazımız yok, ama sorun şu; değişim, ileriye mi geriye doğru mu? Geriye doğru değişimi savunanlar böyle konuşurlar, ileriye doğru değişimi savunanlar demokrasiyi, hakları ve özgürlükleri savunurlar.

Sayın Kılıç, Anayasa Mahkemesinin, AKP’nin sizin daha önce verdiğiniz karara dayanarak yaptığı atamaların hukukluluğunu vicdanına sığdırıyor mu sığdırmıyor mu? Hukuktan, demokrasiden söz edeceksiniz, AKP atamaları bitirsin, yapsın, önemli değil, yeri gelince karar verilir diyeceksin.

Hukuk; ahlaktır. Ahlakın olmadığı yerde hukuk olmaz, konuşanların da ahlaktan nasip alması lazım. Ben Anayasa Mahkemesi Başkanıyım diyelim, birisi hülle yoluyla üye olarak atanıyor, ben içime sindiremem, o üyeyi geri gönderirim. Sayın Kılıç, hülle yoluyla Anayasa Mahkemesi üyeliğine atananı, hangi gerekçeyle, ahlakla kabul ettiriyorsunuz? Bütün bunları içine sindireceksin, ’HSYK da değişti, biraz daha sırtını sağlam yere dayadım’ diye başlayacaksın konuşmaya, bize hukuk dersi vereceksin. Yemezler. Senin hukuk dersine ihtiyacımız yok, hukuk dersi değil, hukuk fakültesinde bile okumadın sen. Hukuk fakültesinde okumayan bir adamın bana hukuk dersi vermeye yetkisi de olmaz. Sayın Başkan, öyle anlaşılıyor ki hukukun Haliç bölümünde yaşıyor, kokulara alıştı."

Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, kadın ve erkeğin fiziken eşit olmadığından söz ettiğini belirterek, hiçbir canlının, diğeriyle yüzde 100 fiziksel eşitliğe sahip bulunmadığını belirtti.

Erdoğan’ın derdinin, kadınları toplumun dışına itmek olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, AK Parti’nin, kadınları sadece vitrinde gördüğünü, gizli gündemleri için çalıştırdığını, hakları için mücadele etmediğini öne sürdü.

Kılıçdaroğlu, kadınlara, "AKP’yi iyi tanıyın. AKP, kadının haklarını savunan, kadınlardan yana bir parti değil" diye seslendi.

 

Kaynak: GAZETEVATAN,http://haber.gazetevatan.com/kilica-cok-agir-sozler/335517/9/Siyaset



Bu haber 659 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,503 µs