En Sıcak Konular

MUSTAFA ÖZBEK TAHLİYE OLDU

8 Ekim 2010 11:18 tsi
MUSTAFA ÖZBEK TAHLİYE OLDU 2. Ergenekon davası sanıklarından Türk Metal İş Sendikası Başkanı Mustafa Özbek tahliye oldu.

Mustafa Özbek tahliye edildi

Ergenekon'da 3 tahliye
2, Ergenekon davası sanıklarından Türk Metal İş Sendikası Başkanı Mustafa Özbek tahliye oldu.

Ergenekon soruşturması kapsamında “terör örgütüne üye olmak” ve “darbe planları yapmak” suçlamalarıyla 26 Ocak 2009’da tutuklanan Türk Metal Sendikası eski Başkanı Mustafa Özbek dün oy çokluğuyla tahliye edildi.

İKİNCİ Ergenekon davasının dün İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 88. duruşması sonunda tutuklu sanıklar Türk Metal Sendikası eski Başkanı Mustafa Özbek, Elazığ Özel Harekat Şubesi eski Müdürü Ayhan Atabek ve Fahri Kepek’in delil durumu, suç vasfının değişme ihtimali ve tutuklu kaldıkları süre dikkate alınarak oy çokluğuyla tahliye edildi. 3 kişiye yurt dışına çıkış yasağı konuldu. Mahkeme, Başkanı Köksal Şengün’ün Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan’ın da aralarında bulunduğu 25 sanığın tahliye edilmeleri yönünde oy kullanmasına rağmen tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Özbek, Ergenekon soruşturmasının 11. dalgasında 22 Ocak 2009’-da gözaltına alındı. 26 Ocak’ta “Ergenekon terör örgütüne üye olmak”tan tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne konan Özbek, yaklaşık 22 aydır tutuklu bulunuyordu.

Adı günlükte geçiyor

1975’ten tutuklandığı 2009’a kadar 34 yıl Türk Metal Sendikası Başkanlığı yapan Özbek, gazeteci Mustafa Balbay’ın bilgisayarından elde edildiği iddia edilen günlüklerde, İlhan Selçuk, bazı Cumhuriyet yazarları ve komutanlarla 2000-2005 arasında darbe planları yapmakla suçlanıyor. Ayhan Atabek ve Fahri Kepek ise Ergenekon sanığı Özel Harekat Dairesi eski Başkanvekili İbrahim Şahin’le bağlantılı olmakla suçlanıyor. İlkokul mezunu Kepek’in Şahin’in emirlerini subaylara aktardığı iddia ediliyor.(Çağdaş ULUS/ VATAN İSTİHBARAT) [1]

Özbek Sendikacılık defterini kapattım, o işlerde yokum

Ergenekon davası kapsamında 22 aydır tutuklu bulunan eski Türk Metal Sendikası Başkanı Mustafa Özbek, tahliyesinin ardından karayoluyla Ankara'daki evine geldi. Özbek burada yaptığı açıklamda; "Sendikacılık defterini kapattım. O işlerde yokum." dedi.

 Özbek Ankara'da sevenleri ve yakın dostları tarafından ilk olarak Akıncılar gişesinde karşılandı. Buradan konvoy halinde Özbek'in Beysukent 12. caddede bulunan evine geçen grup davul zurna ve havai fişek eşliğinde Mustafa Özbek'e sevgi gösterilerinde bulundu.

Mustafa Özbek kendisini kapıda karşılayan ailesiyle hasret giderdiği sırada bir vatandaş silahıyla havaya ateş açtı. Polis ekiplerinin yakınında yaşanan bu olay araya giren diğer vatandaşların sayesinde büyümeden yatıştırıldı.

Özbek burada yaptığı konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, "Bizim değerlerimiz Allah, Kitap, Peygamberdir" dedi. Özbek tutuklu kaldığı süreyi, "22 ay yattık çıktık. Vatan sağ olsun" sözleriyle değerlendirdi.

Eski Türk Metal Sendikası Başkanı Mustafa Özbek, "Bundan sonra siyasetle mi yoksa sendikacılıkla mı yolunuza devam edeceksiniz" şeklindeki soruya şu karşılığı verdi: "Yeni çıktım, geliyorum. Şimdi bunlar için çok erken. Sendikacılık defterini kapattım. O işlerde yokum, diğerini düşüneceğim. Ama devletimize hizmet edeceğim." (Milli gazete) [2]

 

 

Kaynak:

[1] GAZETEVATAN,http://haber.gazetevatan.com/ergenekonda-3-tahliye/333302/1/Gundem

[2] MİLLİ GAZETE,http://www.milligazete.com.tr/haber/ozbek-sendikacilik-defterini-kapattim-o-islerde-yokum-178802.htm



Bu haber 1,069 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,821 µs