En Sıcak Konular

ERDOĞAN İSTİFA EDEN HSYK ÜYELERİNE ÇATTI

12 Ekim 2010 22:23 tsi
ERDOĞAN İSTİFA EDEN HSYK ÜYELERİNE ÇATTI AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’ndan (HSYK) istifaları değerlendirdi.

'Dört dörtlük şov'

Bırakın kuru bahaneleri deyin ki...

Erdoğan, HSYK istifalarını, “dört dörtlük şov” olarak nitelendirerek, “Geç de kaldınız” dedi ve ekledi: “Sistem yolundadır. Herhangi bir aksama söz konusu değildir...”

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’ndan (HSYK) istifaları değerlendirdi. Erdoğan’ın sözleri, özetle şöyle:

* RAHAT DURMADINIZ: 12 Eylül halk oylamasında millet son sözü söyledi. Halk oylaması sürecinde defalarca, eğer siyaset yapmak istiyorsanız cübbelerinizi çıkarın siyaset yapın, dedik. Onlar, yargıyı yıpratıyorlar, dediler. Kendi kendinizi yıpratıyorsunuz. Sizinle işimiz yok ki. Ama rahat durmadınız, siyaset yaptınız. Siyasi mesajları, siyasi açıklamaları siz yaptınız, biz yapmadık. Makamlarınızı, koltuklarınızı, rütbelerinizi siyaset yapma aracı olarak kullandınız. O makamlara haksızlık ettiğinizi görmek istemediniz. Biz siyasetçi olarak yetkimizi milleten alıyor, hesabımızı millete veriyoruz. Millet adına karar verenlerin, yetkisini milletin yaptığı Anayasa’dan alanların da milletin kararına saygı duymasından daha tabii bir şey olamaz. Bunu görmek lazım.


* HEPSİ KURU BAHANE: HSYK’da istifalar oldu. Hayırlısı olsun. Yani, elinizi tutan yok. Geç de kaldınız. Bunun adı aslında dört dörtlük şovdur. Çalıştırılmıyoruz, bilmem ne yaptırılmıyoruz... Bunların hepsi kuru bahane. 14 Ağustosa kadar çalıştırılıyordunuz da 14 Ağustostan sonra mı bu iş bitti? Zaten 12 Eylülden sonra millet kararını verdi. Otomatikman zaten toplantı yeter sayısından uzaksınız, böyle bir şey yapacak durumunuz da yok. Siz değil miydiniz, Erzurum’da meslektaşlarınızın attığı adımlara, aldığı kararlara müdahale edenler? Ani baskınlarla bu kararı alanlar siz değil miydiniz? Orada çalıştınız, rahat çalışıyordunuz. Daha farklı yerlere aynı şekilde müdahale etmediniz mi? Oralarda çalışıyordunuz, şimdi ne oldu da bizi çalıştırmadılar diyorsunuz? Yani 7 kişinin içerisinde Adalet Bakanım ile Adalet Bakanlığı Müsteşarı mı sizi engelledi?

* BOŞLUKLAR DOLACAK: İşinize geldiğiniz zaman bunları aştınız ve çalışmalarınızı sürdürdünüz. Ama şimdi bu tür açıklamaları yapmak suretiyle vatandaşı nasıl aldatırızın kararlılığı içinde görünüyorsunuz. Bırakın da gerçekçi olun, deyin ki, “bizim Yargıtay’da, Danıştay’da işimiz var, oralarda adaylıklarımız var, ona hazırlanacağız, onun için ayrılıyoruz.” HSYK Başkanvekili Kadir Özbek’in 53 günü, bir üyenin 3-5 günü kalmıştı. Zaten 5 tanesi yedek üye, diğerinin biraz vakti var, bir diğeri de istifa etmedi, bekliyor. Tavırlarını anlamak mümkün değil. Biz anlıyoruz da... İnanıyorum ki, ayın 17’sinde atılacak adımlar ve Yargıtay ile Danıştay’ın kendi içinde yapacağı seçimlerle bu boşluklar doldurulacaktır. Sistem yolundadır, çalışmalar yolundadır, herhangi bir aksama söz konusu değildir.

* BU TABLOLARI HİÇ YAŞADIK MI?: Geçen hafta içerisinde İstanbul’da yeni açılacak çok lüks bir hastanede bir hasta ziyaretine gittim. Gitmişken aynı katta diğer hastaları da ziyaret ettim. Bunlardan bir tanesi Bingöllü bir hastaydı, bir işçi emeklisi. Çok ama çok imkansızlıklar içerisinde 300 lira kira ödeyen, yanında eşi de var o da engelli. Fakat büyük bir odada ameliyata hazırlanıyor, oda suit ve başhekime sordum: ’Bu hastamızdan herhangi bir para alacak mısın almayacak mısın?’ Tabii bana yeminle, ’bir kuruş para burada alınmaz’ dediler ve hasta yakınına telefonları verdik ’Bir kuruş para alırlarsa bildireceksin’ dedik. 167 odalı lüks bir hastane. Soruyorum; Türkiye’de bizim ülkemizde bu tabloları hiç yaşadık mı? Hakkari merkezde aynı şekilde açılış yaptım. Oralarda bu hastaneler yoktu. Ama bu hastanelerin açılışını bile hazmedemeyen siyasi anlayış var. Yani halk buralara gelmesin diyen vatandaşı tehdit eden bir anlayış var.”

* PAKİSTAN GEZİSİ: Kızılay ve Afet İşleri Genel Müdürlüğünden yetkililer de yanımızda olacak. Pakistan’a şu ana kadar nakit olarak 15 milyon TL, 40 milyon dolarlık da ayni yardım gönderdik. 100 milyon Avro’nun da banka hesaplarında toplandı. Bu hesaplarda toplanan para ayrıca yapılacak devlet yardımı ile Pakistan’ın altyapısı ve üstyapısının tamamlanması için harcanacak.

‘İspatlayın’

Erdoğan, HSYK seçimleri öncesinde Adalet Bakanlığı’nın liste hazırladığına dair iddialar için, “İddia sahipleri, iddialarını ispatla mükelleftir. Başka söyleyecek bir şeyimiz yok” diye konuştu.

Kaynak:


 



Bu haber 937 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,543 µs