En Sıcak Konular

EDİBALİ:''2011 SEÇİMİNİN İSTİSMAR KONULARI BELLİ OLDU''

10 Ekim 2010 22:36 tsi
EDİBALİ:''2011 SEÇİMİNİN İSTİSMAR KONULARI BELLİ OLDU'' Başörtüsü, Terör, ... ve Diğerleri…

2011 SEÇİMİNİN İSTİSMAR KONULARI BELLİ OLDU

Başörtüsü, Terör, ... ve Diğerleri…
Barış, eylemsizlik, çift taraflı silah bırakışması, yeni anayasa çalışmalarında Erdoğan’ın tavrı, Kurtulmuş, Avcı kurban mı, av mı? Ne olabilir, neden???

Sayın Başbakan 12 Eylül referandumunu Türkiye için bir milad saymış ve yeni bir sahife açmış ve herkesi de ümitlendirmişti.
Her kesimin yüreğine su serpmişti ya?!..
Sayın Başbakanın konuşmasına katılmayacak kimse yoktu.
Referandum esnasındaki nispetsiz, ölçüsüz savaş ve hele insanları kullandıkları oylar sebebiyle dar kafalılıkla, akıl hastalığı ile itham etmek gibi ayıplar, suçlar işlenmişti.

Ne Söylemiştik? Neler Söylendi?
Referandum önemliydi elbette, ama birliğimiz ve kardeşliğimiz daha önemliydi.
Ta yıllar önceden rahmet Peygamberi efendimiz, yüz binlerce sahabeyi uyarmış ve tüm Müslümanların da uyarılmasını buyurmamış mıydı:
“Benden sonra iktidar hırsıyla bir birinizin boynunu vurmayın” buyuruyordu, Peygamberimiz!(S.A.S)
Biz siyasi parti genel başkanı olarak her hangi bir kampanya yönetmedik. Vatandaşlarımızı referandumu değerlendirir ve oy verirken nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda naçizane uyardık.
Çünkü Peygamberimiz bizi uyarıyordu: “Bildiği gerçeği söylemeyen ağıza ateşten bir gem vurulur” buyuruyordu. İşte bu buyruk, Peygamberler Başbuğu Hz. Muhammed’in şanlı buyruğudur. Ve biz bu kutsal buyruğa uyduk, ne tehditlerden yıldık, ne de kimseden dünya menfaati umduk, bildiğimizi, dosdoğru söyledik. Açıkçası İstanbul İl Başkanlığı’nın iftar yemeğinde yaptığımız bu söyleşi bu Müslüman milletin akıl ve vicdanında yankılandı.

İNTERNET KİMLİKSİZİNE CEVAP VE UYARI: VERDİĞİN OYUN HESABINI VERMEYE HAZIR MISIN?
Hem de fazlasıyla yankılanmış olmalı ki, bazı internet mikroplarını rahatsız etti. Bu kimliksiz, “40 yıllık milliyetçi, muhafazakar Edibali de CHP safında diyebilecek kadar densizleşti. Bu çirkin, kirli, partizan savaşına çanak tuttu…”
Elbette bu kimliksize de hakkımızı helal etmiyoruz ve Rabbûl Alemin huzurunda bu iftiranın hesabını soracağız!..
Peki, biz ne demiştik: ‘Evet de muhteremdir, ‘hayır’ da! Yeter ki aklın, imanın, Allah’ın ve Resulunün huzurunda bu oyunun hesabını verebilesin!’
Ey internet kimliksizi!.. Acaba sen, her insan gibi kabre konup, kabir taşı da üzerine kapandığında, dostların seni terk edip, Münker ve Nekir meleğinin, sana soracağı ve milyonlarca insanın hayatını etkileyecek bu kararın gerekçesi sana sorulunca ne cevap vereceksin?
Kefil olduğun bir anayasa ve onu uygulayacak iktidarın vebal ve günahını üstlenmeye hazır mısın? Söyle! Hazır mısın?!..

GENE OY VERMENİN SORUMLULUĞU
Biz o konuşmamızda oy vermenin nelere dayanması gerektiğini ve oy vermenin dini, ahlaki ve insani sorumluluğunu ortaya koyduk. Ve bu görüşler bizce İslam siyasal düşüncesinde çok önemli bir adımı ifade ediyor.
Her ne hal ise!.. Allaha şükür ki referandum kazasız belasız atlatıldı ve Sayın Başbakan herkesi rahatlatan bir konuşma yaptı. Hatta bazıları o bu konuşmaya ikinci balkon konuşması adını verdiler. Hayır diyenler bir kenara bırakılamazdı. Hayır diyenler de demokrasiye hizmet etmişlerdi. Ve iktidar bu ölçüde büyük hayır cevabının sebeplerini öğrenmek gerektiğinden ve bir özeleştiri gereğinden bahsetmişti. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığına layık bir olgunluk ve kavrayıcılıkla…

BAHAR HAVASI YALAN MI, SİYASİ MANEVRA MI?
Böyle olması gerekiyordu… Ama bu tatlı bahar havasının ömrü ne yazık ki çok kısa sürdü, aynen son bahar gibi... Sabahleyin güneşli havanın ılıklığına aldananlar, akşama sırılsıklam evlerine zor attılar kendilerini.
Siyaset dünyasının havası aniden değişivermiş, gök yüzünü kurşun gibi hatta daha koyu renkli bulutlar kaplayıvermişti… İnsanlar şaşakalmışlardı?.. Ne oluyordu?
Yeni siyasi yıl TBMM açılışı ile başlar. Ve bu açılışla birlikte siyasetin merkezleri harekete geçer, resepsiyonlar verilir.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile Sayın Başbakan TESK kongresine davetliydiler. Ve Ankara siyasetinin en önemli göstergesi merasimlerde boy göstermektir! Cenaze merasiminden bilimsel toplantıya siyasetçi koşuşturur, boy göstermek için. Çünkü medya oradadır…
Sayın Başbakan ve ana muhalefet lideri burada karşılaşırlar, 15 dakika kadar da konuşurlar. Basın ordusunu alır bir merak? CHP’nin “pozitif muhalefeti” ne sonuç veriyor?
Doğumunda medhâldar oldukları ve bir saray darbesiyle tasfiye edilmesini takip ettikleri Sayın Baykal yerine ikame ettikleri ve sol aydınların çok umut bağladıkları, Sayın Kılıçdaroğlu’nun yeni açılımlarla CHP’yi iktidar yapacağına inanan bu aydın kadrosu merak içindedir?

AKP ve CHP, BAŞÖRTÜSÜ IZDIRABINI DİNDİRMEK YERİNE SÖMÜRMEYİ TERCİH EDİYOR
Açıkçası Türkiye de merak içine sokulmuştur!
Kılıçdaroğlu’nun kart, kurt, Kürt açılımı, çarşaf açılımı, türban başörtüsü açılımı ne sonuç veriyor?
Sayın Başbakan bu konuşmanın uyandırdığı yerli veya yersiz umutları, gene sürpriz bir ifade ile özetleyiverdi: CHP başörtüsü yarasının çözümü için, iktidarı suçlayıp durduğu İran veya Pakistan modelini öneriyordu. Bu öneriler samimiyetsiz ve tutarsızdı. (DEMEK Kİ NİYET, ÇÖZMEK DEĞİL, NİYET OKUMAKMIŞ(!?))
Yani ne AKP’nin, ne de CHP’nin bu sorunu çözmek için ne kararlılığı vardı ne de iyi niyeti... Onun için değerli kızlarımız bu iktidar ve bu muhalefet adına sizden özür diliyoruz.
Anlaşılıyor ki, bu başörtüsü yarası bir vicdan yarası ve bir utanç olarak siyasetimizin kara lekesi olarak bu seçimde oy malzemesi olarak kullanılacak!
Kolay mı milyonların ıstırabının oy sandıklarında ah ve umut oyları olarak kullanılmasından, katlanılmasından vaz geçmek?
Ah! Türkiye bunaltılmış insanların defi bela oylarına değil de, mutlu ve sorumlu helal oylara dayanan siyaset ve iktidarlara kavuşabilse!
2011 seçiminin ikinci konusu terör ve Güneydoğu Anadolu meselesini de bundan sonraki yazımızda inceleyeceğiz!
Allaha emanet olun Egemen Millet’in Sesi okuyucuları.
Egemen ve profesyonel siyasetçilerin sesi yerine kalabalığın değil, Millet’in sesinin, kalk borusu gibi HALKI MİLLET HALİNE ULAŞTIRDIĞI GÜN YAKINDIR, YAKIN OLMALIDIR!
Dua ve selam ile…

Aykut Edibali

Millet Partisi Genel Başkanı

 

Kaynak: milletpartisi.org,http://www.milletpartisi.org/with_flash/html/yorum_2011secim.html

 

 



Bu haber 763 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,468 µs