En Sıcak Konular

AKP ANİ HARABELERİNE DUBLE YOLU KİMİN İÇİN YAPTI?

7 Ekim 2010 17:30 tsi
AKP ANİ HARABELERİNE DUBLE YOLU KİMİN İÇİN YAPTI? Başbakan Erdoğan,"Ani Harabeleri'nin onların aklına gelmediği bir dönemde biz oraya 42 kilometrelik duble yol yaptık." demişti.

AKP'nin,3 Ekim'de düzenlen İstanbul İl Danışma Meclisi toplantısı'nda, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile beraberindeki bazı partililerin Kars'ta bulunan Ani Harabeleri'nde Cuma namazı kılmasını değerlendiren Başbakan Erdoğan,"Ani Harabeleri'nin onların aklına gelmediği bir dönemde biz oraya 42 kilometrelik duble yol yaptık." demişti.

MHP İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu ise 'Ani Harebeleri'ne yapılan 42 kilometrelik yolun, 'Ermeni diasporasının oradaki camiden önceki katedrali ziyareti için yapıldığını' iddia etti.

İşte o haber:

"AKP yolu diaspora için yaptı"  

MHP İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu, 'Ani Harebeleri'ne yapılan 42 kilometrelik yolun, 'Ermeni diasporasının oradaki camiden önceki katedrali ziyareti için yapıldığını' iddia etti.
 
MHP İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve beraberindekilerin, geçen hafta Cuma Namazı kıldıkları 'Ani Harebeleri'ne yapılan 42 kilometrelik yolun, 'Ermeni diasporasının oradaki camiden önceki katedrali ziyareti için yapıldığını' iddia etti.

MHP İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu İzmir İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 1 Ekim günü MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Kars, Ardahan ve Erzurum'daki çalışmalara katıldığını ifade ederek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve beraberindekilerin, Geçen Hafta Cuma Namazı Kıldıkları "Ani Harebeleri'ne Yapılan 42 Kilometrelik Yolun, "Ermeni Diasporasının Oradaki Camiden Önceki Katedrali Ziyareti İçin Yapıldığını" söyledi.

Dervişoğlu, "Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Genel Başkanımızın Cuma Namazı kıldığı yere 42 kilometre yol yapmasa, o Cuma Namazı kılınamayacaktı mı diye düşünüyor? MHP'nin Ani'ye gideceği söz konusu olduğunda, ilk tepki Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ertuğrul Günay'dan gelmişti. Kanaatim AK Parti bünyesinde ve hükümette bir rahatsızlık oldu. Bu hükümetin duble yol yaptığı harabelerde namazdan ziyade, kilise çanlarının çalındığına şahit oldum. Sayın Bahçeli'nin Ani'deki Fethiye Camisindeki cuma namazı kılması, sayın Erdoğan'ın ileriye dönük bir stratejisine engellediyse, üzüntüyle kendisi baş başa kalsın. Biz orada namaz kılmanın bahtiyarlığı içindeyiz. O 42 kilometrelik yol, sayın Genel Başkanımız 'Namaz kılsın' diye değil, Ermeni diasporasının oradaki camiden önceki katedral olan yerin ziyaretini temin etmek için yapılmıştır. Bu hükümet bazı harabelere çan çalsın diye yol yapıyor. Bizim orada kıldığımız namazı istismar etmesinler. Bunu yaparak Sayın Devlet Bahçeli'nin hangi hesaplarının önünü kesmiştir, milletimiz iyi anlasın. artık Fethiye Camisinde Devlet Bahçeli namaz kıldıktan sonra ve restorasyonu istedikten sonra Gregoryan kilisesinden gelip ayin yapılması mümkün olmayacaktır. Belki de Sayın Başbakanın rahatsızlığı bundan kaynaklanıyor." dedi.

CHP'nin Tutarsızlığı Başörtüsünde de Görüldü

Son dönemlerde yaşanan başörtüsü konusu ve CHP'nin çözüm önerileri ile ilgili olarak Dervişoğlu, "CHP, özellikle temel konularda fevkalade tutarsız davranıyor. Söylediklerinin arkasında duramayan bir bakış ve görüş sergiliyor. Referandum sürecinde de Sayın Kılıçdaroğlu birçok beyanda bulundu, daha sonra beyanlarının arkasından çekildi. 'Af' dedi, arkasında duramadı. 'Başörtüsünün çözümü' dedi, arkasında duramadı. Bir bilbord krizi yaşandı, onun da arkasında duramadı. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu tutarsız söylemi, referandum sürecini de fevkalade olumsuz etkiledi. Sadece İzmir içinde değil, dışında da çeşitli siyasi gezilere katılırken bunları müşahade ettik. Özellikle Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinde Sayın Kılıçdaroğlu'nun tutarsızlığı üzerine bina edilen AKP stratejisi, onun hataları doğrultusunda kendi hedeflerinin değirmenine su taşıdı. AKP'nin istismarına ve istismar yapacağı alanların büyümesine vesile oldu. CHP neden bu hatayı sıklıkla yapıyor, doğrusunu isterseniz anlayabilmiş değilim." şeklinde konuştu.

Başörtüsü konusunda MHP'nin ciddi adımlar attığını ancak bu adımların AK Parti tarafından desteklenmediğini de ifade eden Müsavat Dervişoğlu, şunları kaydetti: "Başörtüsü meselesiyle ilgili bilindiği gibi TBMM'de MHP olarak, Anayasa'nın 10. ve 42. maddelerinin değiştirilmesini temin ederek bu kangrene dönüşmüş sorunun çözümüne katkı sağlamak istemiştik. O dönemde de AK Parti, YÖK Kanunu'nun 17. maddesini değiştirmeyerek süreci tıkamıştı. Zaten bu bir idari sorundur. Şimdi YÖK, bu konuda öğrencilerin sınıfa alınmaması veya derse sokulmaması engelleyerek, eğer işlenen bir kabahat varsa bunu bir disiplin suçu olarak tutanak tutulmak suretiyle cezalandırılmasından yana tavır sergilemiştir. Bu alanda AK Parti'nin istismar konusunun artık gündemden çıkarılması gerekir."

YÖK'ün kararının emsal teşkil ettiğini vurgulayan Dervişoğlu, bu sürecin aşılmasından sonra geçmişe dönük mağduriyetlerin de önlenmesi için genel bir af çıkarılabileceğini söyledi.

BAŞBAKAN, PEHLİVANOĞLU'NUN ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNE GİDECEK Mİ?

Dervişoğlu, 12 Eylül sürecinde idam edilen Mustafa Pehlivanoğlu'nun 8 Ekim günü ölüm yıl dönümü olduğunu anımsattı. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir grup konuşmasında, 'gözyaşlarıyla' Mustafa Pehlivanoğlu'nun mektubundan bazı yerleri okuduğunu hatırlatan Dervişoğlu, "Şimdi Sayın Başbakandan bizim bir beklentimiz vardır. Kendisi bu beklentiye nasıl cevap verecektir bilmiyorum. Mektubunu grup toplantısında okuyarak gözyaşlarına boğulduğu rahmetlik Mustafa Pehlivanoğlu'nun iki gün sonraki ölüm yıl dönümünde, rahmetlik Adnan Menderes'in oğlu Aydın Menderes'e gösterderdiği vefayı, Mustafa Pehlivanoğlu'na gösterecek midir? Bu bizim için merak konusudur. Eğer Sayın Başkan, gerçekten istismarcı değil, yüreği yanarak mektup okuyan ve gözyaşlarına boğulan duygusal bir kişilikse, bu beklentiye cevap verecek adıma kendisi atacaktır diye diliyor ve umut ediyorum. Mustafa Pehlivanoğlu'nun itibarının iadesi de bizler için önemlidir. Başbakan bu çağrıya cevap verecek midir, vermeyecek midir bunu önümüzdeki 2 gün içinde göreceğiz" dedi.

YALAN RÜZGARINA DAHİL OLMAM

Dervişoğlu, İzmir Milletvekili, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Abdülrezzak Ertan ve AK Parti İl Başkanı Ömür Kabak'ın genel seçimlerde milletvekili tahminlerine ilişkin yaptıkları açıklamaların 'Yalan rüzgarı' olduğunu söyledi.

Ertan'ın 20, Kabak'ın da 14 milletvekili çıkaracaklarını söylediğini ifade eden Dervişoğlu, "İkisinin toplamı 34'tür. İzmir, TBMM'ye 26 milletvekili gönderiyor. Demek ki 8 açık var. Bunlar halkla alay ediyorlar. Ben bu yalan rüzgarının neresine dahil olayım. Psikolojik üstünlük için bunu söylüyorlar. MHP'nin İzmir'deki gücü bellidir. Bu gücü de partimiz, milletimizden almaktadır. Ben milletvekili adayı olacağımı söyledim. Bunun için Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli ve Genel Merkezin iznini alırsam, makul bir sürede, takvimden önce, görevimi deneyimli arkadaşlarıma bırakacağım" şeklinde konuştu.

 



Bu haber 1,141 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,123 µs