En Sıcak Konular

ARINÇ: ''12 AY ASKERLİĞE KARŞIYIM''

9 Ekim 2010 20:16 tsi
ARINÇ: ''12 AY ASKERLİĞE KARŞIYIM'' Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, son günlerin tartışılan "tektip" ve "bedelli" askerlik konularıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Arınç: 12 ay askerliğe karşıyım

"Bedelli mi tektip askerlik mi?" Siyasi gündemi sıkışık Türkiye'nin 1 aylık yeni tartışma konusu ne zaman netleştirilecek. Hükümetin iki numaralı adamı Arınç, "12 ay askerliğe karşıyım" dedi, düzenleme için de tarih verdi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, son günlerin tartışılan "tektip" ve "bedelli" askerlik konularıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Milyonlarca asker, asker adayı ve ailelerin merakla beklediği düzenlemenin 2011'de yapılacak seçimlerden önce gerçekleştirileceğini belirten Arınç, "Ben prensip olarak askerlik süresinin bu kadar uzun olmasına karşıyım. Yani 12 ay, 15 ay askerlik olmamalı artık Türkiye’de. Biz uzun da eşitliği değil belki kısada eşitliği konuşabiliriz." dedi.

NTV'de Murat Akgün'ün sorularını yanıtlayan Bakan Bülent Arınç şunları kaydetti:

"GENELKURMAY'DAN ÇALIŞMA BEKLİYORUZ"

"Bedelliaskerlik.com.tr’ler hep beni arıyorlar. Ben bu konuda düşüncemi ifade ettim. Ama arkasından bazı gelişmeler oldu. “Tek tip askerlik” denildi, “onun süreleri ne oldu, ne olacak” denildi. Sanki Genelkurmay’dan ya da Milli Savunma Bakanlığı’ndan bir şey gelmiş de hemen yarın karar verecekmişiz gibi… Bizim muhatabımız Milli Savunma Bakanlığı’dır. Halbuki yok. Sayın Genelkurmay Başkanı’nın eskisinin de, yenisinin de tek tip askerliğin lüzumlu olduğuna dair açıklamaları oldu. Ama bu konuda yasal bir çalışmayı bakanlık kanadıyla Hükümete göndermediler. Belki bu konu henüz tartışılıyor. Sürenin ne olacağı; sıfırdan başlayarak üniversite doktorlarından doçentlerine kadar herkesin eşit şartlarda askerlik yapacağı veya yapmayacağı bedellinin bunun içinde olup olmayacağı belli değil. Önce asker kendi görüşünü içerisinde belirleyecek Milli Savunma’dan bize gelecek, biz de ona siyasi bir veçhe koyacağız. Çünkü Hükümet sorumluluk taşıyor. Bu askerlik konusunun askerlik gereği olan kısmı askere aittir. Ama bu bir tasarıyla kanun haline gelecekse bu da Hükümetin vereceği bir karardır.

"BU KADAR UZUN OLMASINA KARŞIYIM"

Ben prensip olarak askerlik süresinin bu kadar uzun olmasına karşıyım. Yani 12 ay, 15 ay askerlik olmamalı artık Türkiye’de. Biz uzun da eşitliği değil belki kısada eşitliği konuşabiliriz. Bunların hepsi tasavvurumuzda olan şeyler. Siz farklı bir şey düşünüyor olabilirsiniz ben de Hükümetin bir bakanı olarak bunu düşüyor olabilirim. Ama Hükümetin kararı yok artık. Hükümet düşünüp karar verdikten sonra benim kararım olmaz.

"SEÇİMLERDEN ÖNCE MUTLAKA YAPILMALI"

Bakan Arınç, “Seçim öncesi bir karar netleşir mi bu konuda?” şeklindeki soruya “Mutlaka. Bu kadar konuşulduktan sonra bir şey olması gerekir. Bu ortada bırakılamaz.” şeklinde cevap verdi. 



Bu haber 1,009 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,237 µs