En Sıcak Konular

HAYDAR BAŞ:''ETNİK DÜZENLEME BÖLÜNMEYE GÖTÜRÜR!''

19 Ekim 2010 19:07 tsi
HAYDAR BAŞ:''ETNİK DÜZENLEME BÖLÜNMEYE GÖTÜRÜR!'' BTP Genel Başkanı Haydar Baş, "Vatandaşlık kavramı yerine etnik kökene göre yapılan bir düzenlemenin sonu bölünme olur" dedi.

Etnik düzenleme bölünmeye götürür  

BTP Genel Başkanı Haydar Baş, “Vatandaşlık kavramı yerine etnik kökene göre yapılan bir düzenlemenin sonu bölünme olur” uyarısında bulundu

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, günümüzde geçerli olan hukukta etnik grup gibi bir kabulün olmadığını ifade ederek, “Anayasa’da Türk vatandaşlığı ve azınlık kavramları vardır” dedi. BTP Genel Başkanı, şunları kaydetti: “Geçerli olan hukukta bugün etnik kimlik yoktur. Türk vatandaşlığı ve azınlık kavramları var. Lozan’da Türkiye’de ne kadar etnik grup varsa bunların tamamına Türk vatandaşı denmiştir. Kürdüydü, Lazıydı, Çerkeziydi ve Arabıydı Müslüman olan bu insanların tamamının adına Türk vatandaşı denmiştir. Bir de Müslüman olmayan vatandaşlar var, bunlara da azınlıklar adı verilmiştir.”

İmtiyaz yasaları çıkarılacak

“Vatandaşlık kavramı yerine etnik kökene göre yapılan bir düzenlemenin sonu bölünme olur” uyarısında bulunan Haydar Baş şöyle konuştu: “Bu anlayış imtiyaz yasalarının çıkmasına sebep olacaktır ki, benim öteden beri üzerinde hassasiyetle durduğum konu budur. Eğer imtiyaz yasaları çıkarsa etnik gruplar bağımsızlık iddiasıyla ortaya çıkacak ve bir anda Türkiye darmadağın olacak. Türkiye bu sürece o zaman Müslüman Türk kimliğinin hakkı ne olacak, bunu adama sorarlar.”

‘Kürt sorunu’ sözü en büyük hata…

Açılım sürecinde yapılan en büyük hatanın PKK terörüne etnik bir kimlik yükleyerek Kürt sorunu demek olduğunu belirten Haydar Baş son derece dikkat çekici açıklamalar yaptı. BTP Genel Başkanı şunları söyledi: “Bilerek yahut da bilmeyerek işlenen bir cinayet var. O da şudur; PKK terörünün Kürt meselesi olduğu kanaatini kamuoyuna kabul ettirmek. Yani sanki ‘PKK Kürtlerin meselesini gündem ediyor ve Kürtler adına iş görüyor. Kürtler de bu gündemi kabul ediyor ve bununla birlikte amel ediyor’ verilmek istenen hava bu. Bu az evvel ifade ettiğim gibi bir takım imtiyaz yasalarının ortaya çıkmasına sebep olacak, bu hak vermekten ziyade bölünmeyle sonuçlanacak.”

İmtiyaz yasaları Türkiye’yi böler

Türk Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin eşit haklara sahip olduğunu söyleyen Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş, “Yasalarda haklar verilmiş ama siyasi zihniyetler belki de olayı bu neticeye taşımak için bu hakların yaşanmasına engel oluyor” şeklinde konuştu. Prof. Dr. Baş şunları söyledi: “Hak, Türkiye vatandaşlığı adı altında herkese verilmiştir. Yani bir bölgenin insanına verildi de diğer bölgenin insanına verilmedi gibi bir şey yok. Yasalarda bütün haklar verilmiştir. Ne demiştik biz, yasalarda haklar verilmiş ama siyasi zihniyetler buna engel oluyor. Belki de olayı bu neticeye taşımak için bu uygulamaları yapıyorlar. Haklar hukuken var. Binaenaleyh yeni bir anlayışla devletin yapılanmasını ele almak Türk toplumunu paramparça eder ki, burada Batı dünyasının kabulüne göre 36 tane etnik grup var, 36 etnik devletin kuruluş gerekçesi manasına gelir. İmtiyaz yasalarıyla birlikte Türkiye darmadağın olur gider. Onun için terörün Kürt vatandaşlarımızla alakası yoktur. Peki, nedir bu yapılanlar? Kürt vatandaşlarımıza bunu kabul ettirip onların iddialarıyla birlikte vatandaşlarımızı sokağa dökmektir.”

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?sayfa=anasayfa&haberno=10003984&tarih=2010-10-19


 



Bu haber 684 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,176 µs