En Sıcak Konular

HAYDAR BAŞ: ''TERÖRLE MASAYA OTURMAK MAĞLUBİYETİN İLANIDIR''

8 Ekim 2010 12:16 tsi
HAYDAR BAŞ: ''TERÖRLE MASAYA OTURMAK MAĞLUBİYETİN İLANIDIR'' Haydar Baş: "Türkiye’nin elini kolunu bağladılar. Şimdi bir kamçıyla beraber dövüyorlar...Terörle masaya oturmak mağlubiyetin ilanıdır” dedi.

Türkiye terörün masasına oturtuldu  

“Türkiye’nin elini kolunu bağladılar. Şimdi bir kamçıyla beraber dövüyorlar” diyen Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, “terörle masaya oturmak mağlubiyetin ilanıdır” dedi

BTP Genel Başkanı Haydar Baş terör gündemi üzerine dikkat çekici açıklamalar yaptı. BTP Genel Başkanı PKK terörünün ortaya çıkış şeklini ve geldiği noktayı değerlendirdi. Başbakan Erdoğan’ın 2005 yılında Diyarbakır’da yaptığı Kürt sorunu açıklamasıyla terör örgütü bölge insanı nezdinde kabul görmeye başladı diyen Haydar Baş, özellikle referandumdan sonra hızlanan görüşmelere dikkat çekti. Prof. Dr. Baş, “O günün şartlarında Kürt halkı kesinlikle Öcalan’ı kabul etmedi. Onu reddetti ve biz seni kabul etmiyoruz, dedi. Öcalan da kendini zorla kabul ettirmek için kadınları, kızları kaçırarak ve çocukları öldürerek cevap verdi. Tabi bu arada askerle çatışmalarda sürüyordu. En sonunda o bölgenin insanı Öcalan’a ‘bebek katili’ unvanını verdi. Terör böyle başlamıştır” diye konuştu.

Siyasiler milleti terör örgütüne itiyor

Eylemlerine Kürt köylerini basarak başlayan PKK’nın elebaşı Öcalan’ın bizzat Kürt vatandaşlarımızca bebek katili olarak adlandırıldığını ifade eden Haydar Baş, “Başbakan Erdoğan’ın 2005 yılında Diyarbakır’da yaptığı Kürt sorunu açıklaması her şeyi değiştirdi” dedi. BTP Lideri şöyle konuştu: “AKP iktidara geldikten sonra vatandaşlarımız öyle bir manzarayla karşı karşıya geldi ki, bugüne kadar o bölgede isyan edenler, millete kendi varlığını kabul ettirmek isteyenler, başka güçler adına bu işi yaptıklarını millet anlamışken siyasiler o bölgeye gidiyor ve ‘siz burada isyan ediyorsunuz. Biz sizin haklarınıza riayet edeceğiz. Sizin haklarınızı vereceğiz’ diyor. Ne oldu? O coğrafyanın insanı, ‘bu Öcalan’ın sözü. Meğer o derdi biz ona inanmazdık. Meğer bizim kaybolmuş haklarımız var, bunları geri alacağız’ diye hepsini bila istisna Öcalan’ın arkasına, terör örgütünün arkasına, terör örgütünün arkasına yönlendirdiler.”

Mağlubiyetin ilanı

“PKK terörünü Kürt sorunu ilan eden yaklaşımla kanlı örgüt, bölge insanı nezdinde kabul görmeye başladı” diyen Haydar Baş özellikle referandumdan sonra hızlanan görüşmelere şöyle dikkat çekti: “Gelinen nokta varlığı ‘yok’ noktasına gelmiş olan terör örgütü bölgede hâkim olduğu gibi Türk devleti üzerinde de inisiyatifini geliştirdi. Devlet çeşitli kurum ve kuruluşlarıyla beraber onunla gizli ve aşikâr görüşmelere başladı. Hatta bu dedikodu olarak kamuoyuna yansıdı. Siyaset bunu inkâr etti. En sonunda inkârı mümkün olmadığından milletin önüne serildi. Kısaca terörün masasına Türkiye cumhuriyeti Devletini oturttu. Bu mağlubiyetin tamamen ilanıdır. Bu devlet gerçekten şartların gereği mağlup mu oldu yoksa mağlup ettirildi mi? Bu ayrı bir tartışma konusudur. Türkiye Cumhuriyeti çok güçlü bir devlettir ama bu kulvara sokulduktan sonra –tabiri caizse– elini kolunu bağladılar. Şimdi bir kamçıyla beraber dövüyorlar.”

Osmanlı’ya da aynı oyun oynandı

“Batıda federatif yapılar üniter yapıya doğru giderken Türkiye’de ayrıklıklar körükleniyor” diyen Haydar Baş, “aynı oyun Osmanlı’nın yıkılış sürecinde de oynandı” dedi. BTP Genel Başkanı şunları söyledi: “Fransız ihtilalinden sonra etnik kimlikler öne çıkarıldı. İslam dünyasında bilhassa Osmanlı’da etnik ayrımcılığa süratle gidildi. O millet hak elde etsin, o millet öne geçsin, söz sahibi olsun diye değil, Osmanlı yıkılsın, yok olsun diye etnik kimlikler öne sürüldü. Bütün dünya üniter yapıya geçerken biz de federatif yapıya geçin diyorlar. Bunun manası nedir? İçinizdeki etnik kimlikleri öne çıkartın. Beraber olduğunuz kimlikleri unutun, ayrı ayrı olduğunuz kimliklere bölünün. Kısaca Türkiye’yi bölün, parçalayın. Biz de buna karşıyız. Bunlar bu millete ait düşünceler değil. Memleketi bölüp, parçalamak isteyen ve yok etmek isteyen, bu coğrafya bizim vatanımızdır demek isteyen ecnebi güçlerin gayreti ve tezidir. Bunu böyle bilelim.”

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?sayfa=anasayfa&haberno=10003866&tarih=2010-10-08

 



Bu haber 767 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,728 µs