En Sıcak Konular

FENERBAHÇE KONYA'DA DA HIZ KESMEDİ: 1-4

19 Ekim 2010 10:07 tsi
FENERBAHÇE KONYA'DA DA HIZ KESMEDİ: 1-4 Sarı-lacivertli Konya deplasmanında oyuna hızlı başladı, Emre ile skor avantajını yakaladı. Grajciar eşitliği sağladı. Ancak hızını kesmeyen Fenerbahçe, Semih, Stoch ve Lugano ile farka ulaştı, üst üste üçüncü galibiyetini aldı

HAZİNE BAKANI!

Sarı-lacivertli ekip zorlu Konya deplasmanında oyuna hızlı başladı, Emre ile skor avantajını yakaladı. Grajciar eşitliği sağladı. Ancak hızını kesmeyen Fenerbahçe, Semih, Stoch ve Lugano ile farka ulaştı, üst üste üçüncü galibiyetini aldı
Fenerbahçe, şeklen ve içerik olarak zayıf görünen, kent halkının da umutsuz bulduğu Konyaspor karşısında, beklendik rahatlıkla oynuyordu. Bunda elbette, kendinden önce oynayıp, beklenmedik yenilgiler alan ezeli rakiplerinin durumunun gündemi kaplamasının da rahatlığı vardı.
Fenerbahçe sahaya sıfır gerilim ile çıkınca, zaten dirençsiz olan rakibine kısa sürede üstünlük kurdu. Galatasaray derbisi öncesi, bu son çıkışı ile ligin en güçlü halkaları arasına yükselmeyi başardı.
Başlarda Fenerbahçe oyunu lehine çevirmek için çok top dolaştırdı, mücadele etti. Özer’i bu esnada kaybetti.
“Emre’nin golü Fenerbahçe’nin ufkunu açacak, Sarı Lacivertliler o anki göstergeler itibarı ile farka gidecek” diye tahmin ederken, tüm maç boyu sanki bir atak hakkı varmış gibi Konyaspor çok iyi organizasyonlu golü atıyordu. Semih’in bu gole erken yanıt vermesi, maçı zaten taraf olduğu yöne doğru, Fenerbahçe lehine eğiyordu.
Konyaspor’a ise halkın neden güven duymadığı tüm maç zamanı içindeki becerileri ile ortaya çıkıyordu; Fenerbahçe karşısında aceleci, çok cesur atak futbolları ile mucize aradılar, olmadı.
11’de Ramazan serbest atış kullandı,Adnan yükselip kafayı vurdu, Volkan estetik şekilde uçarak köşede topa sahip oldu. 19’da ceza alanı içinden kullanılan çift vuruşta topu Mehmet, Emre’ye uzattı, o vurdu, ama savunmaya çarpan top ardından direkten kornere gitti. 24’te Stoch, Semih’e verip, ileri kaçtı, topu önünde bulan Slovak oyuncu vuruşunu da yaptı, ama Orkun uçup, golü önledi.

Emre perdeyi açtı

26’da Emre, ceza alanı önünde topla hareketlendi, önündeki rakipleri çalımladı ve vuruşunu yaptı, direk dibinden golü attı: 0-1.
31’de Adnan soldan Burak’ı kaçırdı, Burak, Lugano’ya rağmen Fenerbahçe ceza alanına gönderdi, İvan, Grajciar’a çıkardı, bu oyuncu kaleyi karşısına alıp vurdu: 1-1. 34’te Semih attı. Mehmet sağdan Dia’nın önüne bıraktı, Senegalli ortaya çevirdi, Semih ikinci vuruşunda golü atmayı başardı: 1-2. 41’de Stoch, Konya kalesine yöneldi, Niang ile verkaç yapıp Orkun ile karşı karşıya kaldı ve vuruşunu yapıp, golü attı: 1-3 50’de Montano ceza alanı önünde topu Grajciar’ın önüne bıraktı, o vurdu, Volkan uçup golü önledi.
Bir dakika sonra İvan uzaktan sert vurdu, Volkan yine uçtu, önledi.  64’te Emre serbest atış kullandı, Lugano yükseldi ve belli belirsiz dokundu, top direkt kaleye gitti ve gol oldu: 1-4

MAÇIN ADAMI
YoboFenerbahçe savunmasının yeni aktörü, bu savunma ile çok az maç oynamış olmasına karşın kararlı oyunu ile dikkat çekti. Bilica’nın ne yapacağı belli olmayan tarzından sonra bu savunmada bu tür soğukkanlı bir kesici görmek, Fenerbahçelileri rahatlatıyor olmalı.

KIRILMA NOKTASI
41. dakika
Stoch, maçın bu anında rakip kaleye kararlı atak yapıp seri bir beceri ile golü atıyordu. Skoru 3-1’e taşıyan bu gol, karşılaşmanın bir daha geri gelmemek üzere Fenerbahçe safına geçmesini sağlıyordu. Konyaspor’un bu moralle bu farktan maçı çevirmesi mümkün olmayacaktı.

En golcü 2. sezon
Süper Lig’de bu sezon oynadığı 8 maçta rakip fileleri 24 kez havalandıran Fenerbahçe, 53 sezonluk lig tarihindeki en golcü iki sezonundan birini yaşıyor. Sarı-lacivertli takım daha önce 1996-97 sezonunda Brezilyalı teknik direktör Sebastiao Lazaroni yönetiminde ilk 8 haftada 24 gol atmış, sezonu ise 79 gol ile tamamlamıştı. Fenerbahçe, 36 maçta 103 gol atarak rekor kırdığı 1988-89 sezonunda ise ilk 8 maçta 18 gol kaydetmişti.(YUSUF KOBAL-MİLLİYET)

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ,http://www.milliyet.com.tr/hazine-bakani-/spor/haberdetay/19.10.2010/1303361/default.htm



Bu haber 740 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,609 µs