En Sıcak Konular

ONLARIN HEDEFİ KÜRDİSTAN OLDUKTAN SONRA

13 Ekim 2010 22:29 tsi
ONLARIN HEDEFİ KÜRDİSTAN OLDUKTAN SONRA Dışarıdan yönlendirilen bir ülke düşünün. Bu ülke kendisini yok etmeye çalışan Batılı odakların izin verip vermemesiyle harekât yapmaya çalışıyor.

Onların hedefi Kürdistan olduktan sonra...

Bu yazı çıktığında “harekât” için Meclis’ten izin alınmış olacak. Bu izine sevinemiyorum. Çünkü şimdiye kadar pek çok izin alındı. Sanırım altı veya yedi kere. Bizim en çok hatırladığımız, Büyükanıt zamanında alınan ve işlevi yarım bıraktırılan harekattı. Cumhurbaşkanı’nın böyle bir izin alındığı sırada söylediği şu sözler unutulmamalı:
“Harekât izni alındı ama bunu kullanmayı düşünmüyoruz.”
Peki alınan bu izinler neye yarıyor? Şimdiki neye yarayacak? Barzani, PKK ve Talabani’nin parti ve topluluklarının başında  “Kürdistan” kelimesi var, unutmayalım. PKK da Kürdistan İşçi Partisi demektir. Öyleyse birbiri arasında koordinasyon sağlamaya çalıştığımız bu üç topluluğun da amacı bu! Bu toplulukları besleyen, büyüten, ülke böldüren, sözde ülkeler kurduran güçler kimlerdir? ABD ve AB! Bu durumda sizin harekât izni çıkarmanız neye yarayacak?

***
PKK’nın geçici de olsa bir ateşkes yaptığı söyleniyor değil mi? Bunu İsrail de uygular. Yani yöntem onun. Başı sıkıştığı zaman ateşkes yapar. Bu, iyi niyetli, barışa dönük bir ateşkes değil, toparlanmak için yapılmış bir ateşkestir. PKK’nın 1992’de yaptığı büyük saldırıyı hatırlarsak, 20 günde yapılan üç büyük karakol baskını ve orada verdiğimiz çok sayıda şehidi hatırlarsak, bundan sonraki süreci daha iyi anlarız. Bu baskıların ardından Eşref Bitlis Paşa’yla Özal, o bölgeye gitmiş, durumun vahametini görmüşlerdi. Çekiç Güç’ün o bölgeye yerleştirilmesinin Türkiye’nin güvenliği için faydalı olacak zanneden Özal, yanıldığını anlamıştı. Çekiç Güç’ün yetiştirdiği 20.000 PKK’lının Türkiye’ye sızması durumunda, ülkenin nasıl bir kan ve ateş gölüne döneceğini anlamıştı. Eşref Paşa’nın inisiyatifiyle Irak’ın kuzeyine bir harekat yaparak bu tehlikenin Türkiye’ye girmesinin önlenebileceğini düşündüler.
Ne var ki 3 Ekim’de yapılması kararlaştırılan bu harekâtı engellemek ve Türkiye’ye bir uyarı çekmek anlamında 3 Ekim’de Muavenet zırhlımızı kaptan köşkünden vurdular. Üst rütbeli subaylarımızın da içinde olduğu altı personel şehit edildi.
Buna rağmen Bitlis Paşa harekâtı yaptı. Başarılı bir harekât oldu. PKK dağılmak üzereydi. Liderleri kaçmıştı. PKK’lılar da köylerine dönmek üzereydiler. ABD boş durur mu? Harekete geçti ve birliklerinin ilk kelimesi  “Kürdistan” olan bu üç kuvveti barıştırdı. Talabani, Barzani ve PKK. PKK işte o zaman da ateşkes yapmıştı. Bu ateşkesi de Bingöl’deki 33 askerin şehid edilmesi olayıyla bozdu. Bu olayın ardında asker arayan gafilleri düşünün şimdi.
Kürdistan kuruluyor, uyarısını ilk yapan Uğur Mumcu, sonra Eşref Bitlis öldürüldü. Özal’ın ölümü onları takip etti. Ahmet Özal istediği kadar masal anlatsın.

Afet Ilgaz-Yeniçağ

 



Bu haber 775 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,819 µs