En Sıcak Konular

ERBAKAN YENİDEN GENEL BAŞKAN

17 Ekim 2010 22:57 tsi
ERBAKAN YENİDEN GENEL BAŞKAN Saadet Partisi Olağanüstü Kongresi’nde, Necmettin Erbakan Genel Başkanlık için tek aday oldu.

Saadet Partisi Olağanüstü Kongresi’nde, Necmettin Erbakan Genel Başkanlık için tek aday oldu.

Delegeler, aday olmayacağını açıklamasına rağmen 84 yaşındaki Necmettin Erbakan'ın genel başkan adayı olarak gösterdi. Erbakan, oy kullanan 687 delegeden 684’ünün oyuyla genel başkanlığa seçildi. 3 oy geçersiz sayıldı.

Saaddet Partisi'nin yeni yönetimine Erbakan'ın oğlu Fatih ve kızı Elif Erbakan'da girdi.Ayrıca yönetime seçilen bazı isimlerin aynı soyadı taşıması dikkatlerden kaçmadı.

Atatürk Spor Salonu’nda yapılan Saadet Partisi Olağanüstü Büyük Kongresi’nde Erbakan,konuşma yapmak için kürsüye zeminden yükselen platformla çıktı.

MİLLİ GAZETE ERBAKAN'IN ŞEÇİLMESİNİ OKURLARINA ŞÖYLE DUYURDU:

Erbakan Ustalık dönemi hizmetlerini yapmaya geliyoruz

'Dünya lideri'ni seçti

Saadet Partisi'nin Olağanüstü Büyük Kongresi, Milli Görüş tarihinde görülmemiş bir coşku ve heyecana sahne olurken, Milli Görüş Lideri ve 54. Hükümetin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan, yeniden Saadet Partisi genel başkanlığına seçildi. Sabahın erken saatlerinde salonun tıklım tıklım dolduğu Ankara Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda, ilk andan son dakikaya kadar 'Mücahit Erbakan, Hocaya sadakat şerefimizdir, Hocam nerede biz oradayız' sloganları damgasını vurdu.

Salon dolunca onbinlerce Milli Görüşçü, kongreyi bahçeye ve ana caddeye kurulan dev ekranlı televizyonlardan izlemek zorunda kaldı. Coşkunun doruğa çıktığı an ise, Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın kürsüye çıkışında yaşandı. Salondaki ve bahçedeki onbinler dakikalarca, 'Efsane Başbakan Mücahit Erbakan, işte ordu işte komutan' sloganlarıyla Başkent'i inletti.

HOCAMIZDAN ASLA!

Türkiye'nin dört bir yanından Ankara'ya akın eden Milli Görüşçüler, coşku ve heyecanlarını ellerindeki pankartlara taşıdılar. Birçok Milli Görüşçü ellerinde, Erbakan fotoğraflarıyla solanda dakikalarca slogan attı. İşte salonda açılan bazı pankartlar: Hocam İzindeyiz, Sen yol göster bize, Her şeyden vazgeçeriz Hocamızdan Asla, Hocam emrindeyiz, Akıncılar akında zafer yakında, Ne ezen ne ezilen geliyor adil düzen, Ahdine vefalı liderine sevdalı yolun yolumuzdur Hocam, Seni sevmeyen ölsün'

Kongre salonunda Necmettin Erbakan'ın mücadelesini anlatan duygusal sinevizyon, coşkuyu doruğa çıkardı. Erbakan MSP kongresinde Milli Görüş'ü tarif eden konuşmasını ezberden okuyan 8 yaşındaki Abdusselam Ayaz, onbinlerin gözünü yaşarttı. Erbakan, Ayaz'ı alnından öperek tebrik etti.

TEK YOL ADİL DÜZEN

Genel merkez tarafından asılan pankartlarda şu ifadeler yer aldı: Tek çare Milli Görüş, Milli Görüşçüler, kongreden sonra ilk hedef İktidar, Ne komünizm ne kapitalizm Adil Düzen, Uydu değil lider ülke, Milli güçlü, süratli, yaygın kalkınma, 6'değil bir ve tekiz, Diğerlerinden biri değiliz, Muhteşem eserler Milli Görüş'ü bekliyor, Önce ahlak ve maneviyat'

KİMLER KATILDI?

Kongre Çağrı Heyeti Başkanı Mustafa Kamalak, Yüksek İstişare Kurulu üyeleri Oğuzhan Asiltürk, Şevket Kazan,Ahmet Tekdal, Temel Karamollaoğlu veYasin Hatipoğlu, Kongre Çağrı Heyeti Üyeleri Şerafettin Kılıç ve Hasan Bitmez, Prof. Dr. Mete Gündoğan, Fatih Erbakan, Elif Erbakan Altınöz, eski bakanlar, milletvekilleri ve belediye başkanları, GİK Üyeleri, kadın ve gençlik kolları yöneticileri, AGD Genel Başkanı İlyas Tongüç, ÖĞDER Genel Başkanı İsmail Hakkı Akkiraz, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus ve Dinbirder Genel Başkanı Abdullah Arslan, Demokrat Parti, DSP, BBP ve Türkiye Partisi temsilcileri, MİLKO kuruluşlarının yöneticileri

TÜRKİYE ANKARA'YA AKTI

Kongre nedeniyle Milli Görüşçüler, adeta Ankara'ya akın etti. Türkiye genelinden bine yakın otobüs Saadet Partilileri, muhteşem kongreye taşıdı. Kış şartlarının zorluğuna ve ve yoğun yağışlara rağmen, onbinlerce kişi bu tarihi güne ortak olmak için Türkiye'nin en ücra köşesinden Başkent'e koştu.

PROGRAM VE TÜZÜK DEĞİŞTİ

Kongrede Saadet Partisi'nin program ve tüzüğü, delegelerin oylarıyla değişti. 18 sayfalık yeni parti programında, Milli Görüş'ün temel ilkeleri 'Yaşanabilir Bir Türkiye', 'Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni Bir Dünya'nın kurulması, Adil bir düzenin kurulmasına olan ihtiyaç, ahlak ve maneviyat, havuz sistemi ve D-8'e vurgu yapılıyor. Programda Avrupa Birliği'ne üyeliğe karşı çıkılırken, özellikle ABD'nin İslam ülkelerini işgaline gerekçe gösterdiği sözde savunma konsepti ve Büyük Ortadoğu Projesi'nden vazgeçmesi isteniyor.

ERBAKAN: BÜYÜK KAHRAMANLARI SELAMLIYORUM

'Başbakan Erbakan, Mücahit Erbakan' sloganları arasında kürsüye çıkan Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, dakikalarca süren sevgi gösterileri sonrasında salonun içini ve dışını dolduran binlerce Mili Görüşçüye hitap etti. Erbakan, kongrede yaptığı tarihi konuşmada, salonu dolduranlara " Hepinizi büyük kahramanlar olarak, sağlam insanlar olarak saygıyla selamlıyorum" diye seslendi.

Ankara'da unutulmayacak tarihi bir gün yaşandığını belirten Erbakan, " Kim Milli Görüş'ü bilmek istiyorsa, bu salona baksın. İşte milli görüş burada" dedi. Kongreyi olağanüstü tarihi bir adım olarak nitelendiren Erbakan, " Yeni bir dönemin ilk adımıdır. 3. şahlanışın başlangıcıdır" diye konuştu.

KONYA'DAN BAŞLAYAN YÜRÜYÜŞ

Milli Görüş mücadelesinin TOBB mücadelesiyle birlikte 1969'da başladığını anlatan Erbakan, Anadolu kalkınmasını desteklemek için karar alınca o zamanki başbakan tarafından engellendiğini ve bunun üzerine siyasi mücadeleyi Konya'dan başlattıklarını ifade etti.

Konya'da yaptıkları çalışmalar karşısında Demirel'in programını iptal edip Konya'da miting yaptığını hatırlatan Erbakan, " Demirel, Erbakan benim sınıf arkadaşımdır. Kendisine şahsen severim. Ancak şu çalışması ile Konya'ya gelip sizi aldatıyor. Maneviyata hizmet edeceğim, camileriniz açık değil mi, açık. Namaz kılıyorsunuz, mevlüt okutuyorsunuz karışıyor muyunuz. Dini ibadetlerin hepsi serbest. Yapılacak bir şey varsa biz yaparız, kendisine lüzüm yoktur. Daha ne istiyorsunuz? diyor" dedi.

Bunun üzerine hemen onun arkasından yaptıkları mitingde onun sualine verdiği cevabı hatırlatan Erbakan, " Avcılar, tüyleri renkli kuş avladıkları zaman bunu toprağa gömmek istemez. İçini boşaltıp, içine saman doldurup, misafir odasına koyarlar. Dediği doğrudur. Benim sınıf arkadaşım, şahsen dostum hatta sıra arkadaşımdır. Ancak her zamanki mübalağaları buraya gelip yine yapmış. Bugün gelip yaptığı oyun, size şu kuşu gösterdi, bu kuşu gagası, gözü kanadı yok mu diyor.var. Daha ne istiyorsunuz diyor? Biz de diyoruz ki, biz bu kuşun canlısını istiyoruz" dedi.

BİZ CANLI KUŞ İSTİYORUZ

Erbakan, " 41 sene önce söylenen bu sözün kıymeti bugün daha da artırmıştır. Çünkü ırkçı emperyalizm,ben dünyaya hakim olacağım ve herkes köle olacak. Önümüzde dokuz ay sonra seçim var. İşi de, AKP'yi maneviyata hizmet eden parti gibi göstermek. Bunu temin etmek için elinden geleni yapıyor. Bunun için milletimize AKP ve Saadet Partisi arasındaki fark nedir anlamak en önemli görevimiz. Çünkü saman dolu kuş başka, canlı kuş başka. Önümüzdeki dokuz ay boyunca bunu anlatacağız" diye konuştu.

Şimdiye kadar AKP'ye maneviyata hizmet etmek için müsaade edilmediğini vurgulayan Erbakan, " Sus otur yerine, sen şeriat getireceksin diye azarlayıp duruyordu. Fakat Saadet Partisi büyüyence, bu muhteşem manzarayı göründe pabuç pahalı iş gidiyor. Bu sefer kendisi AKP'yi allayıp pullayıp duruyor. Hanımı mesdureli. Halk partisi gelmesin oyumuzu buna verelim diyor" diye konuştu.

Ancak buna karşı 'Hayır hayır' diyerek yeni bir tarihi dönemi okun yaydan çıkmasıyla başlattıklarını açıklayan Erbakan, " En kısa zamanda bu şahlanışın startını Eyüp Sultanın mekanında startını vereceğiz. Seçimin arkasından yine Eyüp Sultan'ın dizinin dibinde zafere şükredeceğiz. Üçüncü şahlanışın okunu atacağız" diye konşut.u

MENDERES, ÖZAL, TAYYİP

Irkçı emperyalizmin İnönü'nün yaptığı tahribat karışsında biraz daha maneviyata yakın Menderes ve Bayar'ı getirdiğini vurgulayan Erbakan, arkasından Kuranı Kerim okumadan işe başlamadığı söylenen Demirel'i, sonra da kullanılıp işi bitince de 'bizim adayımız' dediği rahmetli Özal'ı getirdiğini vurguladı. Yönetime getirilen isimlerin gittikçe Müslümanlığı fazla isimler olduğuna dikkat çeken Erbakan, "Ama bu tarihi, oyun artık yürümeyecek" dedi.

Demokratur ile halkın, bu oyuna alet edildiğini vurgulayan Erbakan," Siyonizm bize demokratur oynuyor. Bu tarihi günde, bunu değiştiriyoruz. Yapacağımız 9 aylık çalışmayla millet kendisini, aslını seçecek. Bu itibarla, zaman içinde göreceğiz, içinde yaşadığımız zaman tarihi bir gün olacak. Bu kongremiz milletimizi ve dünyaya hayırlı olsun"diye konuştu.

USTALIK HİZMETLERİNİ YAPMAYA GELİYORUZ

AKP'nin maneviyata yönelik yaptığı icraatların arkasında demokratur oyunu olduğunu anlatan Erbakan, " Efendim hanımı mesdure. Ne güzel tebrik ederiz. Kendisi İmam Hatip lisesi mezunu, tebrik ederiz. Müslüman ülkelerle iyi münasebetler kuruyor. Suriye ile vizeleri kaldırdı. Niye? Gel beraber Gazze'ye ambargoyu kaldıralım diye mi? Hayır ABD istediği için. Görüyorsunuz maneviyata hizmet ediyor. AKP'ye oy verin CHP gelmesin diyorlar. Ama atık bu oyun yürümeyecek. Bunu milletimize anlatacağız. Arkadaşlar, aldanmayın, bu kuşun canlısını isteyin, canlısı Saadet Partisi'dir. Saman dolu kuşla kimi kandırıyorsun, biz bu kuşun canlısını istiyoruz. Bugün itibariyle yaptığı çalışmalar, milletimiz kendisini tarihi inancını seçecek" diye konuştu.

Kongrenin en önemli özelliğinin millete, artık saman dolu kuşun değil kuşun kendisini istemesi gerektiğini anlatmaya başlamak için ilk adımı atılan gün olduğunu vurgulayan Erbakan, "Geleceğiz ve inşallah şimdi ustalık hizmetlerini yapacağız" diye konuştu.

SEVİNİN BOLLUK BEREKET GELİYOR

Milli Görüş'ün1969'dan beri birçok hizmetler yaptığını anlatan Erbakan, "Bunlardan en önemlisi, milletimizi temsil etmemizdir. İkincisi milletin kurtuluş ilacını muhafaza etmemizdir. Üçüncüsü gayri milli bütün tahribatları durdurmamızdır. Dördüncüsü Türkiye'yi İsraile vilayet yapma çabalarını önlememizdir. Beşincisi ise, milleti römürkor gibi çekmemizdir. Eğer bugün cumhurbaşkanı eşi başörtülü biriyse bu Milli Görüş'ün eseridir. Bunlar büyük hizmetlerdir" dedi.

Bu hizmetlerin arkasından Refah Partisi döneminde efsanevi hükümeti kurarak, büyük hizmetler yaptıklarını vurgulayan Erbakan, Büyük Kıbrıs zaferi, manevi kalkınmanın plana bağlanması, kapatılan İHL'lerin üç defa yeniden açılması, din ve ahlak dersinin konulması, D-8 lerin kurulması, İslam ülkeleri ile ticarette doların kaldırılması, herkese refahın getirilmesi, denk bütçe ve havuz sisteminin bunlardan bazıları olduğunu kaydetti.

Erbakan, " Bundan dolayı bu tarihi toplantıda aziz milletimize sesleniyoruz: Sevinin, geliyoruz, bolluk ve bereket geliyor" dedi.

YENİDEN ŞAHLANIYORUZ

Konya'dan besmeleyi çekip çalışmaya başladıklarını anlatan Erbakan, " O zaman Milli Görüş'ün iktidara gelme merasimi yaptık. Halk Mevlana'nın etrafını doldurup bizimle alay ediyordu. Bir bağımsız aday gelmiş, iktidar bayrağı çekecekmiş deli midir nedir diyordu.

Ne oldu? Biz gerçekten üç sene sonra iktidar olduk. Cenabı Allah her şeye kadirdir. Hak gelince batıl zail olur. O zaman inanılmayan, cenabı hakkın lütfuyla gerçekleşmiştir. 1980 Eylül'ünde seçime sokulmadık. Ama birkaç yıl sonra tekrar birinci parti olup, iktidar olduk.

Biz bu kabil hareketler ve engellemeler karşısında yeniden şahlanan bir ruha ve inanca sahibiz. Şimdi aynı şekilde yeniden şahlanıyoruz. İnşallah insanlığı ve milletleri kurtaracağız.

Türkiye lider ülke olacak. Bütün tarih boyunca olduğu gibi. Etrafımızda önce D-8'leri, sonra D-60'ları ve en sonunda ezilen D-160'ları alarak, 6 milyar insanlığa saadet getireceğiz. Yeryüzünde adil bir düzen kuracağız. Böylece insanlık sömürge ve zulümden kurtulacak. Saadet dünyası, ancak Milli Görüş ile kurulur. Milli Görüşçü olmayanlar, saadet dünyası kuramazlar" dedi.

KAPİTALİZM DE SONA ERECEK

Erbakan konuşmasında, İkinci Cihan harbinin arkasından yeni bir dünya'ya kavuşmayı beklerken 1945'de Yalta'da Roosevelt, Stalin ve Churchill'in biraraya gelerek ana hatlarını tespit ettikleri yeni dünya saadet getireceğine önce 45 yıl süreyle devam eden soğuk harp ile bilaharede 1990'dan sonra da bugüne kadar 20 yıldan beri devam eden 20. haçlı seferi dönemiyle sadece insanlığın zulüm içersinde kan ve gözyaşı ile ızdırap çekmesine sebep olduklarını söyledi.

"Bu gerçekler insanlığın saadetinin ırkçı emperyalizmin eline bırakılamayacağını ispat için kafi gerçeklerdir" diyen Erbakan, " Komünizm nasıl yok olduysa kapitalizm aynı şekilde yok olmaya mecburidir. Bundan dolayı adil düzen bir tercih değil mecburiyettir. Başka türlü insanlığın kurtuluşu mümkün değildir" dedi

IRKÇI EMPERYALİZM BEŞ KOLDAN HAZIRLIK YAPIYOR

Irkçı emperyalizmin bugün beş koldan seçim hazırlığına giriştiğini anlatan Erbakan, " Bütün basını ele geçirmiştir. Bu tarihi muhteşem toplantıdan tek satır bulamazsınız. Bütün bankaları ele geçirmiştir. Bütün milli büyük müesseseleri ele geçirmiştir. Muhafazakar insanlar Saadet Partisi'ne değil, AKP'ye oy versinler diye AKP'ye maksatlı tavizler vermektedir. Bizim inançlı insanlarımızı aldatmak için birçok taviz veriyorlar. Suud kralı İslam nişanı takıyor. Bunlar planlı şeyler. Keşke hizmet etse de, biz alkışlasak. Okşayarak yutma metodunu bütün gücüyle uygulamaktadır. Avrupa Birliğine almıyor, ama AP'ye başkanı Türkiye'den seçiyor. G-7'yi G-20 çıkarıyor seni içine alıyor. Bunları gören halkımız da, iyi kötü idare ediyorlar diyor. Sanayi çökmüş, hayvancılık çökmüş, zam yüzde 4 olacakmış. Bir takım ıvır zıvırla millet oyalanıyor, kandırılıyor, zaman kaybediliyor" diye konuştu.

ISLAH OLMAYACAKSA AĞACI BUDAYACAĞIZ

Emperyalizmin bu 5 koldan hazırlıklarına karşılık Milli Görüş'ün de Saadet Partisi olarak 5 koldan mukabil hazırlıklar yaptığını anlatan Erbakan, " Bir an önce Milli Görüşü iktidara getirmekten başka çare yoktur. Siyonizmin bu beş faaliyetine karşı, beş koldan biz de taarruzda bulunuyoruz Biz ne yapıyoruz. Birincisi yaptığımız iş, şuurlanmadır. Biz öbür partilerden birisi değiliz. Türkiye'de 60 parti var. 61. değiliz. Biz biriz ve tekiz. Hak başka batıl başka. Siz bu oyuna gelmiyorsunuz. Şuurlanıp şahlanıyorsunuz" dedi

İkinci hazırlığın çelikleşme olduğunu kaydeden Erbakan, " İkinci yaptığımız iş, çelikleşmedir. Bünyemizi sağlamlaştırdık. Görüşlerinde hata ve yanlış olan kardeşlerini düzeltmektir. Islah olmayacaksa ağacı budamaktır. Üçüncü taarruzumuz, MİLKO ile kırk koldan milleti kucaklıyoruz. Sadece parti olarak değil. Dördüncüsü, biz bütün milletimizi aydınlatıyoruz, şuurlandırıyoruz, bu atılımları yapıyoruz, şimdi kollarımızı sıvayacağız, bütün milletimizi şuurlandıracağız. Her yerde insanlarımıza anlatacağız. Herkes kuşun canlısını bilecek" dedi.

BUGÜN KENDİ PARTİNİZİN KONGRESİNE GELDİNİZ

Beşincisinin ise, hedefleri gerçekleştirme olduğunu anlatan Erbakan, "Çalışma programımız var. Bunların yanında en mühimi heyecan. Yeniden iktidara gelmenin heyecanı içimizi doldurmaktadır. Bugün kongreye gelirken hepiniz, şükrettiniz. Kendi partimizin kongresine gidiyoruz dediniz. Elhamdüllilah" şeklinde konuştu.

Kurtuluşun Milli Görüş'te olduğunun altını çizen Erbakan, " Peygamberilerin hak anlayışındadır. Firavunların yoluna sapanlar, saadet bulamazlar. Türkiye'de 60 parti var. Bu partiler işbirlikçidir. Türkiye'de çok partili hayata geçeli, sağcı, solcu, libarel ve batı taklitçisi birçok partiler çıktılar. Bunlara soruyoruz sultan Fatih libaral miydi, solcu muydu? Yoksa Milli Görüşçü müydü? Çünkü bu milletin tarihi Milli Görüşçüdür" dedi.

AKP VE CHP İKİZ KARDEŞ

Milli Görüş dışındaki partilerin üç ortak özelliği bulunduğunu anlatan Erbakan, " AKP ve CHP, ikiz kardeştir, birbirinin aynıdır. Neden? İkisi de önce AB'ye gireceğiz diyorlar. Bizim İslam medeniyeti bırakıp, AB'ye girmemizden daha büyük delalet olur mu? Adam tuvalete girdiği gibi çıkar. Bu adamın arkasından gidilir mi bre gafil. Bütün müslümanlar kardeştir. Neden İslam birliğini kurmuyorsunuz? Ağabeyleri müsaade etmiyor. Sizi de ağabeylerinizi de bir kenara iteceğiz, geliyoruz" dedi.

İkincisi diğer partilerin hepsinin faizci kapitalist nizamın bekçisi olduğunu vurgulayan Erbakan, "Bunlardan hayır gelmez. Faizi topluyor, emperyalistlere ödüyor. Bunların müşterek sıfıtı siyonizmin tahsildarı. Gelmiş onun adına bizden vergi topluyor, alıyor, götürüyor ona veriyor" dedi

Türkiye'nin Avrupa Birliği kapısında bekletilmesini de eleştiren Erbakan, "Avrupa Birliği, kapısına zincirle bağlanacakmış. Tarihin en şerefli milleti, 15 sene müzakere yapacakmış, zincirle kapıya bağlanacakmış. Aman yarabbi bunlar hangi milletin çocukları" diye sordu. Milli Görüş'ün bunların karşısında tek kurtuluşu yolu olarak ortaya çıktığını anlatan Erbakan, "Bunların hepsinin yapacağı, Türkiye'yi batıya köle yapmaktan barettir. Bunlara Türkiye'yi ve dünyayı bırakmayacağız. 9 ay çalışacağız. Yeniden iktidara geleceğiz" dedi

SELİMİYEYİ YAPMAYA GELİYORUZ

Milli Görüş'ün hizmetlerini Mimar Sinan'ın eserlerine benzeten Milli Görüş Lideri Erbakan, "Nitekim Mimar Sinan; Şehzadebaşı, Süleymaniye'den sonra Selimiye'yi yaparken aynı şekilde yepyeni bir aşkla ve şevkle kollarını sıvamıştır. Biz de 17 Ekim kongremizi işte bunun için yapıyoruz. Zira, Milli Görüş partileri olarak 41 yıldan beri ülkemize ve milletimize en büyük ve en hayırlı hizmetleri yaptık.

70'li yıllarda MC hükümetleri ile büyük hamleler yaptık. 1996'da en büyük parti olarak kalfalık dönemimizin efsanevi hizmetlerini gerçekleştirdik. Şimdi, ustalık dönemimiz için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Yeni muhteşem hizmetlerimiz bizi bekliyor. Bugün verdiğimiz startla, Selimiyeyi yapmaya geliyoruz. Yeniden Büyük Türkiyeyi ve Yeni Bir dünyayı kuracağız. Cenabı Allah'a bu muhteşem kongre için sonsuz şükürler ediyorum. Son yaşadığımız olaylar Allahın büyük bir lütfudur. Bir insanı bu topluluktan kolundan tutup çıkarmanın vebali vardır. Bu işin dünyası var, ahireti var. Biz hiçbir şey yapmadan herkes kendi isteğiyle yerini almıştır" dedi.

Erbakan konuşmasında, "Şuurlandık ve çelikleştireceğiz elhamdülillah. Heyecan. Allaha şükürler olsun. İktidara gelme heyecanını şimdiden duyuyoruz. Bu gayretle çalışacağız ve böylece Türkiye'yi ve insanlığı kurtaracağız" dedi.

DEĞİŞMEYEN GERÇEKLER

Konuşmasın değişmeyen gerçekleri de sıralayan Erbakan, " Saadete ancak Milli Görüşle erişilebilir. Milli Görüş'ün bir tek partisi vardır, o da Saadet Partisi'dir. Milli Görüş'ün temel esaslarını ve uygulama temel esaslarını muhafaza ana vazifemizdir. Çünkü saadete ancak bunlarla erişilebilir. Yolumuz hakkı üstün tutan yoldur ve saadetin tek çaresidir. Zafer inananlarındır ve zafer yakındır. Onların dağları yerinden oynatacak kadar kuvvetli organizasyonları olsa dahi biliniz ki Allah'ın dediği olur. Siz Allah'ın yoluna ihlâsla hizmet ederseniz, Allah size yardım eder. Ancak siz galip gelirsiniz, başka kimse galip gelemez. El akibetu-lil müttekin Biz, kısa zamanda ufak oy oranlarından, en büyük oy oranlarına çıkmanın ustasıyız. Çünkü, inancımız var. İnanç var, her şey var. 3. Şahlanış başlamıştır. Yeniden iktidara geliyoruz inşallah. Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir. Tarihimizin altın sayfaları Milli Görüş'le yazılmıştır. Allah hepimizi hidayete erdikten sonra dalalete saptırmasın. Ne mutlu sebatla, sabırla, sadakatla, ihlâsla, şuurla, Allah rızası yolunda çalışanlara. Birlikte rahmet vardır. ayrılıkta azap vardır" şeklinde konuştu.

Bu tarihi toplantıyla start verdiklerini kaydeden Erbakan, "Camianın aydınlatılması. Temel esaslara sımsıkı sarılınması. Şuurlanma ve çelikleşme hamlelerinin gerçekleştirilmesi. Asıl ana gaye göz önünde bulundurularak bütün gücüyle o istikamette çalışılması. Dış güçlerin etkilerine karşı uyanık ve şuurlu olunması ve camianın uyarılması. Sıratı müstakimden şaşmamak esastır. Diğer partilere heves edilirse yavaş yavaş onlara benzenir, Milli Görüş'ten uzaklaşılır ve adım adım helak olmaya gidilir. Kongremizin, bütün milletimize, bolluk ve bereket döneminin gelmekte olduğunu müjdeliyorum. Cenab-ı Hakk'a bize yaptığı sonsuz yardımlardan dolayı bir kere daha şükrediyorum. Kongremizin Türkiye ve insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Bütün Milli Görüş camiasını gösterdikleri şuur, inanç, sabır, azim ve atılım heyecanından dolayı tebrik ediyorum. Hepinizi gelecek sene iktidar olmanın nasip olması duasıyla Allah'a emanet ediyorum" dedi.

GENEL BAŞKAN: Prof. Dr. Necmettin Erbakan SAADET PARTİSİ GENEL İDARE KURULU ASIL ÜYELER
Dr. Abdulhalim Tunç-Abdulkadir Çelik-Av. Abdulkadir Öncel-Dr. Abdullah Sevim-Abdulvahap Ekinci-Ahmet Kul-Av. Ahmet Tekdal-Ali İhsan Oturak-Prof. Dr. Arif Ersoy-Atik Ağdağ-Ayşenur Tekdal-Birol Aydın-Celal Asiltürk-Cevat Gencay-Doğan Bekin-Duran Soyuğur-Dursun Ali Düzenli-Ekrem Şama-Elif Erbakan Altınöz-Dr. Fatih Erbakan-Fehim Adak-Fethullah Erbaş-Galip Akın-Av. Hasan Bayram Var-Hasan Bitmez-Hasan Hüseyin Öz-Hüseyin Özcan-İlyas Tongüç-Prof. Dr. İsmail İlhan Sungur-Av. İsmail Müftüoğlu-İsmet Aksoy-İsrafil Bayrakçı-Prof. Dr. Latif Öztek-Levent Cengiz-Lütfi Kibiroğlu-Lütfi Yalman-Mahmut Çizmecioğlu-Mehmet Karaman-Mesut Doğan-Prof. Dr. Mete Gündoğan-Muhammet Polat-Muhittin Aytunç-Muhittin Hamdi Yıldırım-Musa Okçu-Mustafa Balta-Mustafa İriş-Prof. Dr. Mustafa Kamalak-Mustafa Kurdaş-Mustafa Özkafa-Muzaffer Baydar-Necmettin Aydın-Necmettin Çalışkan-Oğuzhan Asiltürk-Orhan Altınöz-Osman Hazer-Osman Nuri Kabaktepe-Prof. Dr. Oya Akgönenç-Recai Kutan-Sadrettin Karaduman-Salih Turhan-Selman Esmerer-Sezai İncesu-Sinan Ejderoğlu-Suat Pamukçu-Av. Süleyman Arif Emre-Süleyman Erim-Şerafettin Kılıç-Av. Şevket Kazan-Tacettin Çetinkaya-Temel Karamollaoğlu-Yakup Budak-Av. Yasin Hatiboğlu-Yaşar Canbay-Zafer Emanetoğlu-Zülfikar Gazi SAADET PARTİSİ GENEL İDARE KURULU YEDEK ÜYELER
Ömer Faruk Ekinci-Fethi Görür-Abdullah Özbey-Murtaza Özkanlı-Arif Başer-Cemalettin Lafçı-Şaban Sarı-Necdet Sarı-Talat Gizli-Mehmet Akif Kocamanoğlu-Mustafa Bilgen-Şerif Karakurt-Nihat Altıparmak-Bekir Kılıç-Fesih Bozan-Nuri Başer-Ümit Çebi-Fatih Çiçek-Hasan Uzun-Faruk Vurgun-Osman Eroğlu-Ali İhsan Çelikkaya-Necati Aslan-Mehmet Fırat-Özcan Akçaçakır-Gültekin Soysal-Yunus Acar-Cemil Bağcı-Ünal Yurtbay-Adem Alp

SAADET PARTİSİ YÜKSEK DİSİPLİN KURULU ASIL ÜYELER
Abdullah Arslan-Ali Vural-Harun Macit-Hüseyin Çelebican-Mehmet Altınöz-Mehmet Bozgeyik-Mustafa Geçer-Nizamettin Aydın-Osman Seçilmiş-Süleyman Çalışkan-Veysel Candan

SAADET PARTİSİ YÜKSEK DİSİPLİN KURULU YEDEK ÜYELER
Süleyman Canan-Nezir Aydın-Mustafa Hasan Öz-Mehmet Karalar-Erdoğan Saran Osman Çetin-Hasan Taşçı-İbrahim Meral-Yusuf Uzgur-Maarif Balıkçı-Mevlüt Koç

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE,http://www.milligazete.com.tr/haber/-dunya-lideri-ni-secti-179509.htm



Bu haber 862 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,704 µs