En Sıcak Konular

ALMANYA ACI VATAN: 3-0

9 Ekim 2010 10:35 tsi
ALMANYA ACI VATAN: 3-0 Ay-yıldızlı ekip, maça kötü başladı, Klose'nin golüne engel olamadı. İkinci 45 dakikada Mesut Özil'in golü farkı artırdı, Klose geceyi noktaladı.Milli takım adeta 20-30 yıl öncesini hatırlattı.

ACI VATAN

Ay-yıldızlı ekip, maça kötü başladı, Klose'nin golüne engel olamadı. İkinci 45 dakikada gol kovalayan Milli Takım, Halil ile yüzde yüz pozisyonu kaçırdı, Mesut Özil'in golü farkı artırdı, Klose geceyi noktaladı. Ekibimiz gruptaki 4. maçını salı günü Azerbaycan ile oynayacak
Olimpiyat Stadı... Her yönüyle mükemmel ötesi.. Tribünüyle, zeminiyle... Hele hele tribünleri! Adeta KIRMIZI - BEYAZ... Sanırsınızki maç Berlin'de değil, İstanbul'da...
Ve maç başladı. İki takımın da oyun şablonu fotokopi gibi: 4-1-4-1...
Dakikalar ilerledikçe, biraz zamana biraz bir puana oynayan görüntü içerisindeydik.
Ne var ki ilk tehlikeyi kalemizde yaşadık. Üstüne üstlük şutu atan Mesut Özil, gole dönüşmesini engelleyen Volkan .. 16'da Mesut boş kaldı,  topla sağdan ceza alanına girdi, şutunda Volkan uçarak parmaklarıyla dokundu, topu kornere çeldi.
Eyvah... Aurelio nazara geldi, sakatlandı, yerini Tuncay'a bıraktı. Marco'nun yerini Nuri Şahin aldı... Tuncay, biraz orta saha, biraz forvete yakın oynadı.
Yapma Halil! 36'da Hamit ikizi Halil'e uzun top attı...Alman savunması ofsayt diye durakladı, yan hakem devam ettirdi, ancak tecrübeli krampon biraz ağır kalınca, kaleci Neuer çıkıp topu kontrol etti. 41'de Lahm sağdan altı pasa topu kesti, Müller yükseldi, kafayı çaktı, Volkan doksana giden topu tokatladı, üst direkten döndü, Klose, Ömer'e karşın kafayı vurdu:1-0
İkinci yarıya 'umutla' başladık, belki yediğimiz gol aklımızı başımıza getirir, biraz cesur oynarız' diye düşler kurduğumuz sırada yine Halil, yine kaçan inanılmaz bir fırsat! 53'de Ömer sağdan indi, yerden savunmanın arkasına kesti, Halil altı pas içinde, önü açık ve kaleci ile karşı karşıya kaldı. 'Gol' diye ayağa kalktık, ancak Halil klasına yakışmayacak bir vuruşla, topu kalecinin üzerine vurdu!
70'de Mesut soldan savunmayı çizgide yakaladı, topla indi, çizgiden penaltı noktası üzerine çıkardı, Podolski, çerçeve yerine topu yandan auta gönderdi.
79'da Lahm ceza alanına yakın yerden ara pasıyla Mesut Özil'i buluşturdu. Özil, sağıyla topu Volkan'ın uzanamayacağı köşeye gönderdi. Kalan dakikalarda moralman çöken millilerimiz, ofansa çıkarken, sürekli kontrataklar yedi, savunmamız dağıldı. Nitekim, 86'da Klose göbekten indi, kaleci Volkan'ın bacak arasından filelere gönderdi.
Skor, bizim için asla sürpriz değil...

MAÇIN ADAMI
Miroslav Klose
Fırsatçı ve soğukkanlı görüntüsünü Türkiye karşısında iki kere gösterdi. İlk golde takipçiliğini ortaya koydu, ikinci golde de futbol becerisini göstererek Almanya'yı farka taşıdı.

KIRILMA NOKTASI
Mesut’un golü
Mesut Özil'in 79. dakikada attığı gol, Türkiye'nin direncini kırdı, Almanya'nın şahlanmasına neden oldu. O dakikaya kadar beraberlik alabileceği ümidiyle saldıran Millilerimiz, o dakikadan sonra rakibin üstünlüğünü kabul etmek zorunda kaldı.

İsabetli ilk şutumuz 53'te
- Milli Takımımız'ın maçtaki ilk isabetli şutunu 53. dakikada Halil attı. İlk yarıdaki 3 şut denemesinde kaleyi bulamayan ay-yıldızlılar, ikinci yarıda 2'si isabetli 3 şut denedi. Toplam 18 şut atan Almanya ise 8 isabet kaydetti.
- Almanya sahasındaki son 9 resmi maçta yenilmedi. Bu süreçte 7 galibiyet, 2 beraberlik alan Panzerler evindeki son yenilgisini 17 Ekim 2007'de Euro 2008 elemelerinde 3-0'lık skorla Çek Cumhuriyeti önünde almıştı.(BİLAL MEŞE-Milliyet)[1]

Hiddink için normal

A Milli Takım Teknik Direktörü, Dünya üçüncüsü ile oynadıklarını belirtti, “Elbette kimse yenilmek istemez ama anormal olmayan bir galibiyet. Atletik yapılarıyla ön plana çıktılar. Bizden çok daha güçlü, daha hızlıydılar” ifadesini kullandı

Almanya karşısında alınan yenilginin normal olduğuna vurgu yapan A Milli Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, rakibin kazanmayı hak ettiğini ancak fazladan bir gol yediklerini söyledi. 0-0’dan sonra ve 1-0 iken maçı çevirebilecek fırsatların yakalandığını belirten Hollandalı hoca, bu fırsatlar değerlendirilse sonucun farklı olabileceğini kaydetti.
Dünya üçüncüsü ile oynadıklarını belirten ay-yıldızlı ekibin teknik patronu, “Bu yüzden anormal olmayan bir mağlubiyet. Elbette kimse yenilmek istemez ama atletik özellikleriyle ön plana çıktılar ve bizden daha güçlü, daha hızlıydılar” dedi.
İlk yarıda bir-iki pozisyon bulduklarını, ikinci yarıda ise Halil’in yüzde yüzlük golü atamadığını ifade eden Hiddink sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kontra yememek için rakibi ortada karşılamak istedik. Sabri’yi solda oynatmamın sebebi, Müller gibi içeriye kat
etme işini iyi yapan bir oyuncunun önünü kesmekti. Ayrıca o bölgede oynayabilecek İsmail ve Hakan’ın sakatlıkları vardı. Onları da ilerleyen maçlarda kullanabiliriz. Özer antrenmanlarda çok iyidi. Atletik ve hızlı bir oyuncu. O bölgede etkili olabileceğini düşündüm. Büyük maçlarda gençlerin performansını görmek de iyi bir fırsattır.”
Hiddink, Aurelio’nun maçın başlarında sakatlanmasından dolayı, tecrübe ve oyun zekası olan bir oyuncuyu kaybettiklerini ifade ederek, “Aurelio oyunu ne zaman yavaşlatıp, ne zaman hızlandıracağını bilen bir oyuncu. Gerçi o oyundan çıktıktan sonra da maçı çevirebilecek pozisyonlar bulduk ama olmadı” dedi.

‘Deplasmanda gibiydik’
Almanya Teknik Direktörü Löw adeta deplasmanda oynadıklarını ve kazanmayı hak ettiklerini söyledi.
Türk seyircilerin beklenenden daha fazla olduğunu belirten Alman çalıştırıcı, “Bizim için deplasman gibiydi. İkinci yarının başında birkaç hata yaptık. Takım çok iyi oynadı. İnanılmaz istekli mücadele ettiler. Bu maçı bu skorla kazandığımız için çok mutluyum. Takım için çok iyiydiler” ifadesini kullandı.
Mesut Özil’in hem defans, hem de hücumda yardımcı olduğunu belirten Löw, “Çok iyi oynadı. Bazen oyuncuların yuhalanması da normal. Oyuncu bunu kaldırabilmeli. Mesut bu tür durumlardan korkmayan bir futbolcu” yorumunu yaptı. [2]

Mesut abartmadı!

Almanya formasıyla Türk Milli Takımı'na karşı ilk kez görev yapan genç futbol, golün ardından sevinemedi, sadece arkadaşlarının tebriklerini kabul etti

Günlerdir Mesut Özil ile yatıp kalkan Alman ve Türk medyasının en büyük merakı, "Türk asıllı oyuncu eğer gol atarsa sevinir mi?" sorusunun yanıtıydı. Basın toplantısında da bu genç futbolcuya sorulmuş, o da kaçamak cevap vermişti.
Ancak dün bunun yanıtı görüldü. Türk Milli Takımı'na karşı ilk kez forma giyen yıldız oyuncu, karşılaşmanın ikinci golünü kaydetti. Löw tarafından ilk 11'de sahaya çıkan Real Madridli oyuncu, 79. dakikada Volkan'ı avlamayı başardı. Bunun sonrasında sadece yüzünde bir gülümseme belirdi ve arkadaşlarının tebriklerini kabul etti. Kısacası, buruk bir sevincin eşiğindeydi ancak gerek tribün tepkisi, gerekse hisleri ona daha fazla sevinmesine izin vermedi.
Maç için Berlin Olimpiyat Stadı'na koşan gurbetçilerin bir kısmı, hazırladıkları pankartlarla Mesut'u "Vatan haini" ilan ederken, tribünlerdeki on binler de genç oyuncuyu ıslıklayarak onu demoralize etmeye çalıştı. Mesut, özellikle ilk yarıda topla her buluştuğunda yuhalandı.[3]

Büyük dram!

Alman Milli Takımı’nı bu kadar problemli bir şekilde yakalamak zor. Takımın aklının neredeyse yarısı olan Schweinsteiger yok. Oyuncuların çoğu yorgun ve formsuz... Dünya Kupası ritminden çok uzaktalar. Ancak biz daha problemliyiz. Arda yok. Yerinde oynayan oyuncu az. Takımın isyankârı Tuncay formsuz.
Bu şartlar altında Hiddink’in planının çok kötü olduğunu söyleyemem... Aurelio’yu üçüncü stoper (ön stoper) olarak kullanıp Almanya’nın dörtlü hareketli hücumunu durdurmak... Ve nispeten topa sahip olan bir orta sahayla (Emre-Hamit-Nuri) top çevirip oyunun ritmini düşürmek.
Aurelio oyundan çıkana kadar bu planı işlettik. Ancak tecrübeli oyuncu sakatlanınca Hiddink yerine Toroman’ı alıp planını devam ettirmek yerine dizilişi olduğu gibi değiştirdi. Emre ve Nuri’yi ön liberoya çekti. Bunun iki kötü sonucu oldu. Defansif olarak oyundan düştük. Almanya’nın hücum dörtlüsü hareketlendi. Orta sahada top yapamadık. Oyun merkezi kalemize yaklaştı. Bu durumdan Almanya’nın kendisini hiç zorlamadan yararlandığını söylemeliyiz.
İkinci yarı Nuri oyundan çıktıktan sonraysa denge tamamen dağıldı. Halbuki bu kadar risk almak yerine ikili averajda 1-0’ın da kötü bir sonuç olmadığını düşünmemiz gerekirdi. Bu dramatik çöküş modern zamanda hiç yaşamadığımız ağırlıkta... 20-30 yıl öncesini hatırlatan bir oyundu bu. Kabul edelim ki, bu yenilgi çok daha ağır olabilirdi.
Bu dramaya tesadüf eden bir başka acıklı öykünün de altını çizmek lazım. Biz uluslararası arenada yükselirken Almanya’dan gelen çok gurbetçimizi kullandık. Belki de bunların en flaşını, Mesut’u kaybettiğimiz anda ortaya çıkan bu durum umarım bütün geleceğimizi kaplayacak bir kalabulut olmaz.(Mehmet Demirkol-Milliyet) [4]

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ


[1].http://www.milliyet.com.tr/aci-vatan/spor/haberdetay/09.10.2010/1299318/default.htm

[2].http://www.milliyet.com.tr/hiddink-icin-normal/spor/haberdetay/09.10.2010/1299336/default.htm

[3].http://www.milliyet.com.tr/mesut-abartmadi-/spor/haberdetay/09.10.2010/1299322/default.htm

[4].http://www.milliyet.com.tr/buyuk-dram-/mehmet-demirkol/spor/yazardetay/09.10.2010/1299358/default.htm



Bu haber 747 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,962 µs