En Sıcak Konular

ERDOĞAN: ''CHP İRAN MODELİ ÖRTÜNMEYİ ÖNERDİ''

4 Ekim 2010 20:16 tsi
ERDOĞAN: ''CHP İRAN MODELİ ÖRTÜNMEYİ ÖNERDİ'' AKP İstanbul İl Başkanlığı’nın Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlediği AKP İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katılan Başbakan Erdoğan 2011 Genel Seçim çalışmalarına bu toplantı ile başladıklarını söyledi.

CHP İran modeli örtünmeyi önerdi

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlediği AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katılan Başbakan Tayyip Erdoğan 2011 Genel Seçim çalışmalarına bu toplantı ile başladıklarını söyledi.

Konuşmasında muhalefeti eleştiren Erdoğan, “Bugüne kadar milletin derdine deva olacak tek çözüm önerisi getirmiş değiller. İşte bir tanesi Kars Ani Harabeleri’ne gitti. Allah kabul etsin bir Cuma namazı kılındı. Onların aklına bile gelmezken biz Kars’a, Ani Harabeleri’ne 42 kilometrelik duble yol yaptık” diye konuştu. Erdoğan şöyle konuştu:

Muhalefet bilmiyor

Anayasa’daki değişikliklerin yeterli olmadığını söylerken, Anayasa değişikliğine gerek yok diyen ana muhalefet şimdi ne diyor? Hadi gelin değiştirelim demeye başladı. Bu ana muhalefet siyaseti bilmiyor. Ben beklerdim ki ana muhalefet şunu desin: “26 madde için millet size ‘tamam’ dedi. Hemen uyum yasalarını çıkaralım.” Ama demeseler de biz işimize başladık. Takvimi belirledik. Görevlendirme yaptık ve çalışmalara başladık. 12 Eylül’de milletimizin çizdiği tablo ile sorunların çözümü daha da kolaylaşıyor. 1 Kasım’dan sonra çok farklı bir süreç başlıyor. 2011 seçimlerine kadar hazırlıkları yapalım. 2011’den sonra meclisteki tabloya göre uzlaşma komisyonu kurulsun.

Batı’da var, bizde yok

Muhalefetin iktidara katkısının olmadığı bir demokrasi olmaz. Muhalif de olursun ama iktidara katkın olur. Batılı demokrasilerde bunu görüyoruz ama bizde yok. Olacak mı bu? Olacak. Er geç olacak. Başka çıkışı yok. Ana muhalefet partisi başta olmak üzere meydanlarda vaat ettikleri sözlerin arkasında durmaları bu sürece samimi katkı vermeleri çağrımı yineliyorum. Biz samimiyet kavramını dile getirdiğimizde bazıları bozuluyor. Siyasetçinin samimiyet testini millet yapar.

Derdimiz üzüm yemek

Başörtüsü sorusunu biz çözeriz diye vaat edenler, arkadaşlar üzerinde çalışıyor yanıtını verdiler. Samimi olmalarını umdum. Bizim derdimiz bağcıyı dövmek değil üzümü yemek. Ama maalesef dün meselenin üzerinde çalışanların nasıl bir sonuca ulaştıklarını gördük ve büyük bir hayalkırıklığı yaşadık. Ortaya çıka çıka Pakistan İslam Cumhuriyeti modeli çıktı. Ortaya çıka çıka İran İslam Cumhuriyeti modeli çıktı. Yıllardır toplumu kışkırtmak için “Türkiye İran oluyor” korkusunu pompalayan CHP bugün döndü dolaştı, Türkiye’nin başörtülü kızlarına İran modeli ile örtünmeyi tavsiye ediyor. Bir özgürlük meselesini, bir insan hakkını, bir inanç özgürlüğünü kahkül, perçem meselesine indirgediler. Biz toplumu dizayn etmek, topluma gömlek giydirmek durumunda değiliz. Biz toplumun hissiyatını anlamak, talep ve beklentilerini karşılamak durumundayız. Siyasetçinin görevi budur. Partilerin görevleri topluma kendi projelerini dayatmak değildir. Toplumun taleplerini yerine getirmektir. Buradan tekrar söylüyorum eğer samimi iseniz gelin bu meseleyi istişare edelim, çözelim.

Sembolleri bırakın

Şu anda birileri bölünme, parçalanma, ihanet gibi kavramları ulu orta kullanarak semboller üzerinden istismara yönelerek yeni kutuplaşmalar üretmeye çalışıyor. Biz MHP’ye, CHP’ye gönül vermiş kardeşlerimize BDP’li kardeşlerimize sesleniyoruz. Diyoruz ki bizi iyi takip edin. Her zamankinden fazla huzura ihtiyacımız var. Bizi millet tanıyor. Milletin tanıması da yeter. Bizim Allah’tan başkasına hesap verme niyetimiz yok. Bu ülkenin dili bu ülkenin kutsal değerleri her türlü tartışmanın ve siyasi polemiğin üzerindedir. Her türlü meseleyi TBMM zemininde çözüme kavuşturacağız.(Selçuk YAŞAR -İSTANBUL -Hürriyet)

 

Kaynak: HÜRRİYETGAZETESİ,http://www.hurriyet.com.tr/gundem/15932438.asp 


 



Bu haber 1,162 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,062 µs